Let’s face it: Valentijnsdag blijft een awkward dag. Waar het voor de één een dag vol romantiek en liefde kan zijn, is het voor de ander slechts een commerciaal onzinpraatje. Zo zijn sommigen stellen er dol op terwijl anderen het weer verafschuwen, maar helemaal vervelend is het voor de stellen van wie één van de twee valentijnsgek is, terwijl de ander het ‘t liefst negeert. Dat laatste kan nog wel eens voor vervelende situaties zorgen. Maar goed, vandaag op valentijnsdag laten we alle tortelduifjes lekker op hun roze wolk. Daar willen wij singles namelijk helemaal niets van mee krijgen. Toch betekent Valentijnsdag niet dat je er als single bij de pakken bij neer hoeft te zitten. In plaats van ons voor de openhaard te nestellen met een doos chocolade en een slechte roman en tissues, gaan we het dit jaar totaal anders aanpakken. Vandaag bespreken we 5 dingen die jij -als ultimate single- príma zelf kunt ondernemen. Being single is FUN!

1. VERWEN JEZELF
Het is valentijnsdag: de dag van de liefde! Waarom zou je deze dag niet spenderen aan het liefhebben van jezelf? Klinkt heel logisch. Dit houdt in dat we vandaag extra aardig zijn voor onszelf. Neem een uurtje eerder vrij van je werk of studie, zet je dagelijkse verplichtingen even opzij, bestel je favoriete take-away meal (aka Ben & Jerry’s) en nestel jezelf met deken en al op het favoriete plekje van de bank. After all, you have no one to please but your own darn self.

P.S. Ook Netflix is hier een slimme zet. Mijn favoriete series? The Walking Dead, The Game of Thrones, Pretty Little Liars & Breaking Bad. Vandaag is de dag om er op zijn minst met één te beginnen. Echt waar. Zou ik heel leuk vinden. Give it a try. Heb je trouwens de peanut butter cup smaak Ben & Jerry’s wel eens geprobeerd? Alleen de naam al doet me het water in de mond lopen. NEED. TO. BUY.

2. PROBEER IETS NIEUWS
Zie vandaag als de dag dat alles mag en kan. Zit je al een tijdje met yoga in je achterhoofd, maar is het er nog nooit van gekomen? Go get it, girl. Wil je al tijden die nieuwe werkgever benaderen maar heb je de ballen (nog) niet? You just grew some balls, babe. 

Learn how to create a fun, personal, and creative Gallery Wall for LESS THAN $20! Yes, you CAN decorate an entire wall for that cheap! Get all the best tips and tricks from LoveGrowsWild.com

3. DO IT YOURSELF
En dan heb ik niet over DAT. Onder het mom van ‘wij singles hebben geen man nodig’ is dit een prima moment om je creative mouwen op te stropen en lekker aan de gang te gaan binnens- of buitenshuis. Dit hoeft niet meteen een bouwwerk van dagen, weken of maanden werk te zijn. Nee, het internet staat vol met toffe, leuke ‘Do It Yourselfs’, die jou zeker een productieve dag zullen bezorgen. Niet alleen geeft dit je interieur weer een leuke opkikker, ook geeft het stiekem best een voldaan gevoel wanneer je iets helemaal zelf in elkaar hebt weten te knutselen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een tof muurschilderij, mason jars, cute vaasjes, gift mugs (altijd handig) of je gallerij!

4. SPREAD THE LOVE
Laten we wel wezen: een complimentje krijgen is altijd leuk. Daarom ga jij op deze valentijnsdag, naast (vooral) het liefhebben van je zelf, ook zelf een beetje liefde verspreiden. Koop wat schattige Valentijnskaartjes en doe deze in de brievenbus bij de mensen die belangrijk voor jou zijn. Je vader, vriendin, opa of zus zal hier niet alleen van opkijken, het zal voor een enorme glimlach op het gezicht zorgen. En dat maakt jou valentijnsdag (NÓG) leuker! Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag om het nog persoonlijker te maken. Oh, enneh, als je tijdens het uitdelen van kaarten ‘per ongeluk’ langs het huis van je crush komt, dan mag er ook best een kaartje ‘perongeluk’ in de brievenbus vallen. Just saying.

5. GET OUT AND RUN
Deze mocht natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Trek je stoute schoenen aan en ga voor een extra lange of snelle run vandaag. Je eigen grenzen verlegen. Jezelf een poepie laten ruiken. Want zeg nou zelf, er is toch niets in de wereld dat een fijner gevoel geeft dan het gevoel na een overwinning? Precies. En dat is ook precies de reden waarom hardlopen leuker is dan dat mannen zijn. Op zijn tijd dan. Vergeet vooral niet een roze detail in je runningoutfit. Wie weet kom je nog een lonely runner tegen, onderweg. Liefde ontstaat op de meest onverwachte plekken…

P.S. Vergeet vooral niet dat valentijnsdag niets meer is dan gewoon een doodnormale dag, net zoals gisteren en morgen. Met andere woorden: je bent vandaag net zo sexy, leuk, lief, aardig en simpelweg AWESOME als elke andere dag van het jaar.

P.P.S. Mocht je toch een hele knappe, leuke, spontane, hardlopende, vriendelijke en lange jongeman zijn met een leuke lach, dan mag je me best een valentijnskaartje sturen hoor. Voor jou maak ik graag een valentijns-uitzondering.

Wat ga jij dit jaar doen met Valentijnsdag?

Liefs,

Lau