Er lijkt oprecht geen eind aan deze zoektocht te komen. Zoals ik je een tijdje terug vertelde, kwam onze beslissing om naar Nederland te komen onder andere voort uit de verhuizing. We moesten ons oude appartementje na een jaar verlaten door het contract dat afliep, maar hadden in de tussentijd nog geen nieuw plekje kunnen vinden. Het vinden van een geschikt appartementje in Málaga is te vergelijken met zoeken naar een kamer in Amsterdam. #MissionImpossible.

Málaga Centrum

Córdoba Centrum

Inmiddels zitten we alweer dik twee weken in Nederland en omdat we van plan zijn begin april terug te gaan richting Spanje (had ik je al verteld dat het nu 27 graden Celsius in Córdoba is?), zijn we stiekem alweer een beetje aan het kijken naar appartementen. Tijdens onze zoektocht zijn we tot de conclusie gekomen dat er twee opties zijn: 1. Verhuizen naar Córdoba Centrum (de stad waar ik zo verliefd op ben!), mooie appartementjes voor lage prijzen, altijd zon, maar geen kust en zomers zweet je je rot. Dan is er nog optie 2: Verhuizen naar Málaga Centrum, oude, (spuuglelijke) kleine appartementjes, maar wél hippe hotspots, toeristen én de zee om de hoek. Ja, dat wordt lastig. Wat willen we liever?

Ik vind het zelf een enorm lastige keuze. Antonio vindt beiden opties prima: het hangt wat dat betreft dus van mij af. Heb ik liever een iets fijner appartementje en de warmte, maar zonder de optie om zomers elke dag naar het strand te kunnen, of ga ik voor een oud appartementje maar met de zee om de hoek? Moeilijk! Ik geef jullie even een voorbeeld van de appartementjes die ik zoal voorbij zie komen. Daar moet ik wel trouwens bij zeggen dat in Spanje bijna alles gemeubileerd verhuurd wordt. Laten we beginnen met Málaga Centrum.

Zoals je ziet: heel veel oude appartementen, kleine kamertjes en een beetje een smoezelig interieur. Córdoba, daarentegen, biedt veel meer kleine, nieuwe appartementjes aan:

Dit zijn slechts wat plaatjes die ik snel van een website heb afgeknipt, maar je ziet: het verschil is enorm! Vandaar dan ook mijn dilemma. Ik ben dol op de zee en vind vooral hardlopen langs de kust één van de fijnste dingen die er zijn. Daarbij komt dat het centrum van Málaga steeds meer op Amsterdam gaat lijken qua healthy lunchrooms en toffe plekjes om een lekkere sojamelk capuchino te nemen. Córdoba daarentegen, daar heb ik natuurlijk een half jaar gewoond voor mijn uitwisseling. Het is de stad waar ik Antonio heb leren kennen en persoonlijk één van de mooiste steden in Spanje. Al moet ik zeggen dat dit waarschijnlijk voornamelijk komt door de emotionele waarde die ik aan Córdoba hecht. In Córdoba is het ook altijd warmer dan in Málaga, waardoor je rond deze tijd van het jaar al zo´n 30 graden kunt hebben. Zomers echter, is het niet uit te houden warm. Met zo´n 50 graden in de zon zie je bijna niemand op straat in Córdoba. ´S nachts is wanneer Córdoba gaat leven. Daarbij moet ik ook zeggen dat het voor mij als blogger al een stuk fijner werkt wanneer ik een mooi, schoon interieur heb. Dit is makkelijker voor zowel video´s als foto´s. Maar hey, het appartementje is niet alles…

Córdoba Centrum

Málaga Kust

Terwijl ik de komende weken nog even flink verder zoek en twijfel over waar nou uiteindelijk onze voorkeur naar uit zal gaan, ben ik vooral heel benieuwd naar jouw mening. Wat zou jij doen, gegeven de bovenstaande informatie? Liever zee en iets minder fijn wonen, of een fijner plekje en geweldige cultuur?

Let me know!

Liefs,

Lau