Suus, gastblogger op Runninglau.com, verwent ons ééns in de twee weken met een hotspot tip! De leukste koffietentjes, lekkerste restaurantjes en gekste plekjes. Heb jij nog een tip of suggestie? Laat deze dan in de comments achter, en wie weet gaan we er eens langs! 

Je hebt er misschien al wel van gehoord, The Breakfast Club. Ik ken het uit Londen, waar ik niet heen ging vanwege de hele lange rij. Sinds een tijdje zit er ook een in Amsterdam (bij de Hallen) maar daar hoorde ik dezelfde verhalen over (lange wachttijd). Maar er is er nog een geopend. Deze vestiging is sinds anderhalve week open en bevind zich op het Haarlemmerplein. Aangezien ik heel erg hou van ontbijten buiten de deur, heb ik dit tentje gelijk uitgeprobeerd!

1.sfeer
Sfeer

Voordat deze locatie The Breakfast Club was, was het een café. Dat is nog goed te zien aan te buitenkant (leuke glas in lood elementen) maar ook aan de binnenkant. Dit tentje heeft en grote bar (waar je ook aan kan zitten) en een trap naar boven. Het is dus groter dan je denkt! En dat is maar goed ook, want ook toen ik hier aankwam heb ik even moeten wachten op een tafeltje. Het handigst is dat je je gewoon even meldt bij het personeel zodat ze weten dat je wacht. Nog handiger is om door de weeks te gaan als het kan, dan is het wat rustiger.

2.pancakes

Breakfast

Daar kwamen we natuurlijk voor, het ontbijt! Dit is wel het meest bekende ontbijt; de pancakes! Ze waren heel lekker (vooral met marple sirup) en lekker veel fruit erbij. Ze hebben nog meer op de kaart staan zoals overnight oats, yoghurt met fruit en granola of ontbijtjes met ei. Veel keuze dus en we zagen ook veel lekkere dingen voorbij komen. Zeker een goed idee om hier meer ontbijtjes uit te gaan proberen.

3.lunch

Rest van de dag

Ook al heet het The Breakfast Club, je kan er de hele dag terecht. Bijvoorbeeld om te lunchen met deze flatbread met avocado en portobello, maar ook voor een diner. De kaart is erg uitgebreid, voor elk deel van de dag. Dit is ook een leuke plek om s’ avonds een drankje te doen, op de kaart staan ook verschillende borrelhapjes. Let wel op; dit kan alleen bij de locatie aan het Haarlemmerplein, de andere locatie is alleen voor ontbijt en lunch geopend.

4.conclusie

Conclusie

Beste van de kaart: Omdat de pancakes te obvious zijn; flatbread met avocado!

Beste tijdstip om hier te komen: Voor een vroege lunch (of vroeg ontbijt)!

Sfeer: 8

Eten: 8+ #veelkeuze #heledagdoor

Adres & openingstijden

The Breakfast Club

Haarlemmerplein 31


1013 HR Amsterdam

+31 20 6242238

Open van zondag tm donderdag 08.00 – 00.00

Vrijdag en Zaterdag 08.00 – 02.00