Als je mij al een wat langere tijd volgt heb je ongetwijfeld het één en ander voorbij zien komen over Personal Body Plan. Dagelijks ontvang ik nog steeds vragen over mijn ervaringen met Personal Body Plan en hoe het nou allemaal precies in zijn werk gaat. Hoe Personal Body Plan voor jou gaat uitpakken is iets dat natuurlijk helemaal van jóu afhankelijk is, maar na mijn eigen 6 maanden Personal Body Plan kan ik eerlijk zeggen dat wanneer je doet wat je moet doen, het werkt. Ondanks ik er al vaak over geschreven heb, twijfel je misschien nog een beetje. Nooit eerder heb je gewerkt met een personal coach, nooit eerder heb je bewust bepaalde macro’s nagestreefd en nooit eerder heb je je vastgelegd aan iets dat een half jaar gaat duren. Een behoorlijke stap en verandering in je levensstijl! 

Hoewel ik precies een jaar geleden al een artikel schreef over wat Personal Body Plan precies inhoudt, heb ik besloten er een nieuwe versie van te schrijven. Na een half jaar het zelf ervaren te hebben en een half jaar als coach gewerkt te hebben weet ik immers een stuk beter hoe het in zijn werk gaat! Dit artikel geeft hopelijk antwoord op al je twijfels en vragen. 

Wat houdt Personal Body Plan in?

De naam verklapt het grotendeels al: het is een gepersonaliseerd plan om jou klaar te stomen voor een nieuwe levensstijl en je fitste versie ooit te worden. Aan de hand van een persoonlijk trainingsschema en verschillende instructievideo’s wordt vertelt wat je precies moet doen om de door jouw voorafgaand opgegeven gewenste resultaten te behalen. Omdat niet alleen je voorkeuren en doelen met de tijd veranderen, maar ook jouw lichaam zal gaan veranderen, wordt dit plan elke drie tot vijf weken aangepast. Dat is dan ook hetgeen wat ontzettend veel mensen zo aanspreekt: het is echt een Personal Body Plan. Geen onzin of nonsens, maar simpelweg wat het beste voor jou en jouw lichaam werkt. Op die manier werk je dus ook zo efficient mogelijk en bereik je jouw doelen sneller, mits je doet wat het plan je vertelt te doen.

Waar wordt mijn Personal Body Plan op gebaseerd?

Voorafgaand doe je een online test, waarbij niet alleen wordt gevraagd om je huidige ervaring met fitness en sporten in het algemeen, je gezondheid, je gewoontes, etc. maar óók wordt gevraagd om jouw persoonlijkheid. Doormiddel van een kleine test waarbij je steeds een top 5 aan karaktereigenschappen die jij het meest bij jou vindt passen te selecteren, wordt er een evaluatie van jouw persoonlijkheid gemaakt.

Het kan best gek zijn jezelf zo te beoordelen, maar ook de manier hoe je hiermee omgaat beïnvloed jouw uiteindelijke uitslag. Vervolgens wordt er bij jouw uitslag een Personal Body Coach gekozen die het best bij jou als persoon past. Iemand die jou begrijpt en het beste matcht met jouw persoonlijkheid. Hoe fijn is dat! Ook wordt er gevraagd voor de start van het plan jezelf op te meten en een before-shot te maken. Confronterend: maar wel de realiteit. Diezelfde realiteit die jou straks, stap voor stap, dichter bij jouw uiteindelijke doel zal brengen.

Captura de pantalla 2015-12-29 a las 14.02.40

De 4 pijlers

Jouw Personal Body Plan baseren we op de 4 pijlers die samen het plan vormen o de beste versie van jezelf te worden. Deze pijlers bestaan uit Gedrag,Voeding, Training en Herstel.

Bij gedrag krijg je handvatten aangeboden om inzicht te krijgen in jouw huidige levensstijl en hoe je deze het best kunt veranderen, zodat je deze manier van leven de rest van je leven kunt volhouden. Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen die samen met je meekijkt en meedenkt over wat het beste werkt voor jou.

Tijdens de pijler voeding leer je over de eigenschappen en het belang van macro- en micronutriënten. Je krijgt een lijst met aanbevolen producten (die ook weer verschillen per persoon) en een database vol met voorbeeldrecepten. Afhankelijk van jouw voorkeuren (de handpalmmethode of de calorietracker) worden je persoonlijke hoeveelheden berekend en je kan kiezen op welke manier je bijhoudt wat je op een dag eet.

De pijler training biedt persoonlijke trainingsschema’s die afgestemd zijn op waar je op dit moment staat. Het trainingsschema wordt ontworpen door experts. Zo is bijvoorbeeld drs. Paul Lammers, trainer van vele (Olympische) topsporters en topsportteams in Nederland, bewegingswetenschapper in het team van Personal Body Plan. In de bijhorende app kun je tijdens de training bijhouden hoe de oefening ging en welke gewichten je hebt gebruikt en in welke trainingsfase je zit. Deze gewichten worden onthouden zodat je de volgende keer een stapje zwaarder zou kunnen gaan. Tevens zie je bij elke oefening een voorbeeld filmpje zodat je makkelijk kunt vinden hoe je de oefening moet uitvoeren. Snap je de oefening nog steeds niet? Dan staat je Personal Body Coach natuurlijk klaar om jou te helpen!

Bij herstel leer je dat ontspanning net zo belangrijk is als inspanning. In jouw Personal Body Plan is er onderscheid tussen actieve hersteldagen en rustdagen. Actief herstel is bijvoorbeeld wandelen, fietsen, winkelen, enzovoorts. Dit om jou aan te sporen meer te bewegen en een actievere levensstijl erop na te houden. Iets waar je de rest van je leven van profiteert.

Captura de pantalla 2015-12-29 a las 14.04.37

De Personal Body Plan App

Gedurende jouw Personal Body Plan werk je met een applicatie om jouw progressie bij te houden. Zowel via deze app als via de website kun je met je inloggegevens inloggen en contact houden met je Personal Body Coach. Via deze app geef je elke dag je voeding, training, gedrag en motivatie door. Ook je herstel wordt hier weergegeven. Dit wordt vastgelegd zodat jouw personal trainer beter kan begrijpen, kan verklaren waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en je hier vervolgens ook mee zal helpen. Daarnaast bestaat de app uit talloze recepten en worden er tevens handige tips en adviezen weergegeven.

Hoeveel kost het?

Per maand betaal je 79 euro. Jouw Personal Body Coach staat namelijk altijd voor je klaar en zal áltijd binnen 24 uur reageren. Over het algemeen gebeurt dit zelfs om de 12 uur. Er wordt een persoonlijk voedingsschema en trainingsschema voor jou gemaakt, vervolgens houd je personal trainer elke dag contact én kun je op elk gewenst moment jouw trainer benaderen voor hulp of advies. Of de resultaten het geld waard zijn? Dat is je zelf zal moeten uitvogelen, maar voor mij was het ´t geld dik waard. Vergeleken met een diëtist (175 euro p/maand) en een full time personal trainer (gemiddeld 480 euro p/maand) is het zelfs spotgoedkoop.

Benieuwd naar mijn ervaringen na mijn eerste half jaar? Lees hier het artikel terug. Benieuwd naar mijn nieuwe ervaringen, na een half jaar zonder Personal Body Plan? Hier blijf je up-to-date.

Liefs,

Lau