Inmiddels bestel ik al 6 jaar lang trouw bij Body & Fit. Toegegeven, ik bestel mínder sinds ik in Spanje woon, maar dat komt omdat het gewoon een tikkeltje lastiger is een pakketje hier te krijgen. Na maanden zonder bestelling bestelde ik eindelijk weer een klein pakketje en in dit artikel laat ik je zien wat daar precies inzat. Naast mijn standaard eiwitpoeders- en repen zijn er namelijk ook wat nieuwe producten die ik extra fijn vind sinds ik vegetariër ben.

Ik vertel je meer over de vegan supplementen die ik slik en waarom. Lees verder!

Nocco is top voor of tijdens een workout, of als je gewoon een zware werkdag hebt ;-).

NOCCO

Ik ontdekte kortgeleden het merk NOCCO, vergelijkbaar met Red Bull maar dan een stuk verantwoorder (en leuker verpakt!). Het schijnt in Zweden al helemaal een hit te zijn, daar worden er zelfs meer blikjes NOCCO dan Red Bull verkocht. Red Bull ben ik nooit fan van geweest en vind ik maar smerig, maar dit durfde ik een kans te geven. Het fijne van dit powerdrankje is dat er geen toegevoegde suikers inzitten, het BCAA bevat, L-carnitine, cafeïne (al zijn ze ook zonder verkrijgbaar) en 6 vitamines. Top voor of tijdens een workout, of als je gewoon een zware werkdag hebt ;-).

Prijs: €2,- per blikje van 330 ml, 24 stuks voor €39,90

Hier te koop

Foto van vegan crunchy granola

Vegan Crunchy Granola

Ik ben GEK op granola (of cruesli, zoals ik altijd zeg) en eet dit echt op elk moment van de dag. Als ontbijt, tussendoortje, lunch… En toegegeven: op een luie avond heb ik er ook wel eens voor gekozen een schaaltje granola met amandelmelk bij te pakken. Deze granola is 100% op basis van natuurlijke eiwitten, hiervoor wordt rijsteiwit gebruikt. Alle ingrediënten op een rijtje? Zonnebloempitten, vezels, kokos, pompoenpitten, sesamzaad, havervlokken, rijsteiwit, frambozen stukjes, appelsap en meloenpitten. Simple as that!

Prijs: €5,90 voor 350 gram, nu €4,90 voor 350 gram

Hier te koop

Foto van vegan protein pancakes

Vegan Protein Pancakes

Ik werd fan van deze pannenkoeken toen ze de ultieme test passeerden, de test die Tony heet. Als er iemand een pannenkoeken expert is, is hij het wel. Ondanks dat hij na 3 jaar met een Nederlandse nog steeds geen gesprek in het Nederlands kan voeren, weet hij “Ik wil graag pannenkoeken met slagroom” prima te verwoorden. In een stiekeme bui besloot ik vegan pannenkoekjes voor Tony te maken om te kijken of hij enig verschil zou merken. Wat denk je? Hij had het niet eens door! De pannenkoeken bevatten 20g eiwit per 50g, zijn suikervrij en bevatten tot 43% minder koolhydraten dan een gewone pannenkoek.

Prijs: €5,90 voor 400 gram

Hier te koop

In de volgende alinea’s ga ik in op de vegan supplementen die ik slik en waarom. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel kun je lezen waarom ik vegetariër ben geworden (en ook vaak veganistisch eet!).

Foto van Vegan vitamin D3

Vegan Vitamin D3

Ik merk dat mensen vaak denken dat mijn leven in Spanje één grote vakantie is. Hebben die mensen het even mis! Ik zit vaak hele dagen binnen te werken achter mijn computertje en geloof het of niet, ook ik kan een gebrek aan zonlicht hebben. Vitamine D is goed voor de werking van de spieren en instandhouding van sterke botten en daarom dus mega belangrijk. Deze pilletjes zijn veganistisch en gewoon op te kauwen dankzij het lekkere smaakje. Top!

Prijs: €6,90 voor 60 tabletten

Hier te koop

Vegan Omega-3

Omega-3 heeft een gunstige invloed op tal van risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Het is belangrijk voor iedereen en dat er nu veganistische pillen van verkocht worden is voor mij een pro. Ik ben vegetariër, maar wanneer er een veganistisch alternatief is ga ik daarvoor. Deze vegan Omega-3 is een plantaardige Omega-3 uit algenolie. Ook fijn: geen vieze visboertjes na afloop.

Prijs: €5,90 voor 30 capsules

Hier te koop

Foto van vegan multi

Vegan Multi

Vegan Multi is een complete multivitaminen met natuurlijke en plantaardige vitamines. Over het algemeen hoef je, als je een gezond vegetarisch eetpatroon hebt, als vegetariër geen vitaminesupplementen te slikken. Voor veganisten kan het daarentegen wel zinvol zijn een vitaminesupplement te slikken, om het risico op een tekort aan vitamine B2, B12 en calcium op te vangen. Ik ken mezelf en eet niet altijd even gevarieërd als mijn lichaam dat zou willen, dus neem elke ochtend een multi vitaminen pil bij het ontbijt. Ze zijn zoals genoemd helemaal veganistisch en aangevuld met speciale enzymen, antioxidanten, groente-, fruit-, kruiden- en super food ingrediënten!

Prijs: €5,90 voor 30 tabletten

Hier te koop

Foto van Laura met Body en Fit doos

Zo! Dit was het weer. Mocht je het leuk vinden meer over de vega(n) producten bij B&F te weten te komen, laat me dat dan weten. Bij interesse ga ik opzoek naar de fijnste vega(n) opties!

Slik jij (vegan) supplementen? Waarom wel/niet?

Liefs,

Lau