Tekenen voor volwassenen is hip. Kleurboeken, tekenboeken en YouTube kanalen vol tutorials gaan harder dan ooit. Dat succes komt niet uit het niets. In een wereld waar de technologische avances nooit ophouden, waar alles altijd maar sneller, beter en meer kan, is tekenen een heerlijke simpele activiteit. Zie het als een momentje voor jezelf. Een momentje waar je even niet checken hoeveel likes je laatste post op Instagram heeft. Of je druk hoeft te maken om je oneindige to-do lijst.

Dé manier om tot rust te komen

Jarenlang was tekenen mijn grootste hobby, de boeken vol (manga) tekeningen liegen er niet om. Als puber besloot ik het jammergenoeg niet cool genoeg meer te vinden. Zo ging dat jaren door. Ik vergat simpelweg dat ik het überhaupt ooit leuk had gevonden.

Maar toen kwam de Corona crisis. Bam! Het perfecte moment om weer in 1001 nieuwe hobby’s te duiken. Waar sommige hobby’s eronder kwamen te lijden, bloeiden anderen juist op. Zo begon ik te experimenteren met een moestuintje en pakte ik er zelfs weer af en toe een potlood bij. Daar ontdekte ik tot mijn verbazing dat ik de basiskennis niet vergeten was, zelfs niet na tien jaar zonder serieuze pogingen. Het is natuurlijk alles behalve perfect, maar ik heb er weer plezier in. Nou ken ik mezelf maar al te goed en is de kans groot dat ik over een maand weer ergens anders induik, maar voor nu heeft het tekenen weer mijn hart gestolen. In het weekend vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om er mijn dag mee te beginnen. Of juist een drukke werkdag mee af te sluiten. En dat deel ik graag met jou.

Ook doen? Download mijn .pdf!

Zo leuk als ik een beetje schetsen vind, vallen anderen helemaal voor het inkleuren. Dat is iets waar ik dan weer bar slecht in ben en het geduld niet voor heb ;-). Hier kun je mijn laatste tekening als .pdf downloaden en er helemaal op los gaan met (water)verf of potlood. Wie weet kunnen we er samen iets moois van maken.

Liefs,

Lau

 

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: