Uit geheime bronnen heb ik vernomen dat de nieuwe Garmin Vivoactive 3 al op menig verlanglijstje van Sinterklaas en de Kerstman staat. Ho ho ho, wat een verwennerij deze maand! Omdat ik weet dat de goedheiligman en Mr. Christmass toch nog zo hun twijfels hebben over deze gloednieuwe smart watch, kun je in de review van vandaag alle ups en downs lezen over de Garmin Vivoactive 3. Read on!

Note: mijn Garmin staat in het Spaans ingesteld. Onder de foto vind je de vertaling.

Design

Op het eerste gezicht ziet de smart watch er al prachtig uit. Het design is simpel maar casual, een stylish horloge, om zowel gedurende de dag als tijdens het sporten te dragen. Met slechts 43 gram zit het horloge als een veertje om je arm heen. Er zit slechts één knop aan de rechterkant van het horloge, de rest wordt via het touch screen bediend. Mocht je de standaard digital wijzerplaat niet mooi vinden, dan kun je makkelijk nieuwe designs downloaden via de Connect IQ store.

Stappen

Allereerst wordt het aantal stappen dat je hebt gezet weergeven, met daaronder je doel van vandaag. De rode, dunne balk laat zien dat ik de afgelopen dagen mijn doelen niet heb gehaald. Wat me gelijk opviel is dat het horloge elke dag een ander doel heeft wanneer het aankomt op stappen. Na een paar actieve dagen veranderde het horloge mijn daily goal automatisch van 7.000 naar 10.000 stappen; na twee dagen bankhangen werd dit gelijk weer minder. Je kunt ook zelf een standaard aantal stappen instellen per dag.

Últimas 4 horas: De laatste 4 uur

Hartslag

Vervolgens, en dit vind ik een hele fijne functie van Garmin, zie je in één klap je hartslag van de afgelopen 4 uur. Ook wordt hier je hartslag van het moment gemeten en kun je met één tik op het scherm je gemiddelde rust hartslag zien. Dit is ideaal om te zien of je conditie vooruitgaat, of om bijvoorbeeld te checken of je tegen een verkoudheid aan zit.

Estrés alto: Hoge stress (oeps…)

Stress

Dan: De stressfunctie. O mijn god. Aan de ene kant heel goed dat dit bestaat, maar aan de andere kant word ik er nog gestrester van. Je kent het wel: Je hebt een rotte dag op je werk, moet duizend en één deadlines inleveren maar komt simpelweg tijd te kort. Vervolgens belt je schoonmoeder je op en moet je nog boodschappen doen en 4 wasjes draaien. Je Garmin vertelt je dan doodleuk dat je stressniveau gevaarlijk hoog is en dat je dus het best een stapje terug kunt nemen. Helaas blijk ik iets vaker gestrest te zijn dan goed voor me is… En bedankt Garmin.

89 minuten van het weekdoel (150) gesport 

Sport

De sportmogelijkheden zijn oneindig, zoals we van Garmin gewend zijn. Het horloge heeft de volgende trainingsmogelijkheden: Hardlopen, loopband, indoortrack, fietsen, fiets binnen, wandelen, lopen binnen, trappen omhoog, zwembad, kracht, cardio, crosstrainer, stair stepper, roeien, indoorroeien, navigate. Dat is nogal een mond vol! Elk segment komt met 3 workouts (dus 3 voor run, zwembad, etc.) op het horloge zelf, verder kun je je eigen workouts maken in de Garmin Connect App.

4.49 mijl wekelijks, tijd 41:01, ritme 9:08 (per mijl)

Hardlopen

Ik heb het horloge inmiddels al hardlopend getest (surprise surprise) en tot nu toe werkt alles prima. Ik was even in de veronderstelling dat de GPS het niet goed deed, maar kwam er al snel achter dat ik hem per ongeluk op Miles in plaats van Kilometers had staan. Tsja, dan duurt een kilometer inderdaad erg lang ;-). Je kunt het scherm op 4 verschillende manieren instellen en kiezen welke informatie jij langs wilt zien komen tijdens je run. Ook kun je een alert instellen voor elke kilometer, X minuten, je hartslag, etc.

Samenvatting van de laatste 7 dagen, van hardlopen tot slaap. 

Garmin Connect

Via de Garmin Connect app kun je bovenstaande gegevens in één overzicht terugvinden. Ik moest even wennen aan de werkwijze van de app, maar al snel was ik verkocht. De app is duidelijk, overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. In de app krijg je tevens elke dag een overzicht van je nachtrust en slaap: Je ziet hoeveel je hebt geslapen en of je tussendoor wakker bent geweest. Tot nu toe blijkt de app erg nauwkeurig te zijn. Ik heb slechts één keer ervaren dat hij een half uur later aangaf, maar dit kwam waarschijnlijk omdat ik mijn horloge direct na het opstaan afdeed om te gaan douchen (zelfs al is hij waterdicht ;-)). Na afloop kun je online al je trainingen tot in detail terugzien, of zelfs openen via andere apps zoals Strava.

Muziek

Jammer is wel dat de Garmin Vivoactive 3 niet direct muziek kan afspelen. Je kunt je muziek wel beheren vanaf het horloge (dus aan en uitzetten), maar géén muziek op het horloge zetten.

Batterijduur

Qua batterijduur is Garmin de winnaar op de Smart Watch markt. In de zogeheten Smart Watch Mode gaat de batterij 7 volle dagen mee, op GPS maar liefst 12 uur. Dit is 7 keer langer dan de Apple Watch en bijna dubbel zo lang als de FitBit Ionic.

Garmin Pay

Betalen met je smart watch? Dat kan met Garmin Pay! Echter, helaas (nog) niet in Nederland. Het is overigens wel een geweldige functie, al helemaal voor de sporters onder ons. Stel je voor: je gaat de deur uit voor een run en het enige wat je nodig hebt is je smart watch. Het is redelijk simpel: Je verbindt je creditcard via de Garmin Connect App, synchroniseert je telefoon en thats it. Een hele fijne functie waar ik graag gebruik van zou maken. Hopelijk weet Garmin snel de Nederlandse banken zover te krijgen!

Conclusie

All in all, is de Garmin Vivoactive 3 een uiterst geschikte smart watch voor de sportievelingen onder ons die opzoek zijn naar iets cools en up to date. Garmin is natuurlijk al jaren voorloper op het gebied van GPS, navigatie en sport. Ook hier hebben ze weer een geweldige job gedaan. Stylish, functioneel en makkelijk in gebruik. Ik denk dat Sinterklaas en de Kerstman na het lezen van dit artikel wel weten wat hun te wachten staat.

De Vivoactive 3 is er in wit/zilver, grijs, zwart/zilver en vanaf €307 verkrijgbaar.

Liefs,

Lau