Als het zaterdagavond is terwijl je dit leest en je morgen tevens de Zandvoort Circuit Run op de planning heb staan, dan is mijn eerste advies: hupsakee, naar bed jij! Tenzij je overigens net de Electric Run 2015 achter de rug hebt en je stuiterend van de adrenaline rechtop in bed zit -zoals ik momenteel- is het écht verstandiger om wat slaap te pakken. Lees je dit echter op de ochtend van de grote dag zelf, zondag 29 maart 2015, dan zullen de zenuwen inmiddels flink aan het toenemen zijn. Over een paar uur gaan duizenden bikkels zich weer wagen aan niet alleen een fysieke, maar vooral een mentale strijd. De strijd met jezelf, doorgaan wanneer je benen al kilometers terug hadden willen opgeven. Doorgaan niet alleen omdat je het kan, maar omdat je het wílt. Opgeven is simpelweg geen optie. Inmiddels al last van zweethandjes en wiebeltenen? Wees gerust, daarvoor ben ik er vandaag voor je. Na het lezen van dit artikel weet je namelijk zeker dat die zenuwen helemaal nergens voor nodig zijn. Zo kun jij met een gerust hart richting het altijd gezellige Zandvoort vertrekken. Ready? Daar gaan we!

RENTAS CHECKLIST

Ik kan een verschrikkelijke chaoot zijn wanneer het aankomt op mijn spullen klaarleggen voor de volgende dag en weet uit ervaring dat een checklist één van de beste manieren is om zo rustig mogelijk de ochtend door te komen. In het artikel dat ik een tijdje terug al voor je klaarzette noem ik alle essentials die jouw rentas moeten bevatten. No stress! Lees meer.

WEG MET DIE ZENUWEN

Zweethandjes, maagpijn en dat constante zenuwachtige lachje. Opeens is het dan zover: je eerste race is morgen. Paniek slaat toe. Het komt nu namelijk opeens wel héél dichtbij. We’ve all been there, done that. Ook ik! Zo was afgelopen november mijn eerste halve marathon, hoe dat overigens verliep, lees je hier terug. Ik snap je zenuwen dan ook maar al te goed. Daarom deel ik in het volgende artikel mijn gouden tips, de tips die mij destijds ook door mijn eerste halve marathon hebben getrokken. Hier lees je meer.

EEN VRIENDELIJKE REMINDER

Hardlopen; een haat/liefde verhouding, is het niet? Je zult je misschien op dit moment zelfs afvragen wáárom je dit eigenlijk doet. Rennen in die storm en regen, daar heb je toch helemaal geen zin in? Het volgende artikel herinnert jou weer aan het feit waarom jij de Zandvoort Circuit Run gaat lopen. Trust me. Lees meer.

VOORPROEFJE

Alvast een beetje van de sfeer proeven? Spiek dan even bij mijn race verslag van vorig jaar, de Zandvoort Circuit Run 2014. De race, het parcours, de mensen, de sfeer: jij gaat genieten. Ongetwijfeld. Lees hier het hele verslag.

Nu je inmiddels overladen bent met motivatie en je alles hebt wat nodig is, is het tijd om te vertrekken. Knallen ga je, vlammen zul je. Laat ze een poepie ruiken. Regen of geen regen. Wind of storm. Het maakt niet uit, je bent immers een bikkel eerste klas.

JIJ KUNT DIT.

Zie ik jou zometeen?

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: