Hello Monday! Inmiddels zit ik alweer een week in mijn kleinschalig maar oh-zo-schattige appartementje in Córdoba en ben ik weer een beetje bijgekomen van de drukke 10 dagen in Nederland. Na mijn terugkomst van een bezoekje aan ons kikkerlandje na 3 maanden in Spanje te zijn geweest, begin ik echt te waarderen wat ik hier in Spanje aan het doen ben en hoe speciaal het eigenlijk allemaal wel niet is. Hoeveel ik ook van Nederland hou, Córdoba heeft mijn hart gestolen en zal dan ook altijd een speciaal plekje in mijn herinneringen krijgen. Op deze maandag leek het me dan ook een leuk idee eens niet de week te beginnen met een DIARY, maar je in plaats daarvan een kijkje te geven in het betoverende kleine stadje waar ik op het moment maar liefs een half jaar mag doorbrengen! De volgende adembenemende foto’s geven je een beeld van de prachtige wereld waarin mijn hardloopvoetjes zich elke dag weer mogen begeven. Kijk je mee?

ADGH
‘Puente Romano’, de bekendste en tevens oudste brug van Córdoba 

VOOR ALTIJD (IN HET HART)

Ik lieg niet als ik zeg dat ik hier zo zou kunnen wonen. Na de zomer staat er echter veel spannends op me te wachten in Nederland, waardoor hier langer blijven gewoonweg geen optie is. Nou is dat ook weer niet zo heel erg, want wát er staat te wachten is zeker het wachten waard (hint: ik zeg nog lekker niets!). Toch doet alleen de gedachte al van het verlaten van Córdoba me al heel veel pijn. Bizar hoe snel de tijd kan gaan (ik heb méér dan de helft er alweer opzitten!) en vooral bizar hoe je zo gehecht kan raken aan een nieuw thuis, maar vooral hoe je je volkomen welkom kunt voelen in een totaal nieuwe, vreemde cultuur en vreemd land. Ik kan me mijn eerste blogpost vanuit het hostel nog goed herinneren, alles nieuw, alles vreemd. En kijk me nu eens, je zou bijna denken dat ik een Cordobesa zelf ben! Wel even het witte haar en mijn Hollandse kaaskop wegdenken, natuurlijk ;-).

uhbv
In Córdoba rijden er nog regelmatig karren langs die voortgetrokken worden door de mooiste paarden. Deze paarden worden ook wel ‘Caballos reales de Córdoba’ genoemd en schijnen één van de bekendere paardenrassen te zijn uit Spanje en omstreken. Niet zo vreemd, als je het mij vraagt!

CÓRDOBA

De volgende foto’s zijn snapshots van de –naar mijn mening- meest prachtige plaatsjes in Córdoba. Na het zien van deze blogpost ben ik er bijna zeker van dat je zult begrijpen waar mijn liefde voor het land, de cultuur en de taal vandaan komt. Dankzij Córdoba voel ik me herboren, hoe spiritueel dat ook mag klinken. Me enamorado de Córdoba!

22-06-2013
De ‘Mezquita’ grenst aan de ‘Puente Romano’ en is de kathedraal van Córdoba. Mezquita staat officieel voor moskee en verwijst naar de functie van het gebouw vóór dat het een kathedraal werd. Wanneer ik een lange afstand ren zorg ik er altijd voor dat ik de mezquita in mijn route verwerk. Vooral ‘s avonds zorgen de lichtjes boven het water voor een bizar mooi effect.

patios-de-cc3b3rdoba (2)
Één van de patios in Córdoba, de ‘patios de Córdoba’ staan bekend om de talloze hoeveelheid aan bloemen en vooral explosie aan kleuren die door de straatjes schitteren. Adembenemend.

marroquies_6 (2)
Één van de kleurrijke straatjes in Córdoba.

PatiosdeCordoba (2)
Waar je ook kijkt of gaat, de bloemen zal je niet ontkomen. Córdoba lijkt werkelijkwaar altijd zomer te hebben met kleurrijke uitstraling!

Plaza_de_la_Corredera_-_Córdoba,_España
Plaza de Carredera, het grootste plein in het centrum; dé place to be voor een frisse Sangría of lekker tapas hapje.

sam_1729
Fonteinen vind je hier zo’n beetje op elke hoek van de straat!

20100702161348_jardin_alcazar_cordoba

“Jardines del Alcázar de los Reyes Cristianos”, oftewel; de grootste en mooiste tuin die in Córdoba te vinden is.

cordoba-spain

Elk jaar in mei wordt de poort van Córdoba geheel in lichtjes gestoken ter ere van ‘Fiesta de mayo’, het feest van mei. Hier komen duizenden Spanjaarden en touristen op af. Het is bijna weer zover!

patios_córdoba_2 (1)

‘Los patios’

los-10-jardines-mas-bellos-del-mundo11
Weer een kijkje in één van de prachtige openbare tuinen in de stad!

jardin_botanico_cordoba_cEl-Jardxn-de-noche.jpg_1306973099
Ook ‘s avonds is Córdoba om bij weg te dromen. Door de hitte overdag (nu valt het nog redelijk mee, maar over enkele weken..) is het niet mogelijk om overdag te rennen en ben ik ‘verplicht’ door het mooie verlichte park te gaan. Net sprookjeswonderland! Me gusta!

patios-de-cordoba-22
Bloemen, ontelbaar veel kleuren en zon. Do I need to say more?

Mosque_Cordoba
Niet alleen vanaf de buitenkant is de ‘Mezquita’ prachtig, ook binnen hangt er een sprookjesachtige sfeer. Doet me persoonlijk elke keer weer aan Alladin denken. Am I the only one?

patios-de-cordoba-destacadaII
O nee, wéér een ‘Calleja de las flores’ oftewel; bloementjesstraat!

tgbhu

 Één van de talloze parken midden in het centrum. Vrijwel overal in Córdoba zal je het gevoel hebben in een ware Instagram-fotocollectie beland te zijn, alsof er een kleurfilter over elk plekje is geplakt. No kidding.

Córdoba, je hebt mijn hart gestolen. Hoewel ik nog zo’n 3 maanden volop van je mag genieten (en dat ook voluit ga doen) weet ik zeker dat dit niet de laatste keer is dat ik hier ben.

You better be prepared.

Córdoba, ben jij er wel eens geweest?

Liefs,

Lau