Het is weer maart, de zon gaat langzaam maar zeker schijnen (al mag ik dat niet te hard roepen, hier vanuit het altijd zonnige Spanje) en de temperaturen worden weer wat dragelijker. Langzaam maar zeker komt het renseizoen dan toch echt tevoorschijn, en dat is te zien aan het aantal races deze maand ook. Speciaal voor jou heb ik weer de leukste (run)events van de maand maart op een rijtje gezet. Ook zelf zal ik aan twee van deze startlijnen verschijnen. Zie ik je daar?

Tip: wil je absoluut aan één van de races meedoen maar is het niet meer mogelijk een (individueel) startbewijs te verkrijgen? Kijk eens op de website, meestal is er een link naar het overdragen van startnummers. Genoeg last-minute cancels!

header_nighttrailbanner_Website_2

Zaterdag 7 maart
RUNFORESTRUN Nighttrail – Neverest (Drenthe)
Klaar voor een uitdaging? Dan is de RUNFORESTRUN nighttrail misschien wel iets voor jou. Met een volledig onverharde route die je door de drentse natuur brengt staat er namelijk een hoop op je te wachten. Smalle paadjes, zand, heide; van loof- en naaldbos tot open vlaktes; pittige heuvels tot lange vlaktes. Ga voor de 15, 25 of 42 (!) kilometer en laat je verrassen. Meer weten? Dat kan hier.

Mud Masters – Haarlemmermeer
Bereid je voor op de grootste obstakelrun van Nederland: Mud Masters! Met een enorme keus aan afstanden (6, 12, 18 of 42 kilometer) is er voor ieder wat wils tijdens deze wilde wedstrijd. Het vergt niet alleen een verschrikkelijke hoeveelheid aan doorzettingsvermogen en teamwork, maar ook lef en een goede basisconditie zijn hier van essentieel belang. Spring, ren en klim door een ruig hindernisparcours opgezet door Mariniers en verleg je grenzen op 7 of 8 maart 2015. Hier lees je meer.

Zondag 8 maart
De NN CPC Loop – Den Haag
Op 8 Maart krioelt het van de gezelligheid in Den Haag. Het is namelijk alweer de 41e editie van de NN CPC Loop, een familie-evenement waar voor ieder wat wils zit qua afstand. Het leuke is dan ook dan aan deze race jong en oud, scholen en bedrijven meedoen. Kies voor de 5 of 10 kilometer en geniet van de gezellige sfeer! Meer info vind je hier.

Zondag 15 maart
De Beach Run Castricum – Castricum
Een zware maar mooie Beach Run over het strand van Castricum. Geniet van het uitzicht terwijl je de frisse zeelucht inademt over een afstand van 8 of 16 kilometer, waarna je na afloop het leuke centrum van Castricum nog even kan induiken. Meer weten? Lees hier meer.


De Stevensloop – Nijmegen
Als de organisatoren van de stichting Zevenheuvelenloop dit event organiseren weet je al dat het goed zit. 15 maart vind de eerste editie van de Stevensloop plaats, een run die toegankelijk is voor zowel de beginnende als gevorderde loper.  Ren de 5, 10 of 21.1 kilometer en verras je door de gezelligheid in het centrum van Nijmegen. Het publiek, de muziek en de aankleding beloven een hoop goeds te brengen. Hier lees je meer.

Zaterdag 21 maart
De Bonifatius Loop – Dokkum
Op zaterdag 21 maart vindt de Bonofatius loop plaats, een race door het historische centrum van Dokkum. De Bonifatiusloop kent drie afstanden: 5 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km) en wordt jaarlijks gehouden sinds 2002, waardoor er inmiddels al duizenden lopers meedoen. Doe jij ook mee? Lees hier meer.

Zondag 22 maart
De Utrecht Marathon – Utrecht
Utrecht is niet alleen een stad waar je heel leuk kunt winkelen en eten, ook kun je er prima hardlopen! Startend vanaf het Science Park brengt het parcours je door het centrum van Utrecht, waarna de koers gezet wordt richting het natuurgedeelte van deze mooie stad. Eindigen doe je door een korte afstand door Bunnik te rennen, om te finishen in de Uithof. Naast de hele marathon is er ook een mogelijkheid de halve te lopen, of kun je voor de 5- of 10 kilometer gaan. Aan jou de keus! Meer weten? Hier is de website.

Zaterdag 28 maart
De Electric run – Amsterdam
Zoals je weet zit ik nu met mijn billen lekker in het Spaanse Córdoba, maar heb ik beloofd enkele keren terug naar Nederland te komen om hier en daar een race met jou te kunnen beleven. Deze race is daar één van. Noteer 28 maart maar alvast in je agenda, want dit is de avond dat jij en ik samen gaan knallen tijdens de Electric Run 2015 in Amsterdam! Startend vanuit het Olympisch stadion beginnen we de avond als een ware atleet, waarna we na een 5 kilometer parcours huppelend en dansend overgaan in een knallend feest. Muziek, hardlopen en entertainment in één! Lees meer.

Strong Viking obstakel run – Nijmegen
Net als de bovengenoemde Mud Masters obstakelrun is dit niet zomaar een gewone wedstrijd. Kracht, discipline en een hele boel lef is nodig om te finishen. Ga voor de 7, 13 of 19 kilometer en bewijs jezelf dat je méér kan dan je denkt. Daag je vrienden ook uit, want teamwork kan hier nog wel eens goed van pas komen. Meer weten? Hier vind je meer informatie.


Gramsbergen Breakfast Run – Gramsbergen
Eerst jezelf in het zweet werken, daarna aanschuiven voor een stevig Engels ontbijt. Klinkt mij heel goed in de oren. Op 28 maart is dat mogelijk tijdens de Gramsbergen Breakfast Run, een run van 3, 6, 9 of 12 kilometer door het gezellige centrum van Gramsbergen. Na afloop staat er een tafel vol lekkers op je te wachten met o.a. gebakken ei, bacon, worst, witte bonen in tomatensaus, koffie of thee. Dat heb je wel verdiend! Meer weten?

Zondag 29 maart
De Zandvoort Circuit Run – Amsterdam
Ik lieg niet als ik zeg dat de Zandvoort Circuit run tot één van mijn favoriete races behoort. Waarom? Door de sfeer, de gezelligheid en vooral door het parcours! Met duizenden andere renners waag je jezelf door het bekende race circuit voor zandvoort, vervolgt door het prachtige strand waarna je door het altijd druk bepakte dorp van Zandvoort rent om weer te finishen op het circuit. 12 kilometer lang zul je je ogen uitkijken, eerlijk waar. Tevens is er een mogelijkehid de 5 kilometer op het circuit te lopen. Ongeacht de afstand zeker een aanrader, de sfeer alleen al is het komen waard! Ook dit jaar sta ik natuurlijk weer aan de startlijn. Zie ik je daar? Schrijf je hier in.

Natuurlijk zijn er nog talloze kleine evenementen, georganiseerd door bijvoorbeeld jouw lokale atletiekvereniging, die ik niet heb genoemd. Ik screen altijd alle runs en probeer de leukste eruit te plukken. Heb ik een must-run ‘run’ gemist deze maand? Schroom dan niet om een reactie achter te laten, dan plaats ik hem er met liefde voor je bij.

Aan welke startlijn zie ik jou verschijnen?

Liefs,

Lau