En dan te bedenken dat ik, als rasechte Amsterdammer, dacht dat ik Amsterdam inmiddels wel beleefd had! Gisteren pakte ik samen met mijn Spaanse schoonzus en Spaanse vriendin het vliegtuig naar Amsterdam om daar hun eerste reis ever te beleven. Je moet je voorstellen dat voor deze twee meiden, van begin 30 uit een Spaans dorpje in niemandsland, reizen niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland. Daar moest ik verandering in brengen! Een grapje veranderde in een plan en datzelfde plan werd al snel werkelijkheid. Nu zit ik hier op de bank in Purmerend en zit onze eerste dag in het kikkerlandje (wat vandaag trouwens verdomd veel op het warme Spanje leek) er alweer op.

Vandaag besloten we onze eerste dag in Amsterdam door te brengen en aangezien we maar 3 volle dagen hebben, moeten deze dagen goed benut worden. In één dag hebben we, bereid je voor, heel wat weten te bezoeken: Van de Wallen, Nieuwe dijk, Begijnshof & Kalverstraat tot het Rembrandts- en Leidseplein. Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht. We zijn naar het Museumplein gewandeld en vervolgens doorgegaan naar de Taart Van Mijn Tante en weer teruggelopen naar het Centraal Station. En dat terwijl ik er om 08:00 ‘s ochtends al een 12 kilometer marathontraining op had zitten; je kunt gerust zeggen dat mijn voeten mij niet zo dankbaar zijn vandaag. Terwijl ik dit type ervaarde ik zelfs voor het eerst kramp in mijn hiel. Heftig ja.

Terug naar het verhaal; omdat ik deze momenten graag met jullie deel leek het me wel zo gezellig een photo diary van vandaag te delen. Kijk je gezellig mee? Toerist in eigen stad kan best entertaining zijn!

 

 

 

 

Gaan wij nog even uitpuffen en vanavond nog even het centrum van Purmerend in. Tot morgen!

Liefs,

Lau