Suus, gastblogger op Runninglau.com, verwent ons ééns in de twee weken met een hotspot tip! De leukste koffietentjes, lekkerste restaurantjes en gekste plekjes. Heb jij nog een tip of suggestie? Laat deze dan in de comments achter, en wie weet gaan we er eens langs!

Aan een van de drukste straten in de Pijp openen steeds meer restaurantjes en lunchtentjes hun deuren. Misschien komt het omdat Hutspot, een leuke conceptstore, veel mensen naar dit deel van de Van Woustraat trekt? Ik vond het in ieder geval tijd om een kijkje te nemen bij deze nieuwe hotspot, de ‘gezonde’ versie van de snackbar; SNCKBR. Want wie wil er nou niet naar de snackbar, zonder zich daarover schuldig te voelen?

2. sfeer

SFEER

Doordat het een super lekkere dag was, zijn we buiten gaan lunchen. Hoewel het er binnen ook erg gezellig uit ziet. Het interieur doet me gedeeltelijk denken aan een echte snackbar (zie die muur waar je eten uit kan trekken aan de linkerkant en het bord boven de bar) maar is tegelijkertijd veel groener. Er staan veel planten overal (aan het plafond, ook aan de wanden in het andere deel van het restaurant). Lijkt me een leuke plek om s’ avonds te eten! Ook belangrijk; het interieur is gemaakt van duurzame materialen.

3. Food

FOOD

Niet alleen het interieur is duurzaam, ook alles wat op de kaart staat wordt duurzaam, vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk koolhydraadarm en glutenvrij gemaakt. Er is voor elk moment van de dag wel iets te kiezen. Je kan hier bijvoorbeeld komen voor een gezond ontbijtje, een uitgebreide lunch, een borrel of een diner. Wat ook fijn is aan de kaart, is dat erbij staat hoe ‘gezond’ het is (qua calorieën), of welke dingen vegetarisch zijn. Zo kan je zelf beslissen of je gaat voor iets lichts of iets zwaarders.

4. Lunch

LUNCH

Wij gingen voor een heerlijk gezonden lunch. Ik nam de frittata met pompoen. Dit is echt zo lekker! Je kreeg er ook een heerlijke salade bij met vers brood. Daarbij nam ik een bietensapje van Sapje. Degene waarmee ik was nam de Smoked Joe, die er ook zeker niet verkeerd uitziet. Dunne lapjes rundvlees met tauge, sla, sojadressing en cashewnoten. Er is genoeg keuze in de lunch dus, van gerechten met ei (die je natuurlijk ook makkelijk als ontbijt zou kunnen eten) tot vleesgerechten die je op brood kan kiezen of met sla of in een wrap vorm.

5. Sweets

SWEETS

We konden het niet laten om ook nog wat zoets van de kaart te proberen. Ik moet wel zeggen dat we beide vol zaten van de lunch dat we besloten deze bananenmuffin te delen. Hij was echt heel lekker! Er staan nog meer sweets op de kaart zoals een carrotcake en verschillende andere desserts. Zeker het proberen waard! Ook leuk dat je bananenchips bij de thee of koffie krijgt.

6. Conclusie

CONCLUSIE

Beste van de kaart: Er is echt teveel dat ik nog moet proeven, maar de frittata was superlekker!

Beste tijdstip om hier te komen: Lunch of een diner!

Sfeer: 8+

Eten: 8+

ADRES & OPENINGSTIJDEN

Van Woustraat 34-36

1073 LM AMSTERDAM

+31 6 86 36 86 09

hello@snckbr.com

Maandag t/m Donderdag: 9.00 – 1.00

Vrijdag: 9.00 – 3.00

Zaterdag: 10.00 – 3.00

Zondag 10.00 – 1.00

PS. Binnenkort openen ze ook een filiaal in Amsterdam West (aan de Kinkerstraat)!