Op mijn zestiende stapte ik voor het eerst in het vliegtuig richting de Nederlandse Antillen. Dat ging gepaard met heel veel zenuwen en vooral bergen vol enthousiasme. Wat een avontuur! Die vakantie staat me nog maar al te goed bij. Zon, blauw water, witte stranden en vooral heel veel happy hours.

Twee weken terug vloog ik met het Toerisme Bureau van Curaçao opnieuw richting het paradijs en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Nooit had ik gedacht dat Curaçao, naast prachtige stranden en geweldige temperaturen, vol kunst en zó veel cultuur zou zitten.

Note: In dit artikel deel ik onze exacte reisplanning met jullie. Onthoud wel dat dit om een persreis gaat en we zoveel mogelijk in korte tijd proppen, zelf zou ik het aanraden om deze activiteiten te verdelen over bijvoorbeeld twee weken. Zit je er net als ons maar een paar dagen, dan is dit wel de perfecte manier om alles uit je vakantie te halen. Bon bini Korsou, dushi!  

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 1: Vlucht en aankomst

Hotel: Boho Bohemian Boutique Hotel

Activiteiten: Vlucht van Amsterdam naar Curaçao

We arriveerden om 18:00 op het prachtige eiland, anderhalf uur later stonden we al voor de deur van ons hotel. We hebben ons snel omgekleed en zijn vervolgens gaan eten bij Mundo Bizarro. Dit is een onwijs sfeervol restaurantje (de risotto is een vega tip!) waar je tot in de late uurtjes kunt blijven hangen voor live salsamuziek. Durf jij het aan de dansvloer op te duiken?

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes! Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 2: De stad verkennen

Hotel: Boho Bohemian Boutique Hotel

Activiteiten: De Curaçaose cultuur proeven

We begonnen de dag vroeg bij Fleur de Marie Eatery. Dit is een net geopend en heel schattig ontbijt- en lunchtentje in de wijk Fleur de Marie. Deze wijk was tot zes jaar terug nog een achterwijk te noemen, maar dankzij de buurt zelf en hulp van buitenaf is het nu omgetoverd tot een waar kunstwijkje. Je vindt hier de onwijs talentvolle Francis Sling met zijn atelier (loop hier vooral even naar binnen!) en felgekleurde huisjes. De echte Curaçaose cultuur kun je hier nog proeven.

Na Fleur de Marie gingen we het centrum in. We maakten foto’s op de bekende brug en bleven even staan bij alle prachtige muurschilderingen en kunstwerken die je verspreid over het centrum kan vinden. Niet veel later stopten we voor een lunch bij Beans, waar ze de lekkerste sushi en salade bowls voor je maken. Aanrader!

Na een korte pauze stond er een art bike tour met Avantia gepland voor Tony en mij. Al fietsend werden we langs de prachtigste kunstwerken geleid. Een leuk detail was dat Avantia ons naar een geheim plekje bracht, bovenop het dak van de overdekte markt in het centrum. Daar kregen we een prachtig uitzicht over Willemstad. Ik moet eerlijk zeggen dat we veel van de kunstwerken uit het centrum al te voet hadden bekeken met onze andere gids, waardoor er veel herhaald werd. Ga je zelf te voet door het centrum zonder gids dan is deze fietstour zeker een leuke aanvulling en een toffe manier om meer te weten te komen over de cultuur. Voor mijn blog collega was er een rondleiding door de kruidentuin van Dinah Veeris en het schilderen van een Kalabaas gepland. Hadden we meer tijd gehad dan had ik dit ook zeker willen doen, ze waren er reuze enthousiast over.

We sloten de avond af met een heerlijk diner bij Mood, een prachtig restaurant aan het strand (deed me aan Bali denken!). Daar at ik een heerlijke ravioli en de lekkerste zoete aardappelfrietjes.

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 3: Klein Curaçao

Hotel: Boho Bohemian Boutique Hotel

Activiteiten: Zon, zee, strand

Na een heerlijk ontbijtje bij BijBlauw hadden we om 08:30 afgesproken bij Jan Thiel, waar niet veel later de boot zou vertrekken. Deze boot (een catamaran) zou ons met de mannen van BlueFinn naar hét paradijs of te wel Klein Curaçao brengen. Klein Curaçao is een prachtig onbewoond eiland op zo een twee uur varen van Curaçao af.

De heenreis was alles behalve prettig te noemen. We hadden een onwijs wilde zee en extreme tegenwind, waardoor we er in totaal drie uur over deden. Mensen werden kotsmisselijk en de wilde golven sloegen over de boot, wat het een koude rit maakte. Duim omhoog voor de jonge gasten op de boot, die voor de zieke mensen zorgden alsof het hun kinderen waren. Ik was voorbereid en had iedereen in mijn directe omgeving reispilletjes uitgedeeld. Dat bleek te werken, want uiteindelijk heeft niemand van ons ook maar ergens last van gehad. Ik moet toegeven dat we allemaal een beetje zaten te klagen, want waarom zou je zo veel moeite doen voor een klein eiland? Toen we aankwamen werd dat direct duidelijk.

Nog nooit in mijn leven had ik zúlk wit zand en helderblauw water gezien. De vervelende bootreis waren we per direct vergeten. Na twee uur chillen op het eiland kregen we een barbecue op de boot inclusief drankjes van de bar. Het vlees was als ik Tony moet geloven ge-wel-dig (hij at maar liefst twee volle borden) en ook het vegetarisch aanbod was verrassend lekker. Pasta pesto, broodjes met satésaus, bonensalade en een soort van vegetarische paella. Als toppunt bleken we op de terugrit een hele fijne, rustige zee te zijn. Smeer je wel goed in, want ondanks de factor vijftig die dag zijn we allemaal flink verbrand. Het gaat heel snel op een boot! Al met al is Klein Curaçao écht een must see, tenzij je héél erg ziek wordt van varen.

We sloten die dag af met Happy Hour op Jan Thiel en aten op ZanziBar bij een Argentijn genaamd Tinto. Dit is een echte heaven als je van vlees houdt, maar als vegetariër zou ik het niet aanraden.

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes! Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes! Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 4: Pan di Sopi

Hotel: Boho Bohemian Boutique Hotel

Activiteiten: Kookworkshop en bijzondere stranden

Op dag vier ontbeten we nogmaals bij BijBlauw, waarna we de local markt Marshe Di Barber bezochten. We konden daar niet te lang blijven, want om 10:30 begon onze Pan Di Sopi workshop bij museum Kas di Palu Maishi. Pan Di Sopi is een traditioneel brood dat ver teruggaat in de tijd, zoals verder wordt uitgelegd tijdens de workshop. Daar kregen we zelf de kans om het deeg te maken, te kneden en de oude baksteen oven in te doen. Terwijl we wachtten op onze broodjes werd er een heerlijke groentesoep bereid die we vervolgens met onze vers gemaakte broodjes oppeuzelde. Dit was een hele leuke ervaring!

Niet veel later zaten we alweer in de auto onderweg naar Playa Piskado. Na zoveel uur koken konden we wel een opfrisser gebruiken! Dat kon op geen betere manier dan bij Playa Piskado, waar enorme wilde schildpadden in het rond zwemmen. Ons plan was dé mooiste stranden van het eiland in één dag te zien, dus dat deden we dan ook. We gingen langs Playa Kenepa, Cas Abou, Lagun en Porto Marie. Op het laatste strand lopen twee wilde zwijntjes rond die regelmatig badderen in het water tussen de gasten. Alle stranden hebben prachtig helder water en licht zand. Zeker een bezoekje waard.

Voor het avondeten vertrokken we naar Hemmingway voor een buffet en een dansvloer met life Caribische muziek. Het buffet vond ik niet geweldig, maar de sfeer was dat absoluut. Zeker een aanrader als je van gezelligheid, drankjes en dansen houdt.

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes! Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 5: Buggy ride

Hotel: Boho Bohemian Boutique Hotel

Activiteiten: Crossen door het Noorden van het eiland

Op dag vijf vertrokken we voor het ontbijt naar Liberty Suares, weer zo een schattig en lekker ontbijttentje. We konden die goede basis wel gebruiken, want niet veel later zouden we op buggy’s springen om off road te toeren over het noorden en oosten van het eiland. Dit was, naast Klein Curaçao, waarschijnlijk mijn favoriete deel van de reis. Niet alleen was het enorm leuk om op een buggy te zitten, het landschap was geweldig. We hielden een korte pauze bij een Aloë Vera plantage en maakten de tofste foto’s langs de wilde zee die tegen de randen aansloeg. Na twee uur rondcrossen stopten we en gingen we een stukje te voet verder. Daar stond ons een grot inclusief vleermuizen op te wachten, die uitkwam op de top van een berg en een geweldig uitzicht over het terrein gaf. Het was Tony’s favoriete activiteit!

Na het buggy avontuur was het tijd voor de lunch. Die hielden we bij Briso do Mar, een local restaurantje aan het strand gespecialiseerd in visgerechten. In de middag bezochten we een grote hypermarket (we waren allemaal enthousiast over supermarkten in het buitenland) en we sloten de drukke maar toffe dag af met een heerlijk diner bij Osteria Rosso. Hier moet je zijn voor de lekkerste pastas en pizza’s! De laatste nacht wisselden we van hotel en gingen we naar BijBlauw, waar we eerder hebben ontbeten en wat zich vlak tegenover Boho bevond. Ook dit was weer een schoon, mooi en sfeervol hotel op ideale locatie.

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Bon bini dushi! Wat te doen op Curaçao? In dit artikel vind je de beste tips, van de mooiste stranden tot tofste local plekjes!

Dag 6: SUPpen

Hotel: BijBlauw

Activiteiten: Watersporten en terug naar Amsterdam

Wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt! Voor de laatste dag hielden we een heerlijk en uitgebreid ontbijtje naast ons hotel, bij ScubaLodge. Niet veel later vertrokken we richting Windsurfing Curaçao voor iets waar ik al dagen naar uitkeek: SUP! SUP staat voor Stand Up Paddlesurfing. Je staat op iets wat lijkt op een surfboard, maar dan groter en stabieler. Door middel van een peddel vaar je over het water. Sporten op het prachtige Caribische water is net zo fijn als dat het klinkt. Super leuk voor een sportieve ochtend. De echte durfals kunnen hier ook windsurfen, zoals je naam al zegt.

De laatste paar uurtjes op het eiland hadden we “vrij” en besloten we nogmaals door het centrum te lopen. Nog even genieten van de prachtige kleurrijke gebouwen en onwijs aardige, gastvrije mensen. Om 20:05 pakten we het vliegtuig terug naar Amsterdam en hield onze reis, helaas pindakaas, alweer op.

Ik was al positief Curaçao, maar dat is na deze reis alleen maar beter geworden. Ik hoop dat deze planning jullie helpt met de voorbereidingen van de reis en misschien zelfs nieuwe plekjes laat ontdekken. Heel veel plezier, dushis!

Ben jij weleens op Curaçao geweest?

Liefs,

Lau

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: