“Ja, maar ho is even, ben jij niet altijd zo slank geweest?” is een vraag die ik nogal eens om mijn oren geslagen krijg. Alsof het me allemaal aan komt waaien. Hoewel ik daar heel graag ja op zeg, is de realiteit toch een stuk anders. Slank. Dun. Mager. Té mager. Ik heb er allemaal een stukje van mogen ervaren, inclusief ups & downs. 

Na jaren knoeien, prutsen en een balans zien te vinden tussen het ‘goede’ en het ‘slechte’ kan ik na mijn 6 maanden Personal Body Plan eindelijk zeggen dat ik die balans en stabiliteit gevonden heb. Ik voel me fijn en ben trots op mijn eigen lichaam. Een gevoel waarvan ik me nu pas realiseer dat ik dit nog nooit eerder gevoeld heb. Hoewel dat gevoel onbeschrijfelijk is, ga ik toch een poging doen. Duik je mee terug in de tijd?

Kaasbroodjes, Maltesers en broodjes hagelslag
Als kind was ik nooit het dunne sprietje, eerder zelfs een beetje mollig. Op mijn 12e besloot mijn lichaam spontaan de lucht in te schieten, met alle leuke gevolgen van dien: ik kon eten tot ik erbij neerviel maar bleef mooi slank. En dus deed ik dit ook. Want tsja, kaasbroodjes, Maltesers & broodjes hagelslag (met meer hagelslag dan broodje). Dat IS toch ook gewoon heel fijn?

Zwembandjes
Hoewel er van de buitenkant niet veel schokkends te zien was (oké, dat randje vet om mijn buik begon langzaam maar zeker te groeien, maar kinderen konden er nog niet mee zwemmen) voelde ik me vanbinnen langzaam maar zeker steeds lustelozer. Moe. LUI. Je leven al vretend op de bank doorbrengen gaat ook niet ongestraft, en dat begon ik te merken. Er moest iets veranderen. Na zo’n beetje alle mogelijke sporten op de wereld geprobeerd te hebben en ik de moed begon te verliezen kwam mijn sportieve vader met het plan om te gaan hardlopen. Wat had ik te verliezen?

De omgekeerde wereld
Wat ik te verliezen had? Tsja, dat bleek dus nogal veel te zijn. Ik startte met rennen. In de loop der tijd kreeg ik de smaak te pakken; het sporten gaf me zelfs zo’n kick dat ik steeds vaker en verder wilde. Vanzelfsprekend kun je meer uit je sportprestaties halen als je je voeding hier ook op aanpast; ik begon meer ‘clean’ te eten en voelde me top. Deze ‘drastische’ omslag van lifestyle zorgde echter ook voor iets waar ik niet op gerekend had; het verliezen van gewicht. Omdat ik altijd al slank was resulteerde dit niet in iets positiefs, maar eerder negatiefs; ongemerkt werd ik steeds magerder.

Nu ik hier achteraf op terug kijk durf ik ook te zeggen dat het de verkeerde kant op ging. Hardlopen werd langzaam maar zeker een obsessie, een obsessie die normaal goed zou zijn, maar bij mij met de dag slechter werd. Toen ik op een gegeven moment dagelijks de opmerking ‘Eet je wel genoeg?’ of ‘Kijk haar nou, die heeft vast anorexia’ kreeg, was ik het zat. Ik wílde niet meer dun en onzeker zijn, ik wilde me fit, sterk en trots voelen! Kan een slank iemand dan niet sporten? Er moest en zou iets veranderen: het begin van een nieuwe lifestyle.

fit1

Een nieuw hoofdstuk: aankomen
Ik begon de eerste maanden met bewust bijhouden wat ik at om ervoor te zorgen dat ik genoeg binnenkreeg. Ook nam ik een abonnement op de sportschool zodat ik meer kon werken aan mijn spieropbouw en het rennen iets kon inhouden. Hoewel ik in kleine stapjes resultaat zag (ik viel niet meer af!) zag ik geen grote veranderingen. Niet zo gek ook, want wát ik nou precies zou moeten eten of hoe ik het best kon trainen was me onduidelijk. Ik deed maar wat en werd ook hier niet gelukkig van. Mijn grootste wens was me thuis voelen in mijn eigen lichaam, me weer normaal voelen. En dus gooide ik mijn leven drastisch om. Dit is wanneer ik besloten heb om mee te doen aan Personal Body Plan. Dit bleek de beste keuze die ik ooit gemaakt had te zijn.

fit2

Personal Body Plan
Van Personal Body Plan kreeg ik een speciaal op maat gemaakt plan inclusief een topper van een Online Lifestyle Coach, genaamd Anne Schipper. Per dag werd door middel van de gedragslessen me steeds duidelijk wáárom ik iets deed en hoe ik dit kon verhelpen. Het hielp me tijdens de momenten dat ik weer op het punt stond terug te vallen in mijn oude gewoontes (zelfs al denk je dat dat niet gaat gebeuren, het zal gebeuren, you’re only human) om de juiste keuzes te maken en je helpen te begrijpen wáárom je weer terugvalt in je oude gewoontes.

IMG_20150706_181749

Mentale en fysieke progressie
Niet alleen heb ik me enorm ontwikkeld in mijn kennis over voeding, training en gedrag, ook fysiek heb ik bizar grote stappen vooruit gemaakt. Ik ben niet meer het magere, onzekere meisje van een jaar geleden. Ik voel me fit, sterk, ik voel me gezond! Nooit had ik durven dromen dat ik hardop zou kunnen zeggen dat ik blij ben met wie ik ben, wat ik heb bereikt. Dankzij Personal Body Plan voel ik me fijn in mijn eigen lichaam, iets dat niemand me meer kan afnemen.

Bedankt Anne, voor het altijd weer luisteren naar zowel mijn ups als downs (bloggers die kunnen nogal kletsen ;-). En bedankt Personal Body Plan, voor de kennis en het prachtige plan. Inmiddels maak ik zelf deel uit van team Personal Body Plan. Dat ik nu, na het interne opleidingstraject, bij Personal Body Plan als Online Lifestyle Coach aan de slag kan voelt dan ook als een droom die uitkomt.

Op deze manier hoop ik nu anderen weer te motiveren en inspireren. Als ik het kan, dan kun jij het namelijk ook!

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Deel jouw story!

Liefs,

Lau

Dit verhaal verscheen eerder op www.personalbodyplan.com