Peru, het land van de Alpacas, prachtig gebergte en kleine schattige Peruaanse mensen met wollen mutsjes op. Ik geef toe dat mijn beeld van Peru eerder een omschrijving van een animatiefilm lijkt te zijn, maar ik kan het niet laten op deze manier te fantaseren over dit indrukwekkende land. Alleen al de gedachte dat ik over 5 dagen het vliegtuig instap richting Lima maakt me onwijs enthousiast. In deze blogpost vertel ik je waarom ik naar Peru ga, introduceer ik je aan mijn reisgezelschap & deel ik natuurlijk de reisplanning. Lees je mee?

Naar Peru… Voor Peru!

Je verwacht misschien dat de reis georganiseerd is door een merk of bepaald bedrijf (zoals mijn reis naar Zuid-Afrika voor Huawei), maar deze keer is dat niet van toepassing. Nee, de reis is opgezet door niets minder dan Peru zelf (ja, @Peru)! Het feit dat ik Peru mag ontdekken en promoten is een grote eer. Aangezien er geen specifiek product of merk is waar ik aandacht aan hoef te besteden, zul je deze reis extra overspoeld worden met reisfoto’s, video’s en artikelen. Hoe leuk is dat!

Mijn reisgezelschap

Zoals gewoonlijk reis ik niet alleen, maar met blogcollega’s Marieke van @trvlmrk en Annemarie van ikwilmeerreizen.nl. Ik heb deze meiden nog nooit eerder ontmoet en dat maakt het extra leuk. Het bloggerswereldje is kleiner dan je denkt, 9 van de 10 keer reis ik met dezelfde mensen, dus dit is behoorlijk speciaal! Ik weet zeker dat we samen 11 geweldige dagen gaan beleven. Kende jij de meiden al?

De planning

Ik kan helaas nog niet de exacte reisplanning met jullie delen omdat er een groot deel voor mij zelf ook nog verrassing is, maar ik heb al een paar tipjes van de sluier gekregen. We zullen onder andere de volgende plekken bezoeken, focussend op het Noorden van Peru:

Foto: Vagabondfilms.com 

Gocta watervallen

Deze immens grote waterval werd pas in 2005 ontdekt. De locals dachten dat er een vloek op rustte waardoor ze de plek nooit eerder vermeldden. Hier kwam verandering in toen Duitser Stefan Ziemendorff in 2005 met een groep Peruaanse ontdekkingsreizigers richting de waterval trok, waarna hij er zo onder de indruk van was dat hij de Peruaanse overheid ervan wist te overtuigen de waterval op de kaart te zetten. De rest is geschiedenis ;-).

Foto: Walter Wust /PROMPERÚ

Amazone

Geen natuurgebied ter wereld is zo rijk aan planten en dieren als de Amazone. Het feit dat ik hier dan ook daadwerkelijk heenga is een droom die uitkomt. We zullen de natuur ontdekken, hikes maken en zelfs een koffieplantage bezoeken in de regio Amazonas – Chachapoyas.

Foto: Vipac.pe

Fort Kuélap

Het fort van Kuelap is de grootste stenen constructie van Zuid-Amerika en stamt uit de Chachapoyas cultuur. Kuelap is gelegen op een heuvelrug, nog hoger dan Machu Picchu, uitkijkend over de Utcubamba vallei. Dit indrukwekkende fort is ongeveer 600 meter lang en 110 meter breed. Wow! Er is onwijs veel archeologisch onderzoek gedaan en inmiddels weten we al veel meer over de verdwenen beschaving. Toch schijnt het dat hier in een jaar minder bezoekers komen dan in Machu Picchu op drie drukke dagen. Gek hè? Wat mij betreft een pluspunt, want hoe minder toeristisch, hoe beter.

Foto: Expedia.mx

De Noordkust 

Onze reisplanning langs de kust is insane. Van een cocktailcursus Pisco Sour maken tot een kitesurf sessie. Van zwemmen met schildpadden tot een gastronomische fietstour… De Noordkust zit vol verrassingen. Is dit een droom?

Accomodatie

Ondanks dat we van hot naar her zullen reizen, hebben we drie plekken als basis deze reis: Lima, ChacaPoyas en Máncora. Onze accommodatie zal bestaan uit: Casa Andina Select Miraflores, Casa Hacienda Achamaqui en Kichic. Meer zal ik hier nu niet op ingaan, omdat het me het best lijkt het eerst te ervaren voordat ik er uitgebreid over ga schrijven ;-).

YouTube, Instagram & artikelen

Tijdens de reis zal ik doorgaan met de 3 wekelijkse vlogs. Elke video komt 2 dagen na het filmen online, de video’s zijn dus enorm up to date. Je kunt je hier (gratis) abonneren op mijn YouTube kanaal. Zoals je van me gewend bent plaats ik dagelijks Instagram foto’s en Stories en probeer ik tijdens, zo niet na afloop, te vertellen over mijn ervaringen op de blog.

Ben jij weleens in Peru geweest?

Liefs,

Lau

 

Laura

Written by 

Op mijn blog wil ik je laten zien hoe mooi het leven eigenlijk wel niet is, hoe je het beste uit jezelf kunt halen en je vooral je stimuleren je dromen te durven volgen. Life is good!

    Find more about me on:
  • facebook
  • linkedin
  • youtube