Vandaag hadden Tony en ik een afspraak bij het vaccinatiecentrum in Málaga ter voorbereiding op onze reis naar Bali, Indonesië. Een uur en 50 rare Indonesische ziektes verder (Ga niet naar een consult als je gevoelig bent voor horrorverhalen) waren we meer dan ooit te voren klaar voor ons big adventure. Aangezien ik nog helemaal in de vakantiestemming ben leek het me dan ook wel zo gezellig om onze reisplannen met jullie te delen. We zullen in totaal 23 dagen van huis zijn en ondanks dat we onze planning nog niet helemaal rond hebben, zijn we al aardig ver gekomen. Mochten jullie tips hebben of het anders aanpakken, dan horen we dat natuurlijk graag!

2 & 3 juni 2018 

Er staat ons een lange reis te wachten. ‘s Ochtendsvroeg pakken we de trein richting Madrid, waar we vervolgens met de metro naar het vliegveld reizen. Vanaf daar begint onze 18,5 uur lange reis naar Indonesië. Vlak voor aankomst maken we nog een korte stop op Dubai, waarna we 3 juni 2018 om 22:45 aankomen op Bali. We gaan vanaf het vliegveld direct door naar Canggu, waar we in het Frii Bali Echo Beach hotel zullen verblijven, in een kamer mét uitzicht op de zee. We zullen hier vooral lekker genieten van het strand, de toffe hotspots & bijkomen van de lange reis.

6, 7 & 8 juni 2018

Drie dagen later, 6 juni 2018, verlaten we het surfers paradijs en trekken we de bergen in richting Munduk, waar we verblijven in de Amartya Puri Green Cottages. Munduk ligt aan de noordkant van Bali, tussen mistige heuvels en in het dal groene rijstterrassen. Hier zijn we van plan een gids te huren en de omgeving te verkennen. Wat je hier kunt verwachten? Heldere vulkanische meren, frisse watervallen.. En meer! Niet ver van Munduk ligt een magische tempel in een meer, met op de achtergrond de vulkanische bergtoppen. Munduk is niet zo toeristisch en de perfecte manier om écht de cultuur van Bali te snuiven.

9 tot 14 juni 2018

In de ochtend van 9 juni vertrekken we richting Ubud, waar de meningen over verdeeld zijn. Sommigen raden me aan kort te blijven in Ubud, anderen hadden aan een week nog niet genoeg. Aangezien we meerdere dingen willen bezichtigen in en rondom Ubud, zullen we hier 5 dagen verblijven. Het bezoeken van de Monkey Forest staat hoog op ons lijstje (ja, we zijn gewaarschuwd voor de kleine dieven), raften door de Ayung rivier, tempels bezoeken en nog veel meer. We verblijven in een enorm cute bamboehutje net buiten Ubud genaamd Padi Bali Eco Villages.

14 juni tot en met 23 juni

Na 1,5 week veel cultuur en stad gezien te hebben, zijn we waarschijnlijk toe aan wat rust. Het plan is om de Gili eilanden te bezoeken en hoogstwaarschijnlijk door te gaan naar Nusa Lembongan. Dit willen we nog niet vastleggen omdat we enorm veel verschillende meningen gehoord hebben over de eilanden. De één vindt Gili T een paradijs, de ander zweert bij Nusa Lembongan. We hebben besloten het aan te kijken en ter plekke een kamer in een hotel of hutje te boeken via Booking.com, iets dat naar hebben horen zeggen prima te doen is op Bali.

Op 24 juni (of eigenlijk 23 juni, want de vlucht is om 00:05) vliegen we terug naar Madrid, ook weer via Dubai. Ik kan niet wachten om dit avontuur aan te gaan en hoor graag nog suggesties. De laatste twee accomodaties zijn nog niet betaald en kunnen nog gecanceld worden, dus ik hoor graag jullie mening. Mochten jullie een beter idee hebben, dan zijn suggesties en tips altijd welkom.

Liefs,

Lau