Ik kan soms uren op het internet spenderen aan het lezen van blogs, het zoeken naar de laatste nieuwtjes of bijvoorbeeld aan het kijken naar video’s die op Facebook of Twitter voorbijkomen. Het gebeurt me dan ook vaak genoeg dat ik op een video stuit waarvan ik denk ‘DIE moet ik delen!’, maar het vervolgens net zo enthousiast weer vergeet. Toen ik van de week op wel zo’n mooie video stuitte besloot ik toch nog maar eens achter mijn favorieten te gaan en er een artikel aan te wijden. Feeling down or bored? Neem dan even de tijd voor onderstaande videos. Van grappig tot mooi, van ontroerend tot bijzonder; elke video is je aandacht waard. Enjoy!1. Extraordinary Human Beings in Slow Motion at the Twin Cities Marathon Finish Line
Marathon lopers -van jong tot oud- vastgelegd op het moment van finishen. En dat met een high speed slow motion camera (720 frames-per-second!). Human beings are amazing.


2.Tom Rinaldi tells the remarkable story of Kayla Montgomery – ‘Catching Kayla’
Deze kwam ik inmiddels alweer een tijdje terug tegen op Twitter. Het gaf me werkelijk kippenvel. Kayla, de hoofdpersonage, is één van de beste atleten uit haar leeftijdscategorie en leeft werkelijk om te rennen. Van de buitenkant lijkt ze hetzelfde als alle andere topsporters. Toch is er één verschil: Kayla voelt haar benen niet.


3.Why do you run?
Deze commercial laat maar al te goed zien dat iedereen voor zijn eigen motivatie rent. We hebben allemaal andere redenen, verschillende doelen voor ogen, maar we delen toch één dezelfde passie: rennen. Why do you run?

Heb jij nog mooie short movie tips?

Liefs,

Lau