Ik kan er niet langer omheen draaien. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven, een hoofdstuk dat ik nu dan eindelijk met jullie durf te delen. Het geeft me stiekem een beetje de kriebels, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik er tot op heden totaal niet mee bezig was. Het was zo druk om me heen en ik ‘leefde’ eigenlijk gewoon mijn leven, waardoor voor ik het wist de tijd voorbij was gevlogen. En zo is het dan opeens 12 december. Over een maand precies gaat het gebeuren.

TRANSAVIA

Eigenlijk begon ik het me pas echt te realiseren toen Transavia gisteren met de deur in huis (of in mijn mailbox) kwam vallen: bedankt voor je boeking, leuk dat je met ons vliegt. Ja, erg leuk. G*dver waarom laten jullie het zo makkelijk klinken. #$% waar begin ik aan? Over 4 weken precies pak ik mijn koffers (40 kilo, wel te verstaan) en vertrek ik naar het buitenland. Dat lees je goed, Runninglau gaat een half jaar vanuit het buitenland haar running-journey voortzetten. En dat vindt ze best wel een beetje heel erg spannend.

Het zit zo: drie jaar geleden begon ik aan de opleiding International Business and Languages, een opleiding gericht op het internationale zakenleven. Toen ik tekende voor deze studie wist ik diep van binnen al waarom ik deze exacte studie koos: in het derde jaar, tweede semester, ga je op uitwisseling. Geen stage, nee, maar een half jaar studeren aan één van de partner universiteiten van die van Amsterdam. Ook toen was mijn voorliefde voor de Spaanse taal en cultuur er al. Ook toen wist ik al best dat ik voor Spanje zou kiezen. En nu is het moment dan toch echt aangebroken.

In de nacht van 12 op 13 januari 2015 vertrek ik naar Schiphol voor mijn vlucht naar Malága, waarna ik de trein pak naar Córdoba. Córdoba is een prachtige stad in het zuiden van Spanje, Andalusië. Het staat bekend om zijn betoverende, met bloemen gevulde straatjes, de hete temperaturen (het heetste stadje van Spanje (!)) en vooral de geweldige sfeer. In Córdoba schijnt men pas rond 23:00 naar buiten te komen voor het avondeten, om vervolgens tot diep in de nacht te borrelen, dansen en vooral: te genieten. Ja, dat klinkt als een plaats waar ik mij prima thuis zal voelen. Bovendien geeft het me de kans om door heel Spanje te reizen en weer nieuwe, inspirerende mensen te ontmoeten en culturen te ontdekken. Ik ben simpelweg niet het type dat op één dezelfde plek kan blijven. Reizen, ontdekken, rennen … Het trekt me. De drang om te reizen. Het blijft een zoektocht naar iets wat ik misschien nooit zal vinden. Toch is het een gok die ik maar al te graag neem. Ik volg simpelweg mijn hart.

DSC_0134 (2)

Nou zul je je misschien afvragen: ‘Wat gaat dit voor Runninglau’ betekenen? Dat zal ik je vertellen.

Maanden lang ben ik al bezig met voorbereidingen, om ervoor te zorgen dat Runninglau gewoon Runninglau blijft, zelfs al is dat vanuit Spanje. Dat betekent dus minimaal 6 keer per week een nieuw artikel over de laatste runs, nieuwtjes, events en supplementen van het moment. Ook komen er natuurlijk persoonlijke up-dates, photo diaries en eetdagboeken, maar dan met een Spaans tintje. Het betekent ook dat ik veel runs in Spanje zal gaan doen, maar dat niet alleen: zo is er inmiddels al contact geweest met Fran, head coach van gecertificeerd CrossFit trainer Córdoba. Ook heb ik stiekem al gespiekt naar de races die daar gehouden worden. De Spaanse heuvels gaan nog een lastige worden voor deze Hollandse kaaskop.

Misschien nog wel belangrijker: ik zal er gewoon blijven om joú te supporten. In totaal ben ik maar iets meer dan 5 maanden weg, 5 maanden waarin ik meerdere keren naar Nederland zal komen om aanwezig te zijn bij de leukste persevents en de tofste wedstrijden. Welke wedstrijden dat precies worden is nog iets waarover ik aan het twijfelen ben, maar voorlopig staan de Marikenloop en de Zandvoort circuit run bovenaan het lijstje. En dan is er nog Body en Fit. Wat zou ik zonder hen moeten? Gelukkig heb ik, mede door mijn regelmatige bezoekjes terug naar Nederland, kunnen regelen dat ik mijn bestellingen gewoon kan blijven plaatsen en dus ook gewoon voorzien ben van mijn Smart bars, proteïne shakes en Quest bars in Spanje. Ik wil daar natuurlijk niet zonder mijn eiwitten zitten. Over de nieuwste supplementen op de markt zal ik ook gewoon blijven schrijven. Last but not least komt er gauw meer over Personal Body Plan online, iets dat vanaf januari deel gaat worden van mij, Runninglau, en dus indirect ook van jou. Hier kom ik deze maand nog op terug.

Zo. Het grote woord is eruit. Runninglau is van januari tot juli in Spanje. Nu ik het met jou gedeeld heb kan ik het al ietsje meer met rust laten, jij bent immers degene die er altijd voor mij is, zoals ik er voor jou probeer te zijn. Ik hoop dan ook stiekem dat je me een beetje wilt steunen in deze tijd, want oh man wat ben ik zenuwachtig. Toch ben ik klaar voor dit nieuwe avontuur, en kan ik niet wachten alleen op ontdekking uit te gaan. Alleen in ‘real life’, maar met jou natuurlijk online aan mijn zijde.

Poeh.

Nog maar 4 weken ….

Liefs,

Een nerveuze Lau