Vorige week maakte ik voor het eerst in mijn leven gebruik van een stoommachine en ik was direct verkocht. Waarom heb ik dit ding pas nu in mijn leven? Het maakt koken zó veel makkelijker en gezonder! Ik bestelde de Philips Stoommachine bij Body en Fit shop (hier te koop) vorige maand maar had de kans (en zin) nog niet om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Had ik toen geweten dat het zo een geniale uitvinding is, dan was ik al veel eerder begonnen met stomen! ;-)

Het eerste receptje dat ik maakte met mijn gloednieuwe stoommachine is het receptje dat ik vandaag met jullie deel. Makkelijk, lekker én gezond. Overigens ook prima de maken zonder stoommachine, gewoon met een pan en wat olijfolie. Lets go!

Wat heb je nodig?

 • 1 teen knoflook (voor de pesto)
 • 30 gram basilicumblaadjes (voor de pesto)
 • 60 gram gedopte walnoten (voor de pesto)
 • 40 gram geraspte parmasaanze kaas
 • 100 ml olijfolie
 • Peper en zout
 • Een bakje cherry tomaatjes
 • 2 courgettes
 • 500 gram verse ravioli (uit de winkel of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

 1. We beginnen met het maken van de pesto. Heb je geen zin of tijd om de pesto zelf te maken, dan kun je deze ook prima uit pak kopen en deze stap overslaan. Pel de knoflook. Doe de knoflook, basilicum en walnoten in de keukenmachine en maal de fijn. Voeg de Parmezaanse kaas toe en giet druppelsgewijs de olie erbij, waarbij je de pulseerknop gebruikt om te mixen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voila, de pesto is klaar!
 2. Leg indien een stoommachine de Cherrytomaatjes in stoommand 1 met een tijd van 7 minuten. Heb je geen stoommachine dan kun je ervoor kiezen aan het eind de Cherrytomaatjes koud door de hete pasta te mengen of ze doormidden te snijden en even te bakken.
 3. Halveer de courgettes en snijd ze in kleine stukjes. Indien een stoommachine, leg de courgette in stoommand 2 met een tijd van 10 minuten. Heb je geen stoommachine? Kook dan de courgette tot deze zacht is. Courgette hoeft maar kort gekookt te worden, binnen 4-5 minuten is de courgette klaar.
 4. Leg de ravioli in stoommand 3 met een tijd van 8 minuten. Indien geen stoommachine, kook de ravioli volgens de verpakking.
 5. Voeg alle ingrediënten bij elkaar (ravioli, courgette, Cherrytomaatjes), giet de pesto over de ingrediënten en maak af met wat Parmezaanse kaas.

Jum!

Ga jij het receptje proberen?

Liefs,

Lau