Een tijdje terug beloofde ik je de komende weken extra veel sport- en hardloop gerelateerde artikelen te posten. Dat blijkt zijn vruchten af te werpen: Ik heb al honderden berichtjes ontvangen van power women en zelfs mannen die het nieuwe jaar zo sportief mogelijk begonnen zijn. Van de buikspier workout tot de hardloop challenge: Jullie weten van geen ophouden. Ik vind het geweldig leuk om te zien hoe jij je eigen grenzen blijft verleggen en telkens weer een stapje dichterbij jouw doel komt!

Als je écht geen zin meer hebt

Wanneer je net met een nieuwe sport begint en de smaak te pakken krijgt, lijkt alles vanzelfsprekend te gaan. Het is allemaal nog zo nieuw en leuk, dat opgeven geen optie lijkt. En toch zal er een keer een moment komen dat je geen zin hebt. Dat je Netflix en chocola verkiest boven je hardloopschoenen. Of nog even lekker een uurtje in bed blijft en je gym workout verplaatst naar morgen. Die dag erna kost het je opeens nóg meer moeite om de deur uit te gaan en voor je het weet heb je al een week niet meer gesport. Dit is elke (beginnende) sporter weleens gebeurd en gebeurt zelfs de profs op zijn tijd. Truth is: Juist in de beginperiode, wanneer je net begint met een bepaalde sport of helemaal voor het eerst begint met sporten, is het belangrijk om die momenten te overwinnen. Jezelf toch een schop onder je kont te geven en de deur uit gaan. Maar hoe? In dit artikel vertel ik je waar ik mezelf aan herinner als ik ECHT geen zin heb om te sporten. Pak je sportkleding er maar alvast bij, want na het lezen van dit artikel ben je jezelf binnen no-time in het zweet aan het werken!

 1. De mentale rust

Het geluid van je hardloopschoenen op het asfalt of het gevoel wanneer je met al je kracht een paar dumbels omhoog duwt kan wonderen doen wanneer je je een beetje opgejaagd voelt. Sporten is een geweldige manier om je te focussen op het nu in plaats van je druk te maken over het verleden of de toekomst.

 1. De gezondheid

Heb je nog steeds niet het platte buikje dat je in gedachten had? Of gaan die kilo’s er niet snel genoeg af? Nou en! Door te sporten doe je niet alleen jezelf, maar je lijf een gunst. Sporten is goed voor je gezondheid, zelfs al is dat niet altijd direct te zien vanaf de buitenkant. Een half uurtje per dag bewegen is investeren in de toekomst.

 1. De endorfine

Chagrijnig? En nog chagrijniger omdat je eigenlijk had willen sporten maar je diep vanbinnen al toegeeft aan het stemmetje dat zegt dat je het toch niet gaat doen? Dan ben ík nu degene die je vertelt dat dat stemmetje een van de grootste leugenaars is die er zijn op deze wereld. Door te sporten maak je endorfine aan en van endorfine word je blij, zelfs al lijkt dat nu onmogelijk. De kans is groot dat je na afloop van je workout ineens een stuk positiever kijkt naar hetgeen dat je nu zo bezighoudt.

 1. Het -Wow, kijk wat ik allemaal kan!- gevoel

Ons lichaam is tot de meest ongelofelijke dingen in staat. Elke dag weer daag ik mezelf uit om nét iets verder te gaan. Soms lukt dat, soms niet. Maar wanneer het lukt… Dan kan mijn dag niet meer stuk! Elke training en elke overwinning herinnert me aan het feit dat we tot zoveel in staat zijn zolang we er maar tijd en passie instoppen. We are limitless.

 1. Je kunt altijd verder dan je denkt dat je kunt

Sporten leert je om te gaan met het stemmetje in je hoofd dat je vertelt niet verder te kunnen. Ik geef je een voorbeeld: Als ik mij van tevoren instelde op een 15 kilometer run, dan duurde het voor mijn gevoel eeuwen voordat ik thuiskwam en wilde ik rond kilometer 10 eigenlijk al écht niet meer. Wist ik van tevoren dat ik een 5 kilometer run zou gaan rennen, dan had ik hetzelfde gevoel rond kilometer 4. Conclusie? Dat stemmetje is er altijd wel, maar je kunt hem makkelijk negeren. Op 5 november 2017 dacht ik na 1 kilometer dat ik nog niet tot de 5 zou komen. 4 uur en 10 minuten later zat ik op de 42 kilometer ;-).

 1. Zelfvertrouwen boost

Sporten geeft je een enorme dosis zelfvertrouwen, een boost waar geen make-up, good hair day of botox tegenop kan. Waarom? Simpel! Tegenwoordig is bijna alles te koop, maar een goede conditie zal je toch écht zelf voor moeten werken. Heb jij een goede conditie opgebouwd, dan is dat iets wat je 100% zelf hebt gedaan. Daar is een enorme dosis wilskracht voor nodig. Petje af!

 1. De mentale kracht

Tijdens het trainen train je meer dan slechts je spieren. Hierboven hadden we het al even over de mentale rust die sporten biedt, maar heb je er ooit aan gedacht dat het je kijk op het leven kan veranderen? Als ik tijdens een workout het gevoel heb dat ik écht niet meer kan en op het punt van opgeven sta, maar dan toch mezelf de kracht weet te geven om door te gaan, veranderd er iets in mijn mentaliteit. Het laat mezelf afvragen waar ik toe in staat ben in het dagelijks leven. Je leert zoveel over jezelf, je capaciteiten, dat sporten kan leiden tot successen in het dagelijks leven.

 1. De post-workout meal

Laten we wel wezen: eten is geweldig. En hoe fijn is het om te kunnen genieten van je XL-burger  met frietjes en mayo zonder dit direct op de weegschaal terug te zien? Sporten zorgt ervoor dat je net iets meer kan eten dat je normaal gewend bent en is voor mij ook enorme stok achter de deur om te kunnen blijven genieten van al het lekkers dat deze wereld te bieden heeft, zónder schuldgevoel.

 1. YOU-time
  Het is niet erg om af en toe alleen aan jezelf te denken. Word je heel de dag lastiggevallen door collega’s, cliënten en/of je kids die iets van je willen? Dan is juist dat momentje sporten wat ervoor zorgt dat jij alle uitdagingen die de dag voor je in petto heeft aankunt. Zorg eerst voor jezelf, zodat jij daarna voor de rest kunt zorgen ;-).
 2. Omdat je het KAN!

Als je na de vorige 10 punten nog steeds niet genoeg redenen hebt om te beginnen aan je workout, denk dan nu even aan anderen in plaats van jezelf. Er zijn zoveel mensen die ALLES zouden geven om te kunnen sporten en bewegen zoals jij, zoals ik, maar dat niet kunnen. Wees dankbaar met het gezonde lichaam dat je hebt en get that ass moving. Het is nu of nooit!

#GetFitWithLaura + Nike items

Via de hashtag #GetFitWithLaura kun je al jouw workouts en sportieve momentjes met mij delen. Mocht je mijn look willen shoppen, dan kun je mijn items hier vinden. Daarnaast heb ik deze weken in samenwerking met Actiecode.nl & Nike te gekke kortingen voor je. Nike heeft op het moment hele toffe sale, dus ik zou niet te lang wachten! ;-)

Wat houdt jou gaande?

Liefs,

Lau

Dit artikel wordt gesponsord door Nike & Actiecode.nl.