Wat is het weer fijn om ´thuis´ te zijn! Ik zet ´thuis´ tegenwoordig altijd tussen aanhalingstekens omdat ik niet zo goed weet wat nou eigenlijk mijn thuis is. Home is where the heart is, zeggen ze altijd. Maar wat nou als je hart bij je vriend in Spanje én bij je familie in Nederland ligt? Ach, ik denk dat ik een gevalletje apart ben. Maar goed, verschillende plekjes waar je je thuis voelt betekent ook heel verschillende gewoontes hebben. Zo is mijn voeding in Spanje al heel anders dan in Nederland. Maar dat niet alleen! Ik merk dat ik zelfs mijn ochtend- en avondroutine aanpas wanneer ik weer terug ben in het kikkerlandje. Omdat ik zo geniet van weer in Nederland zijn en van mijn ochtenden (favourite part of the day) leek het me leuk je een kijkje te geven in mijn ochtendroutine. Ga je mee?

08:00 – Tijd om op te staan

Heerlijk vind ik het, dat ik niet meer zo vroeg mijn bed uit moet. Toen ik nog op kantoor werkte waren er wel eens dagen dat ik om 05:00 mijn bed uit ging om te rennen. Voor sommigen is 08:00 wellicht alsnog vroeg, maar ik ben een echt ochtendmens. Niets fijners dan de dag vroeg beginnen terwijl het nog stil is buiten en ik nog heel de dag voor me heb liggen. Zodra ik opsta duik ik altijd meteen mijn badjas in.

08:05 – Opfrissen

Het eerste wat ik doe is naar de badkamer gaan, mijn tanden poetsen en mijn gezicht schoonmaken met Michellair water. Ik doe dit met verschillende merken, hier in Nederland heeft mijn moeder toevallig Nivea staan. Sinds ik een beugel heb word ik altijd wakker met een vies smaakje in mijn mond, vandaar dat ik mijn tanden al direct voor het ontbijt poets.

08:10 – To-Do list

First things first: even alles lekker van me af schrijven. Ik ben een echte controlfreak en vind het heerlijk alles duidelijk op te schrijven zodat ik me daar in ieder geval niet meer druk om hoef te maken. Ook zet ik alvast een zwarte kop koffie.

08:20 – Ontbijten

Dit is dus echt mijn favoriete dagdeel. Niets fijners dan de tijd nemen om een goed ontbijtje voor mezelf te maken. Omdat Tony nu in Nederland is, maak ik mijn havermoutje vaak voor twee. Dat maakt het extra gezellig! Tegenwoordig ben ik helemaal gek van het volgende receptje: 50 gram havermout, één banaan in stukjes gesneden, 30 gram eiwitpoeder smaak Vanille (deze) en 250 ml water. Als decoratie top ik het vaak af met wat muesli, op het moment de glutenvrije-muesli van Vivera. Je gooit simpelweg alle ingredienten in een pannetje en blijft roeren tot de havermoutpap de gewenste structuur heeft. Heerlijk! Daarnaast drink ik nog een koffie en een groene munt thee. Tijdens mijn ontbijtje struin ik altijd mijn social media kanalen af en kijk ik mijn favoriete vloggers.

08:40 – Werk aan de winkel

Zodra het ontbijtje erin zit is het tijd om aan de slag te gaan. Van mails beantwoorden tot artikelen schrijven en editen. Het ligt er een beetje aan wat er die dag op de planning staat, maar meestal krijg ik mijn To-Do list nooit in één dag af. Hoe eerder ik begin, hoe beter.

11:00 – Opmaken

Ondanks dat ik thuis werk, vind ik het toch fijn om me op te maken en op te frissen. Mocht ik er dan opeens uit moeten, dan is dat geen probleem. Op het moment zijn dit de producten die ik gebruik voor mijn dagelijkse make-up. Vooral van de mascara ben ik fan. Geweldig!

Genieten

Ik vind het zo fijn om weer thuis te zijn! Mijn moeder is degene die gaat over de inrichting van het huis. Haar stijl vind ik zo gezellig en zorgt ervoor dat ik me nog meer op mijn gemak voel. Overal leuke quotes en mooie details. Love it!

Sporten

Zodra de ochtend tegen z´n eind loopt maak ik mij klaar om de deur uit te gaan en te sporten. Op het moment ga ik zo´n 3 keer in de week naar de sportschool (kracht en cardio) en probeer ik 2 keer minimaal buiten te rennen. Dit samen met al het bovenstaande zorgt ervoor dat ik de ochtend zo geweldig vind. Het is een kickstart van mijn dag!

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Liefs,

Lau