Ga je net zo lekker met je voeding, eindig je ’s avonds toch op de bank met een bak chips of koekjes. Vooral wanneer de werkdruk (of dit nou voor je studie of werk is) hoog is, staan de zogenaamde late night cravings op de loer. Komt dit jou bekend voor?

Late night cravings
Omdat ik als blogger vaak nog tot in de nacht bezig ben met het schrijven van artikelen heb ik maar al te vaak te maken met deze bovengenoemde late night cravings. Zacht uitgedrukt: ik HAAT ze. Ze weten me altijd te verleiden. En probeer je dan maar eens aan je Personal Body Plan te houden. Om 00:00 zit je er namelijk niet op te wachten om nog een uitgebreid bordje klaar te maken, laat staan een gezond bordje. Toch lijkt nu de oplossing nader te zijn: een snack hoog in eiwitten, maar laag in koolhydraten. Ik was dan ook hongerig om deze Crunchy Whey Snacks te proberen.

DSC_0366 (2)

De Crunchy Whey Snack
Als we naar het etiket kijken blijken de voedingswaarden erg gunstig, wat het zowaar tot een ‘verantwoorde’ snack maakt. De Crunchy snacks zijn hoog in eiwit (74 gram per 200 gram) en laag in koolhydraten. Tevens zijn ze suikervrij en rijk aan voedingsvezels. Kortom: hier kan ik prima op knabbelen tijdens mijn late (blog)uren. Kijk overigens wel uit dat je niet te hard van stapel gaat: een hele doos opeten levert je alsnog 376 kcal per 100 gram op. Maar goed, teveel van iets is natuurlijk nooit verstandig.

DSC_0367 (2)

Dipje met een snack
Omdat ik een echte ‘dipper’ ben en mijn snacks het liefst eet met een sausje (of eerder een sausje met een snack) dook ik de keuken in om een verrukkelijk dipje te creëren die samengaat met mijn nieuwe snack. De Mexicaanse ‘Salsa di Fagioli’ is heerlijk om je Crunchy Whey Snacks in te dippen, maar ook lekker in combinatie met een (geroosterd) broodje of wat rauwe groenten. En zo simpel!

Salsa di fagioli

Salsa di Fagioli

  • 500 gram lima bonen
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 1/4 kop vers citroensap
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze
Indien je verse bonen gebruikt moeten deze eerst zo’n 10 minuten gekookt worden. Gebuik je, net zoals ik, bonen uit blik, dan ben je zo klaar. Doe alle ingredienten samen in de blender en mix tot een romig en glad geheel. That’s it! Jouw dipje is klaar om in gedopen te worden.

De Whey Crunchy snacks kosten 3,49 per pot (200 gram) en kun je hier bestellen.

Heb jij de Crunchy Whey Snacks al geprobeerd?

Liefs,

Lau