LENGTE: 1,75 M
GEWICHT: 60 KG
MAAT: S

Maandag

Ik ontbijt in mijn favoriete restaurant in Málaga met een geroosterde baguette met olijfolie, verse tonijn en tomaat. Vlak voor de lunch (dat doen we in Spanje pas rond drie uur) doe ik thuis een work-out. Daarna eet ik een salade met cherrytomaatjes, wortel, olijven, avocado, kikkererwten, rozijnen en honing-mosterddressing. Als toetje twee Spaanse koekjes en later nog een appel. Rond negen uur komt mijn vriend thuis en eten we gekruide kip, groenten en zoete aardappel.

Dinsdag

Ik ontbijt met havermout met lijnzaad, chiazaad, rozijnen, kaneel, banaan en magere melk. Tussendoor snack ik een appel en drie plakjes serranoham. ’s Middags neem ik de andere helft van de salade van gisteren en als toetje weer een Spaans koekje. Daarna werk ik in een cafeetje, zo’n 40 minuten met de fiets berg op, berg af. In een hip vegan tentje bestel ik als beloning een vegan cake en twee cappuccino’s met sojamelk. ’s Avonds eet ik een wrap met kip, sla en tomaat en aardappel.

Woensdag

Ik begin de dag met suikervrije muesli met halfvolle melk en een banaan. Dan neem ik de bus naar Málaga, waar ik heb afgesproken met verschillende lunchtentjes om een samenwerking te bespreken. Als tussendoortje koop ik een pakje met vier volkoren biscuits. Pas rond half vijf kom ik aan lunchen toe. Eén van de restauranteigenaren trakteert me op een salade met tonijn, tomaat, ui, olijven, ei, een stukje kip en frietjes. ’s Avonds warm ik één van mijn vooraf gemaakte maaltijden op: linzensoep met een meergranenbroodje.

Donderdag

Om zeven uur gaat de wekker voor een korte drie kilometerrun. Dan een volkoren baguette met tonijn, sla en tomaat. Tussendoor een appel en een bonbon bij de koffie. Rond lunchtijd komt mijn vriend met een collega thuis en maak ik een grote pan met couscous, kikkererwten en groentemix. Tussendoor een banaan. Vlak voor het avondeten race ik naar de supermarkt voor kip, aardappeltjes en broccoli.

Vrijdag

Ik begin deze ochtend met vier kilometer hardlopen. Daarna neem ik muesli met magere kwark, lijnzaad en banaan. Vandaag werk ik huis. Ik eet een groentesoepje met twee meergranenbroodjes. ’s Avonds gaan we met vrienden naar het leukste restaurant van Málaga. Ik eet een salade met tonijn, tomaat, ui, ei, kip uit de oven en salmorejo. Dat is Spaanse, koude soep uit Andalucia, gemaakt van tomaten. Als toetje neem ik cheesecake en daarna in een bar bestel ik een wodka Cola zero.

Zaterdag

Ik ontbijt met havermout, magere melk, lijnzaad en aardbeien. Vlak na het ontbijt doe ik een thuis work-out. Tijdens de lunch neem ik een baguette, de ene helft met tonijn, sla en tomaat en de andere helft met serranoham. Ik ga met mijn vriend naar Córdoba, om te winkelen. Tussendoor eet ik nog een banaan en een Kaki. In het weekend eten we vaak wat makkelijker. Ik maak voor mezelf een fajita met kip en snoep nog twee punten van de pizza van mijn vriend.

Zondag

Ik eet mijn favoriete ontbijt: een geroosterde baguette met gepureerde tomaat, olijfolie en stukjes serranoham. We zijn op bezoek bij Tony’s ouders. Zijn moeder maakt Spaanse gevulde eieren (met tonijn en olijfolie), mager kalfsvlees en aardappelpartjes. In Spanje wordt alles gemaakt van verse producten. Tussendoor eet ik een appel en een stuk zelfgemaakte cake van zijn moeder. ’s Avonds eten we potaje (recept): soep van kikkerwten, spinazie en aardappel.

Hoe gezond eet ik?

Gezondheidscoach Ralph Moorman: “Een mooie voedingsweek volgens een Spaans ritme. Er is vaak discussie over het ideale aantal maaltijden en de tijdstippen van eten. Maar het blijkt niet zo veel uit te maken. Het gaat om het totaal van de hele dag en hoe makkelijk het vol te houden is. Laura geeft zich over aan het Spaanse leven en ritme. Dat is een prima idee, omdat de Spaanse keuken buiten de grote steden vaak zeer puur is en rijk aan groente. Toch laat Laura niets aan het toeval over en kiest ze ervoor aan meal prepping te doen: meerdere maaltijden vooraf maken die ze kan eten op momenten waarop er geen tijd is om iets te bereiden. Dit is altijd een goed idee. Al met al een prima week, maar dat val took te verwachten van een gezondheidsinspirator.”

Mijn reactie: “Meal prepping is mijn redding voor drukke, lange werkdagen. En aangezien ik met een Spanjaard woon, is het Spaanse ritme volgen het makkelijkste. Helemaal niet erg, ze werken hier met zulke lekkere, pure, verse producten.”