Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig onderweg naar mijn oude vertrouwde Amsterdam. Het is vroeg, 07:57, en ik voel de ochtendzon al door het kleine vliegtuigraampje een aangename warme gloed op mijn rechterschouder creëren. Stiekem fantaseer ik over de prachtige reis die ik straks ga maken. Een reis die alle andere reizen tot nu toe misschien wel zal overtreffen. Een reis die je misschien maar één keer in je leven doet, als je dat geluk al hebt.

Over 2 nachten ga ik weer naar Schiphol, deze keer niet om terug te gaan naar Málaga, maar om het eerste en beste vliegtuig te pakken naar…

Johannesburg!

Ik ben in tijden niet zo enthousiast geweest over een reis als nu.

Van 30 april tot 5 mei ga ik op safari op uitnodiging van Huawei. Een persreis die hoogstwaarschijnlijk van alle andere persreizen zal winnen. Een persreis waarbij ik vrij ben om te delen wat ik wil, wanneer ik wil. Het lijkt bijna een droom! Toch informeer ik jullie graag alvast een beetje, aangezien de vele vragen, over wáárom ik precies die kant op ga met Huawei én waar we zullen verblijven. Let’s GO!

Niet zomaar een persreis

Een persreis wordt, zoals je misschien wel weet, 9 van de 10 keer georganiseerd om een nieuw product te promoten. Deze persreis is ter ere van de lancering van de Huawei P20 Pro. Misschien zegt dat je niets, zoals het mij ook niet per direct iets zei. Toch kwam ik er al snel achter dat het niet zomaar om een telefoon gaat. Schrik niet, maar ik denk dat de kans groot is dat ik na deze persreis mijn iPhone voor een Android ga omruilen en dit is waarom:

De Huawei P20 Pro wordt het eerste smartphone-alternatief voor een spiegelreflexcamera.

HO- Wát?

Je leest het goed. Deze telefoon is uitgerust met ‘s werelds eerste Leica triple-lenscamera (drie lenzen!) en een 24 megapixel selfie-camera. Een 24 megapixel selfie camera (!!!). Ik weet niet of ik daar gelukkiger van word gezien het aantal rimpels, haartjes en pukkels op mijn gezicht, maar hey, cool is het wel. Bij deze informatie houd ik het voorlopig, om een echt goede review te kunnen geven moet ik hem natuurlijk eerst testen. Wellicht in de vorm van een toffe uitdaging a.k.a. het perfecte safari shot? Let me know of daar interesse naar is!

De reis

Zo. Nu je weet wat het doel van dit reisje is, is het tijd om iets dieper in te gaan op de reis zelf! 30 april kom ik laat in de avond aan in Johannesburg, waar ik die nacht zal verblijven in een hotel vlakbij het vliegveld. Die volgende ochtend staat er een transferbusje voor me klaar die mij weer naar het vliegveld brengt om een nationale vlucht te pakken richting Kwazulu-Natal waar het Phinda Game Reserve gelegen is. Als ik YouTube mag geloven is dit een prachtig natuurpark met geweldige lodges en nóg geweldigere natuur. Google maar eens. Dit kan bijna niet waar zijn!

Op deze unieke locatie krijgen we het bijzondere landschap van Zuid-Afrika te zien en gaan we opzoek naar de ‘Big Five’. Even serieus. Kan het nog gekker worden? Blijkbaar wel, want tijdens de safaritrip worden we uitgedaagd om de ‘impossible shot’ te maken. Of te wel: Ik word uitgedaagd om te vloggen, foto’s te maken van de big five en tegelijkertijd niet opgegeten te worden door diezelfde big five. Een behoorlijke uitdaging, als je het mij vraagt.

Gelukkig ben ik niet vies van een uitdaging.

Mijn backpack is ingepakt met alle benodigdheden (dankzij jullie Instagram reacties van een paar dagen terug!) en ik sta te poppelen om die kant op te gaan. Dit wordt een reis om niet te vergeten. Blogs, Instagram foto’s, Facebook posts, ik zal volgende week zo veel mogelijk publiceren om jullie minstens een beetje het gevoel te geven dat jullie met mij op safari zijn J. De YouTube video’s komen vanzelfsprekend de week erna.

Wauw.

Ben jij weleens in Zuid-Afrika geweest?

PS Dit wordt mijn tweede keer in Zuid-Afrika. De eerste keer was ik er voor het spelprogramma No Time To Lose en zijn we onder andere in Johannesburg geweest en pakten we een internationale vlucht naar George. Ik weet dat we langs veel meer plekken zijn gekomen, maar omdat de locatie telkens geheim was heb ik verder niet veel meegekregen van de namen van deze plekken. Wat ik wel weet is dat een safari er nooit van is gekomen en dat ik daar zo ontiegelijk van baalde. Dit voelt als een tweede kans! Zuid-Afrika, I am ready for ya!

Liefs,

Lau