Zoals je al in mijn vorige blogpost kon zien was ik een paar dagen terug in Los Angeles, California te vinden. Uitgenodigd door Asics was ik één van de twee gelukkige die speciaal naar het prachtige Los Angeles mocht vliegen om de nieuwste urban schoenen uit te proberen. Hoewel er inmiddels al een vlogje online staat, leek het mij wel zo leuk voor de lezers onder ons om hier ook nog een iets uitgebreider dagboekje aan te wijden. Wat heb ik allemaal gedaan? En nog belangrijker: hoe waren de schoenen? Dat en meer lees je in het artikel van vandaag!

Donderdag 27 januari

Helloooo Los Angeles! Ik geef toe: de heenreis was bijna net zo vermoeiend als de terugreis. Na een korte nacht van 2 uur pakte ik het vliegtuig van Málaga naar Parijs (2,5 uur), rende ik in Parijs het vliegveld over om nog snel wat euro’s voor dollars in te wisselen, en stapte ik over op het vliegtuig naar eindbestemming Los Angeles (11,5 uur). Na een reis van in totaal zo´n 16 uur kwam ik rond 19:00 (L.A. tijd) aan bij mijn enorme hotel, genaamd ´The Ace Hotel´. Aanrader. Alle eiwitrepen nog aan toe wat was ík moe. Ik besluit als tweede diner (nummer één at ik in het vliegtuig) 3 Low Kcal eiwitrepen te eten (het perfecte recept voor buikpijn) en val als een blok inslaap. Los Angeles, I am (bijna) ready for ya.

Vrijdag 28 januari

De grote dag! Na 12 uur en 54 minuten slaap word ik om 09:36 wakker. Wauw, Lau, dat is een nieuw PR. Om 11:30 verzamelen we met zijn allen bij de brunch georganiseerd door Asics. Nog wat onzeker loop ik naar binnen terwijl ik wanhopig rondkijk opzoek naar iemand die ik herken. Iedereen is zo ultra hip en knap! ´Mehn´, denk ik terwijl ik naar een groep modellen kijk, ´Laten we hopen dat niemand een foto maakt terwijl ik net toevallig naast hun een broodje op z´n Lau´s (a.k.a. niet fotogeniek) wegwerk.´ Gelukkig word ik al snel op mijn schouder getikt door Michelle, van Fit Girl Code. Dat is het fijne van een persoonlijk blog hebben, het is makkelijk om herkent te worden. Na een heerlijk ontbijt bestaande uit kwark met vers fruit, zuurdesembrood met cottage cheese en avocado en ik-weet-niet-hoeveel lekkers werd er op de microfoon getikt. Asics aan het woord!

Door meerdere enorm hippe mensen (je weet wel, die mensen waarbij je jezelf gaat afvragen of je zelf niet eens wat hipper moet worden) werd de nieuwe fuzeX Rush geïntroduceerd: Een combinatie van urban & sport. Met een super stijlvol strak en licht design, en tegelijk de demping die je van een hardloopschoen verwacht. Perfect voor het dagelijkse leven én hardlopen in elke stad. Zoals Los Angeles, bijvoorbeeld ;-). Ook werd ons verteld dat we vandaag de kans zouden krijgen om de schoenen te proberen. En dat op een wel hele speciale manier! De ´Big Chase´, die later op die dag zou plaatsvinden, zou nogal een spektakel worden. Geen normale run, maar een city run, met hier en daar de nodige verrassingen. Wat moeten we daarvan verwachten?

In de tussentijd (lees: 2 vrije uurtjes) besluiten Michelle en ik Hollywood te verkennen. Zelf ben ik zo´n ultieme chaoot die niets plant van tevoren en dus ook nooit weet wat wáár is. Gelukkig is Michelle niet zo. Michelle had van tevoren al uitgezocht dat Hollywood 30 minuten met de metro verderop was, weet dus precies waar we uit moesten stappen en in welke straat we weer de metro moeten pakken. Lucky me ;-). Na twee geweldige uren in Hollywood en inmiddels al 10,000 stappen verder is het alweer tijd om richting het hotel te gaan voor de ´Big Chase´.

De ´Big Chase´ blijkt een ongeziene interactieve urban adventure run te zijn. Met een kleine groep duiken we in de rol van de old school detectives. Het verhaal neemt ons, de rechercheurs ;-), mee door de straten van L.A. in achtervolging van een mysterieuze vreemdeling, of te wel, the woman in red. We overwinnen obstakels en volgen aanwijzingen op door het centrum van L.A. om de verdwijning van een Hollywood ster te ontrafelen. Aan het eind van de run, na zo een uur rennen door de straten van L.A., blijkt er een geweldig toneelstuk op ons te wachten staan. Hoe dat precies ging, kun je hier terugzien. Wat een spektakel! Na 20,000 stappen, een borrel en een hapje duik ik om 00:30 mijn bed in. K.O.

Zaterdag 29 januari

Ondanks dat ik gisteren tegen Michelle zei dat ik eerder dan 09:30 niet zou gaan ontbijten, sta ik om 06:00 al naast mijn bed te springen. De jetlag is goed aanwezig. Ik app Michelle, en ook zij blijkt al sinds 05:00 klaarwakker te zijn. Lang leve het tijdsverschil! Om 07:30 zitten we braaf bij het ontbijt, wat overigens een koningsontbijt blijkt te zijn. Ik ga voor een cappuccino met sojamelk, volkorentoast met één hele avocado en twee eieren. Heerlijk! Niet heel veel later is het alweer tijd om te verzamelen. Er staat een Rural run op het programma en ik kan niet wachten om te rennen. Gisteren heb ik voor het eerst pijnvrij kunnen hardlopen en ook vandaag voelt mijn knie verdacht goed aan. Laat de pret maar komen!

Een knapperd van de ultra hippe runningclub @run.dem.crew zorgt voor de warming up vandaag. Hoe leuk zijn lach ook mag zijn, lief is ´ie niet. Mijn hartslag slaat al op hol (nee, niet door hem) voordat we überhaupt begonnen zijn met de run. Van lunges tot planking tot weet-ik-veel-wat laat hij ons uitgeput aan de run beginnen. ´Fuck you´, denk ik, terwijl ik heel enthousiast ´YES´ schreeuw als hij vraagt of we er klaar voor zijn.

Na zo een 15 minuten hardlopen komen we aan bij een enorme muur vol graffiti. Ik ben niet zo van de graffiti, maar ik moet toegeven: dit is gaaf. Naast het enorme kunstwerk staat een andere knapperd met een lach zo groot als het kunstwerk. ´Dat moet de kunstenaar zijn´, denk ik bij mezelf. En ik heb gelijk! We krijgen een kort verhaaltje over zijn werk (@konecki_art) en nemen allemaal even de tijd om wat toffe plaatjes te schieten. Na afloop gaan we uitgeput maar voldaan terug naar het hotel. De 10,000 stappen voor vandaag zitten er alweer op! Over één uur staat ons een enorme lunch in één van de hipste dakterrassen van L.A. te wachten, genaamd ´Perch´. Bij aankomst valt mijn mond open. Wat een uitzicht en wat een luxe! Terwijl ik geniet van een geitenkaas salade met gegrilde groenten met uitzicht op de stad besef ik me heel goed dat ik héél veel geluk heb gehad. Wat een eer om hier te zijn.

Die avond, de avond voor vertrek, besluiten Michelle en ik nog even snel (ondanks dat we helemaal op zijn) naar Chinatown te gaan. Het is immers de eerste dag van het nieuwe Chinese jaar vandaag. Die kans mogen we niet missen! Na Michelle braaf gevolgd te hebben (want ja, die wist weer de weg terwijl ik als een kip zonder kop in de rondte liep) kwamen we aan in een confetti-gevulde wereld. Zo bijzonder! Die avond duiken we weer niet al te laat ons bed in, want morgen zit het grote avontuur er alweer op.

Bedankt Asics, voor de geweldige dagen!

Liefs,

Lau