Vandaag kwam er een einde aan een enorm groot maar tegelijkertijd kort avontuur. Omdat dit einde zo abrupt kwam en ik het gevoel heb dat ik zélf nog geen punt achter dit avontuur heb gezet, lijkt een samenvattende blogpost niet meer dan op zijn plaats. Vandaag om 11:00 sloot ik samen met Jessica, Teni & Dani de laatste aflevering Body, Mind & Guilty Pleasures af. Een rollecoaster aan belevenissen die ik jou graag nog even toelicht!

Dit is iets waar ik al jaren van droom!

Een paar maanden terug werd ik benaderd door Ziggo met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in een rol als Co-host in een nieuw, fris programma voor en door vrouwen op niets minder dan ZiggoSport. Ik was direct enthousiast, maar toch drong niet meteen tot mij door hoe groot deze kans wel niet zou zijn. Pas toen het concept volledig uitgelegd werd en ik zag dat het niet alleen om een televisieklus ging maar een LIVE-televisieprogramma, begon mijn hart sneller te kloppen. Dit is iets waar ik al jaren van droom! Enthousiast zei ik dan ook “JA” en niet veel later zat ik met 3 geweldige meiden aan tafel voor de allereerste uitzending van Body, Mind & Guilty Pleasures.

Het concept

Het idee is en was ijzersterk: Een team van in totaal 8 vrouwen waarvan er 4 per uitzending live aan de sportbar zitten. Aan die zogeheten sportbar wordt niet alleen gekletst over sport en voeding maar ook over mind & body. Een combinatie van serieuze onderwerpen en luchtige weetjes. Het is een gezellig, interessant en interactief programma vol geklets en gelach. Het is het programma waar ik zelf graag naar zou kijken, lekker rustig op de zondagochtend met een havermoutje en thee erbij.

Trots!

De start van het programma ging (zoals verwacht) niet gelijk soepel. 8 nieuwe meiden waarvan er 6 weinig- tot geen tv ervaring hebben & een redactie en technisch team dat in relatief korte tijd allemaal op elkaar moest leren inspelen. We moesten allemaal wennen aan de camera en de camera moest wennen aan ons. Na een paar afleveringen begon het idee pas écht tot zijn recht te komen. We werden telkens meer onszelf aan de bar, hadden diepe en leuke gesprekken en konden de camera’s de laatste afleveringen zelfs helemaal wegdenken. We hadden een verhaal te vertellen en dat deden we. Iets om trots op te zijn, al zeg ik het zelf!

Waar ging het mis?

Toch kwam Ziggo afgelopen woensdag met een minder leuke mededeling: BMGP (Body, Mind & Guilty Pleasures) stopt. De geplande 24 weken veranderden daarmee ineens in 12 weken. Dit kwam niet alleen als verrassing voor ons influencers, maar voor het hele team. We hebben wekenlang keihard met liefde en passie aan dit programma gewerkt en dat was de laatste afleveringen eindelijk terug te zien. Helaas is en blijft TV een harde wereld. Deze abrupte beslissing is genomen omdat de kijkcijfers te laag waren (en te laag bleven). We hebben op korte termijn alles geprobeerd om de tegenvallende kijkcijfers te boosten, maar dit zonder duidelijk resultaat. Gek, want na een onderzoek onder de Ziggo kijkers kwamen we tot de conclusie dat het niet aan de inhoud lag. De deelnemers waren positief verrast over het programma, op hier en daar wat op- en aanmerkingen na. Waar kan het hem dan inzitten?

Dat is moeilijk te zeggen. Een feit is en blijft dat ZiggoSport een betaalde zender is en dat niet iedereen het extra geld ervoor over heeft. Daarbij komt dat ZiggoSport een mannenzender is en er voornamelijk mannen kijken naar deze zender. Aangezien reclame maken alleen mogelijk is binnen deze zender is de kans groot dat de reclame die gemaakt is niet- tot weinig opgemerkt is. Waarom het zo lastig blijkt te zijn om ons bereik (jullie!) van online naar tv te krijgen is ook een raadsel. Wellicht is onze generatie toch teveel gehecht aan de online wereld en vinden we tv gewoon niet meer zo interessant.

Ondanks deze tegenvaller ben ik van mening dat we een ijzersterk concept hebben weten neer te zetten in relatief korte tijd en ik hoop dan ook met heel mijn hart dat dit programma in de toekomst weer wordt opgepakt. Waar deuren sluiten gaan er weer nieuwe deuren open. Live televisie kan ik in ieder geval weer van mijn bucket list afstrepen ;-).

Bedankt voor al jullie positieve berichtjes en feedback de afgelopen weken. Ik vond het een enorme ervarinig en kan niet wachten op het volgende avontuur!

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: