Vorige week stapte ik samen met Antonio het vliegtuig in richting één van de meest romantische en mooiste steden op deze aardbol: Parijs! Niet zo heel lang terug ontving ik een uitnodiging van het toeristenbureau van Parijs. Er zou een Run My City Run georganiseerd worden eind maart en ze zouden het te gek vinden als ik daar bij kon zijn. Was dat even geluk hebben, dat vond ik zelf natuurlijk ook maar al te gek! Hoewel de video´s er nog aankomen, geef ik jullie bij deze alvast een kleine preview door middel van de meest prachtige foto´s die er gemaakt zijn in Parijs. Van de Seine tot de Eifeltoren tot l´Opera: Parijs heeft mijn, of beter gezegd ons, hart gestolen. Kijk je gezellig mee?

Note Het kan zijn dat je dit artikel al hebt gelezen, maar bij 9 van de 10 lezers bleken de foto´s niet te laden. Bij deze dus!

©Aurélien Vialatte, Office du Tourisme et des Congrès de Paris & Atout France

We verbleven in een prachtig *****hotel genaamd Boutet Bastille, midden in het centrum. Wow!

Zelfs de receptie was al één groot kunstwerk.

Een bar mag natuurlijk niet ontbreken.

Hier moeten we morgen zijn! Petit Dejeuner, all for Lau. Zouden ze voorbereid zijn op de grote hoeveelheden aan eten die wij wegwerken?

 

Dit is de trap! Prachtig!

Geen persevent zonder goodiebags. De Paris Je t´aime tasjes lagen al voor ons klaar.

Even socializen terwijl Tony zo relaxed mogelijk probeert te doen, maar ondertussen met 2 halfdichte ogen op de foto verschijnt.

Gaan met die banaan! Hoewel de race pas morgen is, staan er al heel wat leuke dingen op de planning vandaag.

Als echte lokale Parisienne gingen we natuurlijk met de metro. Wat dat betreft is het openbaar vervoer goed geregeld, je komt overal binnen no-time en elke zoveel minuten gaat er een metro.


Pitstop voor de Eifeltoren! Helaas komen we niet dichterbij dan dit, omdat we al onze activiteiten aan de andere kant van de Seine hebben.

Herken jij wat van de mensen uit de foto? Die kans is groot! We waren met een te gekke groep lieve mensen bestaande uit fotografen, Duitse blogger @flooorrriii, zijn vriendinnetje @carini.bikini, de Portugese actrice @Mafaldamarafusta, Britse presentatrices @Ajodudu & @Ashleylouisejames en de Spaanse bloggers @onmytrainingshoes & @eliredspirit. En Spaanse blogger @tonymadero natuurlijk. Haha! Een behoorlijke internationale mix, hoe leuk!

De eerstvolgende stop was bij het Flow restaurant, een super deluxe restaurant aan de Seine. Het uitzicht was adembenemend.

We hadden de keuze uit een luxe 3-gangen menu. Jum!

Busted! Voor Toon dacht ik even stiekem alle gerechten te vertalen met dank aan Google Translate. Het ging blijkbaar niet zo stiekem als gedacht.

Wijntje erbij!

 

Look at that view!

Ondertussen even de dagplanning doornemen.

En daar hoort een selfie natuurlijk ook bij. Liefde voor Antonio die mij altijd een handje helpt ;-)

Kijk nou wat een kunstwerkje! Dit was een taartje van Polenta bereid in kokosmelk, verse groenten en kokosschuim. Polenta is Noord Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel en mais. Door deze te koken ontstaat er een stevige pap die afgekoeld ook in verschillende vormen gesneden kan worden.

Als hoofdgerecht voor Toon een lekker stukje vlees. Ook dit zag er heel goed uit!

Na het eten was het weer tijd om de kaart erbij te pakken. Al wandelend gingen we richting l´Opera.

Wat is de Seine toch prachtig!

Er waren zó bizar veel mensen. Ik kan me niet herinneren dat er zoveel mensen waren toen ik de vorige keer in Parijs was. Geweldig.

We hadden enorme mazzel met het weer. Zoals je kunt zien waren wij niet de enige die hier van profiteerden!

Toon aan de kokoswater. Hij kotste het bijna weer uit.

En door naar l´Opera! Wát een gebouw!

Ik weet niet waarom ik zo gluiperig kijk. Waarschijnlijk omdat ik op het punt stond iets te vloggen wat ik niet mocht filmen.

Zo mooi!

Dit is mijn favoriete plekje in de Opera. Je weet gewoon niet waar je moet kijken.

Even mijn balletmoves laten zien.

We kregen zelfs een speciaal kijkje in de kostuumzaal!

De prachtige balletpakjes en het magische sfeertje deden me denken aan de Barbiefilms die ik vroeger altijd non-stop keek.

Kijk nou!

Doodop en vol bewondering sloten we de dag af met een baar cocktails in een te leuke cocktailbar @ Le 153. Een echte aanrader als je nog even gezellig wilt borrelen zonder een té chique sfeertje.

De volgende dag was het zover: RUN MY CITY PARIS.

Hoe dat was? Daar ga ik jullie nog niet teveel over vertellen. Houd deze week de vlogs op YouTube in de gaten, dan zul je zelf het één en ander voorbij zien komen.

Paris, je t´aime! Merci beaucoup office du tourisme Paris, je m’y suis bien amusée!

Liefs,

Lau