Havermout is al jaren een vast onderdeel van mijn ochtend. Heel soms ruil ik het op de hete Spaanse zomerdagen in voor een bakje muesli met koude (amandel)melk, maar vroeg of laat kom ik altijd weer terug bij mijn geliefde haverontbijtje. Het klinkt misschien saai om jarenlang elke dag hetzelfde ontbijtje te eten, maar je kunt zo variëren met havermout dat het álles behalve saai is. Tegenwoordig ben ik helemaal fan van mijn aardbei-peer havermoutje en vandaag is het tijd om mijn recept met jou te delen. Dit ontbijtje is vullend, zit bomvol eiwitten én is een heerlijk begin van je dag. Laten we beginnen!

Wat heb je nodig?

  • Havermout. Gewoon de goedkoopste die je kunt vinden!
  • Amandelmelk. Ik gebruik Melkan, maar Alpro is ook heel fijn.
  • Whey Perfection Special Series Strawberry, vind ik fijn omdat hij 100% natuurlijk is. Je koopt hem hier.
  • Een stuk fruit. Ik gebruik altijd peer of banaan.
  • Iets voor de topping. Ik vind de fruitmuesli van de Lidl heel fijn, die bestaat uit 50% gedroogde fruit.

De voorbereiding

Schep 8 grote eetlepels havermout in een kom. Mocht je dit teveel of te weinig vinden, dan kun je hier natuurlijk altijd wat mee spelen.

Voeg er één scoop eiwitpoeder bij. Ik gebruik Strawberry, omdat ik na jaren gebruik een beetje gek werd van Cookie & Cream.

Meng de eiwitten goed met de droge havermout

Voeg het droge mengsel aan een pan toe en giet er ongeveer 250 a 300 milliliter amandelmelk bij op gemiddeld vuur.

Snijd ondertussen de peer of banaan in stukjes.

Voeg deze toe aan het mengsel en laat alles samen opwarmen. Je ziet dat het mengsel na een paar minuten steeds dikker wordt. De één vindt het lekkerder als het wat wateriger is, de ander geeft de voorkeur aan een wat dikkere structuur. Let op: Al haal je je havermout snel van het vuur af, als je hem vervolgens te lang laat afkoelen wordt hij alsnog behoorlijk dik. Het is geen gek idee het al van het vuur te halen als het mengsel nog redelijk dun is, je zult zien dat het na een paar minuten al veel dikker is. Laat je hem te dik worden in de pan, dan is je havermout na een paar minuten afkoelen soms ineens in een stuk beton veranderd.

Haal het mengsel van het vuur en laat het even afkoelen.

Top het met wat gedroogd fruit en you’re ready to go! Genieten maar.

Liefs,

Lau