Ik kan het bijna niet geloven. De tijd lijkt wel in sneltreinvaart aan me voorbij te zijn gegaan. We lopen inmiddels alweer tegen eind juni aan! Dat betekent niet alleen dat voor velen de vakantie nadert, maar ook dat het eindelijk een momentje is van tot rust komen. Eindelijk even het hectische schooljaar achter je laten of neem een wel verdiende  (lange) pauze weg van je drukke baan. Ook voor mij is dit een periode waar ik al lang naar uit kijk. Eind deze maand ga ik namelijk aan een nieuw avontuur beginnen, iets wat ik altijd al heb willen doen maar ook stiekem wel een beetje spannend vind..

De laatste dag van de maand juni, of eigenlijk de nacht van 29 op 30 juni, pak ik mijn koffers en verlaat ik ons kikkerlandje voor 1,5 maand. Nee, niet voor een rondreis of lange relax-vakantie. Voor even ruil ik tijdelijk mijn huidige familie in voor een Spaanse versie, en vertrek tot en met half augustus als au-pair naar Blanes, Spanje! In Spanje wacht een geweldig lieve familie op mij voor wie ik de nieuwe oppas zal worden van de twee meiden van 9 en 11. Ik leer de kids Engels, en zij helpen mij beetje bij beetje met mijn Spaans. Dat is nog eens een goede deal!

Naast het feit dat er al allerlei leuke city trips en culture uitjes gepland staan, zullen de nodige feestjes ook zeker gehouden worden. Een maand lang mijn Spaanse kennis uitbreiden, de lieve meiden helpen met hun Engels en nieuwe Spaanse gerechten uitproberen. Paella, Sangria, en tapas tot we er bij neervallen. Hoe dat met het gezonde leven zal gaan? No problem!

Zoals sommigen van jullie misschien al via Instagram voorbij hebben zien komen, ben ik van plan om binnenkort ook trouw naar de sportschool te gaan. Hoewel hardlopen mijn enige echte liefde blijft, doe ik steeds vaker ook thuis workouts. De mogelijkheden blijven hierbij echter klein, omdat voor echte spieropbouw toch gewichten en andere apparatuur nodig is. Ik ben vastberaden om vooral aan mijn benen te werken in verband met het verkleinen van de kans op blessures. Sinds ik beenoefeningen ben gaan doen merk ik al een opmerkelijk verschil, laat staan het effect dat het trainen met gewichten zal hebben. Naast de sportschool neem ik ook mijn fijnste paar hardloopschoenen mee om de Spaanse kust te verkennen. Na de zomer nadert de Dam tot Dam namelijk al snel, en daar wil ik  dit jaar (in tegen stelling tot het afgelopen jaar #drama) goed voorbereid op zijn.

Wat jullie kunnen verwachten? Gewoon wat je altijd van www.laurabrijde.com kunt verwachten! Receptjes, workouts, runs, en lifestyle artikels- maar dan met een Spaanse twist.. Al heb ik zo’n vermoeden dat er veel lekkere tapas hapjes, vroege strand workouts en (hopelijk) knappe Spanjaarden aan het woord komen. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat Spanje te bieden heeft op het gebied van gezond leven, en ik kan niet wachten mijn ervaringen met jullie te delen!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram of Facebook!

Liefs,

Lau