Terwijl ik vanmiddag tijdens mijn pauze een wandeling door Málaga centrum aan het maken was, schoot me ineens iets te binnen. La media marathon de Málaga! Ik wist dat de halve marathon van Málaga ergens volgende maand zou plaatsvinden, maar wanneer precies? Ik had geen idee. Het had mijn interesse nooit eerder gewekt, omdat ik ervan uitging dat ik in Nederland zou zijn om het programma van ZiggoSport te presenteren. Ik wist nog niet dat die plannen vorige week woensdag ineens zouden veranderen, toen ik te horen kreeg dat Body, Mind & Guilty Pleasures er abrupt mee stopte. Maar goed, terwijl ik vanmiddag dus genoot van de zacht brandende zon op mijn gezicht (het begint al aardig warm te worden hier) droomde ik weg over mijn nieuwe hardloopdoelen, tot deze prachtige race door Málaga mij ineens te binnen schoot.

Een snelle 5 kilometer staat al langer op de planning (daar later meer over), maar ook de langere afstanden beginnen weer te kriebelen. Ik rende deze week binnen 3 dagen al twee 10+ kilometers en daar genoot ik zo van, dat ik ineens heel zeker was van mijn zaak: het wordt weer tijd voor een nieuwe hardloopwedstrijd. Binnen no-time zat ik op mijn telefoon om de halve marathon van Málaga datum te checken. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik erachter kwam dat de race niet alleen plaatsvindt op een dag waarvan ik sowieso weet dat ik in Spanje ben, maar ook de inschrijvingen nog open bleken zijn. 3 minuten later was er 22 euro overgemaakt en ontving ik mijn inschrijfbevestiging per mail. Het staat vast:

19 maart 2018 ren ik de MEDIA MARATÓN CIUDAD DE MÁLAGA 2018. De eerste halve marathon sinds de NYC marathon 5 november 2017! Wat een feest.

Terwijl ik dit schrijf heb ik nog 24 dagen, 16 uur en 37 minuten tot de wedstrijddag en ik krijg al kriebels als ik eraan denk. Het kan zijn dat het mooie Spaanse weer ervoor zorgt dat de wedstrijdkriebels eerder op komen borrelen dan normaal, maar dat maakt niet uit. Het idee om weer naar een doel te leven, zelfs al is dat zoals in dit geval op korte termijn, maakt me zo intens gelukkig. Een hardloopdoel hebben maakt me gelukkig. En het delen van deze doelen met jullie maakt me nóg gelukkiger.

De komende tijd zullen jullie dagelijks hardloopgerelateerde artikelen vinden op www.LauraBrijde.com. Denk aan tips voor de (halve) marathon, hoe ik mezelf voorbereid op deze uitdaging, eetdagboekjes, raceverslagen en mijn favoriete races in Nederland. Heb ik jullie bijvoorbeeld al verteld dat ik (hoogstwaarschijnlijk) mee doe aan de CPC run 10 maart? En de Zandvoort Circuit Run, 25 maart? Tevens ben ik bezig met een te gekke t-shirt lijn die je niet mag missen als hardloopfan. Je hoort het al: Maart wordt mijn hardloopmaand. En die van jou!

Ik kan niet wachten om mijn hardloopavonturen met jullie te delen en jouw hardloopavonturen te horen. Zie ik jou tijdens één van de bovenstaande races?

#alwaysrunning

Liefs,

Lau