Het hardloopseizoen is weer volop begonnen en dat is te merken ook! September is dé maand wanneer het aankomt op hardloopwedstrijden, niet alleen door de perfecte na-zomer temperatuur, maar ook doordat het voor velen een kans is om het trainen weer lekker op te pakken na de vakantie. Ook ik ben aanwezig bij verschillende races deze maand. Zie ik je daar?

Tip: wil je absoluut aan één van de races meedoen maar is het niet meer mogelijk een (individueel) startbewijs te verkrijgen? Kijk eens op de website, meestal is er een link naar het overdragen van startnummers. Genoeg last-minute cancels!

Zaterdag 5 september

Loopfestijn Dalfsen – Dalfsen

Ooit van Dalfsen gehoord? Ik in ieder geval, tot voorkort, nog niet. Maar daar gaat nu verandering in komen! In Dalfsen komen elk jaar namelijk weer ontelbaar veel enthousiaste hardlopers bij één om er een geweldige dag van te maken. Kies voor de 5-, 10- óf 21 kilometer en verras jezelf! Meer weten? Dat kan hier.

Zondag 6 september

Haarlemmermeer Run – Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer Run is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement in de gemeente Haarlemmermeer op eerste zondag in september. Jong en oud verschijnt aan de start van deze run, die bij veel lopers ook wel geldt als DE warming up voor de Dam tot Dam loop die twee weken later wordt gehouden. Meedoen? Klik dan hier!

Fisherman Strongman Run – Hellendoorn

21 kilometer lang haal je het uiterste uit jezelf. 21 kilometer lang ga je de uitdaging aan. Het leuke aan deze obstakel run? Je kiest je eigen startvak! Ga voor de ‘Going for the kill’ (voor de getrainde diehards!), de ‘Eating Trees’ (Je traint regelmatig en hebt wel zin in een uitdaging), de ‘Drinking Mud’ (Je twijfelt stiekem een beetje of je wel genoeg gedaan hebt) of de ‘Staying alive’, voor degene die niet op streeftijd gericht zijn maar als doel de finish halen hebben. Enthousiast geworden? Hier lees je meer.

Kn20140907 15558

Tilbug Ten Miles – Tilburg

Duizenden hardlopers dwárs door de straten van Tilburg. Elk jaar weer is de Tilburg Ten Miles één groot feest voor zowel de rereatieve lopers als de top van de top. De afstand maakt het tevens dé perfecte voorbereiding op de Dam tot Dam loop, later deze maand. Ben jij er bij? Hier lees je meer.

Zaterdag 12 september

De RUN – Winschoten

Ben jij gek van ultra-runs en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is dit wellicht iets voor jou! De RUN is Nederlands oudste ultraloop. Het is een 100 km wegwedstrijd. De wedstrijd wordt sinds 1976 in principe op de tweede zaterdag van september gehouden. Durf jij het aan? Hier kun je je inschrijven.

The Colour Run – Utrecht

Ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet genoemd’. Als dat niet genoeg zegt! Je begint geheel gekleed in het wit en word ondergewompeld in verschillende kleuren onderweg. Met dit jaar een extra halte genaamd ‘SHINE’ waar je onder de glitters wordt gedompeld. Wil jij de vrolijkste 5 kilometer van het jaar niet missen? Klik dan hier!

Zondag 13 september

Singelloop – Enschede

De Menzis Singelloop Enschede is elk jaar weer één van de gezelligste runs in de buurt. De afstand is 5 Engelse mijl en is voor zowel de wedstrijdloper als ook de recreant altijd een feest. Meedoen? Hier kun je je inschrijven. 

Bridge to Bridge – Arnhem

De Rabo Bridge to Bridge is hét hardloopevenement van Arnhem. Niet alleen wordt je tijdens deze altijd gezellige run door de binnenstad van Arnhem geleidt, ook krijg je de mooie natuur van Meinerswijk te zien. Reden genoeg dus om mee te doen! Meer weten? Klik dan hier.

Zaterdag 19 september

Dam tot Dam by Night 

Op deze zaterdag kun je alvast een glimp meepikken van de allerleukste run van het jaar! Tijdens de Dam tot Dam by night (5 EM) worden de Amsterdamse straten veroverd en begint het DtD weekend officiëel. Ren door de straten van Amsterdam op een schermige zomeravond en geniet! Meer weten? Hier.

Zondag 20 september

Dam tot Dam

D-DAY! De Dam tot Dam 10EM valt zonder twijfel onder één van mijn favoriete hardloopevenementen van het jaar. Alvast wat van de sfeer proeven? In één van mijn vorige raceverslagen kun je precies zien hoe ik heb genoten. Meer informatie vind je op de website. Ook ik ben hier natuurlijk weer van de partij dit jaar.

Zaterdag 26 september & 27 september

Mud Masters – Biddinghuizen

Een race waar uitdagingen centraal staan. ‘Je ontsnapt op ons fysiek en mentaal uitdagende parcours aan de dagelijkse sleur en overwint samen met je vrienden de meest spectaculaire hindernissen. Zo ben je voor één dag de actieheld die je altijd al hebt willen zijn.’ Door de verschillende afstanden van 6, 12, 18 en 42 kilometer is het voor velen een realistische uitdaging. Bij Mud Masters draait het niet om een snelle finishtijd; het gaat erom dát je met elkaar de finish haalt. Ook Runninglau gaat zich dit jaar wagen aan één van de tofste obstakelruns van het jaar. Samen met team Manify (hier komt snel nog meer over online!) ga ik de uitdaging aan. Help. Zie ik jou daar?

Natuurlijk zijn er nog talloze kleine evenementen, georganiseerd door bijvoorbeeld jouw lokale atletiekvereniging, die ik niet heb genoemd. Ik screen altijd alle runs en probeer de leukste eruit te plukken. Heb ik een must-run ‘run’ gemist deze maand? Schroom dan niet om een reactie achter te laten, dan plaats ik hem er met liefde voor je bij.

Mud Masters 2015 DC promo from Mud Masters on Vimeo.

Aan welke startlijn zie ik jou verschijnen?

Liefs,

Lau