Gisteren heb ik eindelijk hetgeen gedaan waar ik al 1,5 jaar lang over twijfel. Een beslissing die je niet zomaar even neemt, omdat je diezelfde beslissing namelijk je leven lang bij je zult dragen. Je raadt het al; mijn aller eerste TATTOE TATTOEAGE! In het artikel van vandaag laat ik je het kunstwerkje van dichtbij zien en leg ik de gedachte erachter uit. Ready?

Miles to go

Vandaag de dag is het nemen van een tattoo een stuk meer geaccepteerd dan het vroeger was. Mijn ouders bijvoorbeeld hebben beiden geen tattoo´s, maar vinden het toch prima dat ik de keus maakte er wél één te nemen. Mijn nieuwsgierigheid voor tattoeages begon dan ook al rond mijn 16e. Ik heb mezelf altijd beloofd dat ik pas een tattoo zou nemen als ik me er ook echt 100% zeker over voelde. Een tattouage met een betekenis, en niet doen om het ´doen´. Nou, en of ik mij daar aan gehouden heb!

1,5 jaar terug zat ik het internet over te struinen toen ik op het zinnetje ´Miles to go´ stuitte. Miles to go and promises to keep, een zin uit een bekend oud gedicht van Robert Frost:

Stopping By Woods On A Snowy Evening

Whose woods these are I think I know.
His house is in the village, though;
He will not see me stopping here
To watch his woods fill up with snow.

My little horse must think it queer
To stop without a farmhouse near
Between the woods and frozen lake
The darkest evening of the year.

He gives his harness bells a shake
To ask if there is some mistake.
The only other sound’s the sweep
Of easy wind and downy flake.

The woods are lovely, dark and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.

Robert Frost probeert hier de strijd tussen twee mogelijkheden onder woorden te brengen: het bewonderen van de schoonheid van de natuur en de terugkeer naar de verantwoordelijkheid van het dagelijks leven. Op de één of andere manier trekt dit gedichtje mij enorm; het heeft iets moois, iets mysterieus. Toch heeft deze zin voor mij tevens een hele andere betekenis. Of zal ik zeggen betekenissen?

Millas por recorrer

De afgelopen jaren waren een echte rollercoaster voor me. Er is zoveel gebeurd en mijn leven is zo énorm veranderd. Zelfs tijdens mijn bloggende jaren hebben jullie die veranderingen zien gebeuren. Van au-pair tot uitwisseling tot Antonio. De marathon. Mijn studie. De afgelopen jaren waren zo enorm speciaal en life changing voor me, dat ik deze jaren op een mooie manier voor altijd bij me wil dragen. En dat is precies hoe het tattoo idee ontstond.

Millas por recorrer, wat in het Spaans Miles to go betekent, slaat, je raad het al, op het hardlopen. Van mijn eerste 10 kilometer wedstrijd tot de marathon; een rollercoaster van avonturen. Het slaat op RunningLau, die ondanks dat mijn website niet meer zo heet, altijd deel van mij zal zijn. Maar dat niet alleen. Millas por recorrer slaat op het vele reizen, de kilometers tussen Amsterdam en Málaga, die ik bijna maandelijks afleg. Millas por recorrer slaat op alles wat ik al behaald heb, maar Millas por recorrer houdt me ook scherp

Ondanks alle avonturen en belevenissen, zijn er namelijk nog Miles to go. Miles to go before I sleep. 

Wat vind jij? Heb jij zelf een tattoo of ben je van plan er ooit één te nemen?

Liefs,

Lau