Vorige week was het weer tijd voor het spannendste momentje van de maand: het weeg-, meet en fotomoment! Op dit moment zit ik alweer in de laatste maand van mijn tweede half jaar Personal Body Plan en ik ben heel tevreden met hoe de resultaten tot zo ver gaan. In dit artikel geef ik je een kleine update van de huidige situatie. Mocht je meer willen weten over Personal Body Plan, dan kun je in dit artikel precies teruglezen wat het precies inhoudt. Let´s get naked!

De metingen

Laat ik maar eerlijk zijn: de volgende metingen -puur kijkend naar de centimeters, althans- zijn in vergelijking met de vorige maand, maand 4, wellicht een tikkeltje teleurstellend:

Captura de pantalla 2016-05-31 a las 22.11.37Maand 4 vs. maand 5

´Muscle loss!´, zouden de Arnold Schwarzeneggers in paniek schreeuwen. Zoals je kunt zien ben ik vrijwel overal wat centimeters kwijt. Gelukkig ben ik een niet veel eisende jongedame (ahum, ok, af en toe) met niet al te gekke doelen (zoals een hele marathon rennen, bijvoorbeeld) en heb ik evenmin een bikini-fitnesswedstrijd op de planning staan.Ik vind daarom, met de zomer om de hoek, wat ´strakker´ zijn helemaal niet erg. Ondanks de verminderde centimeters ben ik namelijk 0,7 kilo in gewicht gestegen! De foto´s zijn dan ook weer iets waar wél redelijk blij mee ben..

Captura de pantalla 2016-06-01 a las 14.13.05

De foto´s

Ondanks dat dit de zoveelste keer is, blijft het een tikkeltje awkward me hier zo op deze oncharmante, ´onaangespannen´ en naakte manier bloot te geven. Ja, dat laatste was dubbelop. Maar hey, daarvoor ben ik hier: eerlijk zijn over het proces en de resultaten. Terwijl ik in gewicht meer dan een halve kilo gestegen ben, zie ik wel degelijk dat ik strakker ben geworden. Die verdwenen centimeters bij mijn middel zijn goed terug te zien op de foto, er komt namelijk éindelijk eens wat écht goede spierdefinitie door bij de zijkant van mijn buik. Ook mijn rug is meer gedefinieerd. En daar ben ik blij mee! ´Hoe kan dit dan, meer kilo´s, minder centimeters?´ Hoor ik je denken. Kwestie van opgeblazenheid op het moment van de foto maand 4, I guess. Het blijft immers slechts een momentopname. Daarom is het ook zo fijn dat er zowel foto´s als metingen worden gedaan. Dan heb je iets om op terug te vallen!

Ben ik blij met de resultaten?

Ja! Nogmaals, ik blijf het fascinerend vinden hoe mijn lichaam na 4 jaar fanatiek sporten nog stééds verandering doormaakt. Inmiddels ben ik al zo´n 2 jaar bezig met krachtsport en ik begin nu pas de vormen te zien in mijn rug- en buikspieren die ik zo graag wilde hebben. Ik weet nog dat de tegenvallende resultaten mij op het begin enorm demotiveerde. Het kwam zelfs tot een punt waarbij ik me er maar bij neer had gelegd, ervan uitgaande dat ik simpelweg niet de bouw had om een gevormd en fit lijf te hebben. Om diezelfde reden vind ik het dan ook geweldig om te zien dat er wel dégelijk wat op te bouwen valt. Consistentie is toch echt the key!

Captura de pantalla 2016-06-01 a las 0.54.32

Marathon massa?

Ik moet je ook heel eerlijk toegeven dat ik niet zo goed weet of het überhaupt nodig is me teleurgesteld te voelen over het feit dat ik niet in spiermassa gegroeid ben. Ik zit immers, zoals ik de vorige maand al had aangegeven, op een gewicht waar ik me fijn bij voel. In een lichaam waar ik me lekker bij voel! Ik denk dat ik op een punt ben gekomen waarbij ik -voor nu- spieropbouw niet per sé meer als (korte termijn) doel heb. Een opluchting, eerlijk gezegd. Ik zit inmiddels al een half jaar in de aankom-fase en dat is super gegaan. Met zo´n 4 kilo erbij in 4 maanden is dit heel geleidelijk en netjes opgebouwd. Iets waar ik blij mee ben en wat ik zo wil houden. Natuurlijk is meer definitie en trainen met zwaardere gewichten nog steeds een mooie uitdaging voor me, maar meer massa en (veel) extra kilo´s hoeft van mij niet per sé. Al helemaal met de marathon in het vooruitzicht komt die massa mij namelijk als hardloper niet zo van pas.

Ja, ik ben blij met de resultaten. Op naar de laatste maand van het tweede half jaar!

P.S. Je kunt je nog tot en met woensdag 1 juni 23:59 inschrijven voor de lichting die in mei start. Dit kan via de website.

P.P.S. In de laatste update van mijn tweede halfjaar, welk volgende maand online zal komen, ga ik nog een keer in op het verschil tussen de eerste en laatste maand Personal Body Plan. Mocht je nog vragen hebben, schiet maar raak!

Liefs,

Lau