Gisteren hadden we het over duikleraren en de (uitgetrokken) zwembroeken van ¨Benidorm Basterds¨, vandaag praten we verder over sangría en mijn afschuwelijke Spaanse accent. Ben je klaar voor het tweede deel van 10 dingen die ik heb geleerd tijdens mijn persreis in Benidorm? Vámonos!

  1. Doe nooit teveel je best wanneer het aankomt op je outfit

Wanneer ik etentjes als Sky dinner at roof toprestaurant Belvedere en Dinner at Villa Venecia Boutique Hotel***** op de perstrip planning zie staan pak ik flink uit. Dus daar stond ik dan, op woensdagavond in de lobby met mijn knalrode pumps en paarse jurk. Toen de rest aankwam in leuke maar iets meer casual outfits realiseerde ik me dat ik niet een beetje, maar flink, heel flink overdressed was.

Beter gezegd: ik liep erbij als kruising tussen een paarse pompoen en Gus het muizenvriendje van Assepoester. Not funny.

Omgekeerd, voor onze bike ride op vrijdag, besloot ik me van mijn sportiefste kant te laten zien. In een Adidas outfit op Asics sneakers kwam ik als de enige echte RunningLau aangehobbeld toen ik erachter kwam dat 1. De groep in gewone kleding ging. En 2. We op een elektrische fietsen zouden gaan fietsen.

Sigh.

  1. Eet nooit tapas zonder Sangría te drinken

Op de derde avond stond er een tapastour gepland door het oude Centrum van Benidorm. Overvolle, prachtige straatjes vol geweldige restaurantjes met nóg fijner eten. Als ik heel eerlijk ben geef ik sterk de voorkeur aan dit soort etentjes. Misschien ook zo gek nog niet: Het is de bedoeling om bij elk tapas hapje een glas sangría of tinto de verano te drinken om vervolgens door te gaan naar het volgende tentje. Een tapas zonder alcoholisch drankje? Wat is dat?

  1. Probeer nooit, al aangeschoten, te doen alsof je 100% nuchter bent

Na een geweldig diner at roof toprestaurant Belvedere hadden we de smaak te pakken en besloten we naar de bar te gaan, één verdieping beneden het restaurant, om de verjaardag van de Italiaanse blogger te vieren. Op dat moment zaten er al 4 wijntjes in en begon ik als hardloopspriet die ik ben al redelijk de alcoholische effecten te merken. Mijn zwakste punt wanneer ik een drankje drink is dat mijn ogen iets gaan hangen, dus dát dacht ik slim op te lossen: de zwaartekracht te bestrijden. Dat ging goed, dacht ik, tot Lienke me ineens vroeg waarom mijn ogen zo wagenwijd openstonden.

Shit. Missie mislukt.

  1. Praat nooit Andaluz in Benidorm als je Laura Brijde heet

Aangezien ik bijna opnieuw opgevoed ben in het Zuiden van Spanje neem ik niet alleen rare cultuureigenschappen over, ook práát ik als een echte Andaluz. Om je een iets beter beeld te geven van hoe dit klinkt: As in echte Frysk (Als een echte Fries). Zodra ik mijn mond opentrek in een deel van Spanje wat niet bij Andalusië hoort, gebeurt het volgende:

Lau: Hola

Spanjaard: Wow! Spreek je Spaans?

Lau: Ja ik wenje yn Málaga (Ja, ik woon in Málaga)

Spanjaard: AOIFHGQP0UEPOABRLFLB OMG ROEPT ALLE VRIENDEN ERBIJ HOOR HOE DEZE NEDERLANDSE BLONDINE PRAAT HAHAHAHA HEB JE OOIT ZOIETS SCHATTIGS GEHOORD!!!!!

Lau: …

Zucht.

  1. Heb nooit een vooroordeel over een stad als Benidorm

Last but not least wil ik nog even benadrukken dat, ondanks het feit dat ik gewoon heel graag grapjes maak over Benidorm Basterds, Benidorm me flink verbaasd heeft. Ja, er zijn veel oude mensen in Benidorm, maar dat heeft ook met het seizoen te maken. In de zomer schijnt het bijvoorbeeld vol feestende jongeren te zitten. Benidorm heeft prachtige natuurparken, hike routes, hardloopwegen en geweldige opties voor de sportievelingen onder ons. Daarnaast hebben we 4 dagen lang bizar luxe gegeten voor hele fijne prijzen. Wat dat betreft is en blijft Spanje o.a. daarom mijn favourite place on earth. Ja, dit was genieten.

Bedankt VisitBenidorm, voor de goedgeorganiseerde reis. En voor het verdragen van mijn rare acties en Lienkes gekke grapjes. Really. We appreciate it.

Liefs,

Lau