De ooit zo gewone, nuchtere Hollandse jongen uit Hoogeveen -Jelmer de Boer is zijn naam- brengt langzaam maar zeker een ware movement teweeg in Nederland. Na de superfood hype van de afgelopen jaren, de massale opkomst van de havermouttrutjes (overigens een term bedacht door meneer zelf) en duizenden sap & detox-kuren verder is Nederland geraakt door een nieuwe influencer die de hypes weer eens wat anders aanpakt dan we gewend zijn. Deze 28-jarige zeurpiet heeft namelijk altijd wel een op- of aanmerking, weet jouw strenge dieet volslagen belachelijk te maken en gelooft absoluut niet in alles wat ook maar een klein beetje met een healthy lifestyle te maken heeft. Je zou hem bijna gaan haten, dat is dan ook de exacte reden dat wij in Nederland nu al zo gek op hem zijn. Hij is zelfs zo’n fan van zijn eigen ideeën, dat de Boer rondloopt in zijn eigen trui met opdruk terwijl hij koffie drinkt uit een mok met een foto van zijn hoofd, bijna zo groot als zijn hoofd zélf. Ben jij al bekend met deze muchacho?

unnamed3-940x380

Foto: Jelmer & Francien, door Joyce Bongers

Hoe die ‘t doet doet ‘ie het, maar Jelmer de Boer​ weet altijd weer voor ophef te zorgen, of dat nou in positieve of negatieve zin is. Zijn laatste actie op Instagram bijvoorbeeld, die bestond uit één dag vasten om vervolgens helemaal crazy te gaan op alles wat los en vast zat in de supermarkt. Discipline of doorzettingsvermogen wil ik deze actie niet noemen, simpelweg volslagen gestoordheid is de betere bewoording. 3000 calorieën in één maaltijd proppen, en dit, ongeacht het protesteren van de maag, in één keer opeten. Geniaal.

Het feit alleen al dat meneer de Boer het tot 16:00 zonder eten uithoudt is mij een raadsel (ik zat -na mijn ontbijt om 05:00 op schiphol- al bijna huilend van de honger in het vliegtuig om 07:00 nadat ik het ‘eet-rondje’ van de stewardess had gemist door een schoonheidsslaapje), maar dat hij daadwerkelijk een pot stroop met milka oreo chocolade, kwark én light slagroom (want Jelmer is zich tevens erg bewust van wat hij in zjin mond stopt) naar binnen weet te proppen, is op zijn zachtst gezegd absurd.

IMG_7525

Mocht je Jelmer niet al volgen, dan wordt het tijd om daar snel verandering in te brengen. Waarom? Omdat zijn artikelen altijd weer voor een appetijtelijk momentje hardop schateren zorgen. Hilarisch. Leedvermaak, in het geval van zijn laatste post. Daarnaast tilt hij in zijn vrije tijd belachelijk zware gewichten op -hoe zwaarder hoe beter- om ze vervolgens weer net zo hard op de grond te smijten. Een powerlifter, wordt zo iemand ook wel genoemd. Oh, én verschijnt meneer zo nu en dan halfnaakt in zijn Youtube video’s waar hij de lekkerste recepten maakt in eigen keuken. Speciaal voor ons, de havermouttrutjes. Ja, onze Jelmer heeft werkelijk van alles wat in huis.

Naast zijn blog www.jelmerdeboer.nl zorgt hij ook vaak voor de nodige ophef op Facebook, zoals die ene keer dat hij een challenge genaamd ‘de rest van je leven niet zo raar doen challenge‘ oprichtte naar aanleiding van een artikel op fashionchick.nl. Even lachen.

Deze website gaat over mij en waarom alles wat ik tof vind tof is. Als je het er niet mee eens bent, heb je ongelijk. Aldus JELMER DE BOER (maar gejat van Maddox)

FotodoorJoyceBongers3_zps21aee61e

Normaal ben ik niet zo van het schaamteloos promoten van andere bloggers (tenzij daar natuurlijk een lekkere foute ‘shout out‘ tegenoverstaat op Instagram ;-)), maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Ik ben in ieder geval héél benieuwd naar de volkomen idiote acties die we nog mogen verwachten van deze zelfingenomen, sarcastische maar toch best wel good-looking pino. Nederland staat nog een hoop te wachten.

Jelmer, ken jij hem al?

Liefs,

Lau

Fotografie: Joyce Bongers

 

 

Dit vind je misschien ook wel interessant: