Afgelopen donderdag was ik te gast bij de Puma Concept store te Amsterdam. Waarom? Om te hardlopen. Met passie, gevoel en kracht. Om te hardlopen voor diegenen die zou graag zouden wíllen hardlopen, maar dit niet (meer) kunnen. Running for those who can´t. In het artikel van vandaag geef ik je een kijkje in het WFL kick-off event van de afgelopen week én ik wil daarbij jouw hulp vragen. Lees je mee?

Running for those who can´t.

PUMA_PHOTOGRAPHY

Wings for Life: Running for those who can´t

Wellicht heb je er al eerder van gehoord: Wings For Life. De WFL run staat bekend om zijn nogal ´originele´ manier van racen, het is namelijk de enige run waarbij je niet naar de finish toerent, maar de finish jou juist ínhaalt! Over heel de wereld zetten wekelijks duizenden mensen zich in om geld binnen te halen voor mensen met een dwarslaesie. Wist jij dat elke 2 minuten iemand te horen krijgt dat hij of zij nooit meer zal kunnen lopen, laat staan rennen?

Om dit in de toekomst te voorkomen of op zijn minst te verminderen is er onderzoek nodig. Heel veel onderzoek. 100% van de opbrengst van Wings For Live gaat naar wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel. Dat alles met maar één missie: een behandeling tegen dwarslaesie vinden. En jij, WIJ, kunnen daarbij helpen.

PUMA_PHOTOGRAPHY-10

Amsterdam op z´n kop: opgejaagd door de finishlijn

Afgelopen donderdag was het zo ver: de pre-run, Ignite Your City Amsterdam, ter voorbereiding van de Wings For Life run op 8 mei. Omdat ik er zelf helaas pindakaas niet bij kan zijn op 8 mei maar tóch mijn steentje alvast wilde bijdragen, zei ik dan ook maar al te graag ja op dit toffe event. Om 17:30 precies stond ik braaf klaar bij de PUMA Concept Store in Amsterdam waar we na een duidelijke uitleg van de spelregels en een opvallend Puma setje, mochten beginnen. May the odds be ever in our favour!

Opgedeeld in twee teams: ´Team Annemerel´ en ´Team Runninglau´ gingen we de uitdaging aan. Met elk zo´n 8 personen per groep werden we uitgedaagd de stad door te racen. Lijkt niets bijzonders, maar dat bleek totaal het tegenovergestelde te zijn: in plaats van een bepaalde route te volgen, mochten de groep o.l.v. de teamleiders (ahum, hoi, deze hier!) namelijk zélf de route bedenken! Na de eerste shock te hebben verwerkt, kwam het tweede nieuwtje binnen: in plaats van naar een finish-punt te rennen, zal de finish ons achterna komen sjeezen. Een finishlijn genaamd Francien en Veronica, ínclusief bakfiets. Ah oh. Dan moet je net zo´n blonde, onoplettende trien zijn als ik. Bewapend met onze Garmin´s (stay tuned, binnenkort komt er weer een toffe winactie aan) gingen we op eigen houtje de stad in met 10 minuten voorsprong op Francien en Veronica. De spelregels? Heel simpel: wie als eerste gepakt wordt door de bakfiets, heeft verloren!

PUMA_PHOTOGRAPHY-18

No strategy, no problem!

Zodra het startsein afgaat beginnen we te rennen als een malle. Onze tactiek? Geen tactiek! Zo chaotisch als ik af en toe in het dagelijks leven ben, ben ik dus ook tijdens het rennen. Dat dit uiteindelijk onze redding wordt, was op dat moment niemand zich bewust van. Doordat ik namelijk zonder enige strategie en totaal verdwaald van links naar rechts ren met het team, hebben de meiden in de bakfiets enorm veel moeite ons te vinden én bij te houden. We rennen, rennen en rennen tot we op een gegeven moment moeten plassen en honger hebben. Hoe laat zou het zijn? Verbaasd kijken we elkaar aan wanneer blijkt dat we al één uur en een kwartier aan het hollen zijn. Gossie mijne! En ja hoor: kort daarna ontvangen we het magische belletje waarin ons verteld wordt dat het andere team gepakt is. We hebben gewonnen! Toch houdt de strijd nog niet op, tot de bakfiets ons te pakken heeft.

En dus rennen we, rollen we, en zweten we totdat Francien uit het niets stiekem op komt duiken en iemand uit het team te pakken krijgt. Game-over! Ondanks onze strijdlust voorheen, sluiten we de dag af met een enorme group-hug. In the end, rennen we allemaal voor hetzelfde doel: hardlopen voor degene die dat niet kunnen. En dat is na bijna 13 (!) kilometer, méér dan gelukt.

PUMA_PHOTOGRAPHY-16

WIN: PUMA set + WFL startbewijs!

Heeft bovenstaand verhaal je al een beetje kriebels gegeven? Nu aan jou de kans om het zélf mee te maken, maar dan met nóg meer mensen en nóg groter! Omdat verrassingen altijd leuk zijn (en zullen blijven!) heb ik iets heel gaafs voor je op de kop kunnen tikken. Natuurlijk wil je je sowieso inschrijven voor deze toffe run, maar bij deze krijg je ook nog eens de kans hem gratis én in stijl te lopen! Namens Puma en Wings For Life mag ik namelijk een PUMA set + Wings For Life World Run startbewijs in Breda weggeven. Wil jij kans maken? Reageer dan onder deze blogpost waarom je graag zou meerennen.

P.S. Er sowieso zeker van zijn dat jij er bij bent op zondag 9 mei 2016? Schrijf je dan nu alvast hier in via de website.

P.S.S Als je je aanmeldt in één van de Runnersworld winkels krijg je het PUMA Wings For Life World Run shirt er gratis bij!

Dus.. Waarom wil jij meerennen op zondag 8 mei?

Liefs,

Lau