Op deze zaterdag houden we het lekker simpel. Een receptje is het misschien zelfs bijna niet te noemen, zo simpel als je dit bordje ´powerfood´ in elkaar kunt flansen. Ik noem het ´powerfood´ omdat het in mijn ogen hét perfecte maaltijdje is, dat je niet alleen zult vullen, maar ook zal voeden. En dat is in de clean challenge van deze week heel belangrijk. De lunch ontstond in een poging tot het opmaken van de restjes in huis, maar ik vond de combinatie toch wel zó verassend lekker dat ik hem besluit met jullie te delen. Ideaal voor zowel het middaguur als het avondmaal.

Wat heb je nodig?

– 150 gram gekookte zilvervliesrijst
– Een halve avocado
– 100 gram kikkererwten
– Peper & zout

Bereidingswijze

1. Kook de rijst alvast gaar en doe hetzelfde met de kikkererwten. Je kunt natuurlijk ook gewoon kikkererwten uit blik gebruiken, maar ik heb er voor deze challenge voor gekozen ze zelf te koken. Tip: maak lekker veel, zodat je meerdere porties kunt maken!
2. Laat de rijst en de kikkererwten afkoelen.
3. Wanneer de rijst en kikkererwten koud zijn, snijd je een avocado doormidden. Laat de kant met de pit in de koelkast liggen, zodat deze niet bruin kleurt. Snijd de avocado in stukjes.
4. Roer het geheel door elkaar.
5. Voeg peper & zout toe naar smaak.

Enjoy!

Captura de pantalla 2016-03-18 a las 22.17.54

Liefs,

Lau