Times flying when you´re having fun! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik aankondigde dat ik weer zou beginnen. Het voelde raar om, na een half jaar zonder Personal Body Plan, de keuze te maken weer opnieuw te starten. Deze keer zou ik echter met een heel ander doel beginnen dan tijdens mijn eerste periode. Omdat ik niet in herhaling wil vallen, zal ik nog één keer verwijzen naar de eerdere artikelen. Kom je hier voor het eerst? Lees dan de volgende artikelen even door:

  1. Wat houdt Personal Body Plan precies in?
  2. Waarom begin ik weer opnieuw?
  3. Personal Body Plan update na 3 maanden
  4. Personal Body Plan Update na 4 maanden
  5. Personal Body Plan Update na 5 maanden

En dan zijn we alweer aangekomen bij update nummer 6, mijn laatste maand van mijn tweede half jaar Personal Body Plan! Ik vind het enorm gek om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor mijn gevoel is de tijd echt voorbij gevlogen en heb ik mezelf niet alleen enorm veel ontwikkeld, maar ook die balans gevonden waarnaar ik opzoek was. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe de afgelopen periode mij is bevallen en of ik blij ben met het behaalde resultaat. Ook zal ik je vertellen of ik doorga of niet. Ready? Let´s go!

IMG_20150706_181749

Foto 1: Het resultaat na mijn eerste half jaar Personal Body Plan. Extra kilo´s én spieren erbij. Let op: hier span ik flink aan!

In het kort

In het eerste half jaar Personal Body Plan heb ik een enorme fysieke progressie geboekt. Voor het eerst in mijn leven was ik ´sterk´ (voor mijn doen ;-)), had ik een paar mooie ronde billen én was ik niet meer een plankje. Ik voelde me geweldig. Toch merkte ik hoe met de tijd mijn liefde voor hardlopen weer naar boven kwam borrelen, helemaal met de wedstrijden die ik in het vooruitzicht had. Ik verloor weer wat gewicht en was niet meer zo sterk als voorheen. Was het dan echt niet mogelijk om mijn liefde voor de rensport te combineren met krachttraining? Ik vond het de uitdaging waard en besloot weer opnieuw te beginnen met Personal Body Plan. Of het zou lukken? Daar zou ik in de volgende 6 maanden achterkomen. En of het is gelukt!

Een sociale, rennende én fitnessende fitgirl. Is dat mogelijk?

Zoals je in mijn eerdere updates al kon lezen is de progressie van mijn tweede half jaar Personal Body Plan niet zo drastisch als voorheen. Dit is te wijden aan één simpele reden: minder kracht, meer cardio. Ik heb er in mijn tweede periode bewust voor gekozen meer te rennen en niet alle 4 de trainingen van Personal Body Plan te volgen, waardoor het resultaat vanzelfsprekend ook minder heavy is. Toch ben ik heel blij met de progressie die ik heb gemaakt. Dit half jaar was het namelijk júist mijn doel om een balans te vinden tussen kracht en hardlopen, een balans die ik -bij wijze van- de rest van mijn leven vol zou kunnen houden. Er zullen altijd periodes zijn dat ik meer in het krachthonk te vinden ben en zo zullen er ook maanden zijn dat ik de benen uit mijn lijf ren. Waar het om gaat is dat ik erachter ben gekomen hoe ik twee van mijn favoriete hobby´s kan combineren zonder mezelf stuk te trainen, hoe ik de twee kan blijven doen terwijl ik tegelijkertijd een social leven kan onderhouden en óók kan genieten van de minder gezonde en minder sportieve dingen in het leven. Met een trots gevoel kan ik zeggen dat dát gelukt is!

Links: metingen maand 1 | Rechts: metingen maand 5

Personal Body Plan: before & after

Helaas was ik door een flink griepje en heftige blaasontsteking de volledige laatste maand niet in staat om te trainen, evenmin om te hardlopen. De laatste keer dat ik zó ziek was is jaren terug, je kunt je dus voorstellen dat ik baalde als een stekker. Toch hoort ook dit bij het leven en is het maar weer het bewijs dat even er tussen uit niet het eind van de wereld is en je niet in één klap al je progressie verliest. Ik ben niet heel veel van mijn kracht verloren, maar wel is mijn conditie wat achteruit gegaan en ben ik 2 kilo aangekomen. Om jullie een fair resultaat te geven van wat PBP met mij heeft gedaan, heb ik er daarom voor gekozen maand 1 met maand 5 te vergelijken. Dit geeft een realistischer beeld van hoe mijn lichaam is veranderd gedurende mijn Personal Body Plan. Hoe dat er precies uitzag? Zo dus!

Captura de pantalla 2016-06-27 a las 20.22.32 Captura de pantalla 2016-06-27 a las 20.21.49 Captura de pantalla 2016-06-27 a las 20.22.17

Links: foto´s maand 1 | Rechts: foto´s maand 2. Beide foto´s zonder aan te spannen.

De juiste balans

Tijdens deze 5 maanden heb ik qua caloriebudget tussen de 2.000 en 2.200 calorieën gezeten. Op de dagen dat ik echt lange afstanden rende, plakte ik er zoveel bij als ik dacht dat goed voelde. In deze 5 maanden hebben er ondanks mijn gezonde voeding en het tellen van macro´s, ook bést flink wat dagen tussen gezeten vol vet- en véél eten. Ik houd nou eenmaal van een gezellig avondje dineren en een tapashapje in Spanje sla ik ook niet altijd over. En dat moet ook kunnen! In het eerste half jaar ben ik streng geweest, puur uit nieuwsgierigheid, benieuwd naar waar mijn lichaam toe in staat was. Toch is die levensstijl iets wat ik niet een leven lang zou kunnen en willen volhouden. Daarom was ik zo nieuwsgierig naar de resultaten die ik zou kunnen behalen met de juiste balans tussen kracht, cardio, gezond- & ongezond eten. Bovenstaand voedingspatroon in combinatie met 3 a 4 runs en 2 keer kracht in de week leverden het bovenstaande resultaat op. Niet een drastisch verschil, maar zeker wél verschil. Vooral mijn rug en benen zijn gespierder geworden. En of ik daar blij mee ben!

Thanks, PBP!

Personal Body Plan heeft mij laten inzien hoe ik een bepaald fysiek kan behalen en dat ik er toe in staat ben. Ik weet wat ik moet doen, ik weet hoe ik het moet doen. Of ik het ook wíl doen, is natuurlijk een tweede. Dankzij mijn tweede half jaar weet ik dat ook met een iets lossere aanpak resultaat behalen mogelijk is. Of ik doorga met Personal Body Plan? Nee. Voorlopig niet, althans. Zie het als een kleine pauze. Met de marathon in zicht heb ik genoeg aan mijn hoofd en wil ik mij niet zorgen hoeven maken over mijn maandelijkse meetmoment. Ik weet dankzij PBP dat ik met kracht en cardio door kan blijven gaan en weet tevens hoe ik mijn voeding het beste aan kan pakken. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Mij kennende komt er na mijn hardloopperiode weer een tijd vol krachttrainingen, wellicht dat ik er daarom volgend jaar weer voor kies te starten. Maar voor nu, voor nu is het voorlopig genoeg geweest. In mijn hoofd ga ik namelijk onbewust wél door met PBP. De trainingen, de manier van eten, het zit in me. Het is een levensstijl, zoals ze zelf altijd zo goed zeggen. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Ik heb mijn balans gevonden. En daar ben ik Personal Body Plan heel dankbaar voor!

P.S. De inschrijvingen van de eerstvolgende lichting Personal Body Plan sluiten op woensdag 29 juni om 23:59. Inschrijven kan via de Personal Body Plan website.

Liefs,

Lau