Hellloooo brand new month! Net zoals vorige maand zijn er weer genoeg leuke runs om aan mee te doen deze maand. We zitten midden in het renseizoen en dat is te zien ook! Speciaal voor jou heb ik weer de leukste (run)events van de maand juni op een rijtje gezet. Aan welke startlijn verschijn jij?

Tip: wil je absoluut aan één van de races meedoen maar is het niet meer mogelijk een (individueel) startbewijs te verkrijgen? Kijk eens op de website, meestal is er een link naar het overdragen van startnummers. Genoeg last-minute cancels!

Zaterdag 06 juni

ColorRain Run & Festival – Den Haag
Ren, wandel of dans door een kleurrijk parcours van 4 kilometer met 3 kleurenzones! Je vertrekt met een (dan nog) wit T-Shirt en kom terug als één groot kleurtje. Eindig de dag met alle sportievelingen: zodra je de finish hebt gehaald volgt namelijk de afterparty waar je kan dansen, eten en drinken. Hier lees je meer.

Self-transcendence ULTRA RUN  – Amsterdamse Bos
Gaan marathons je inmiddels makkelijk af en loop je alsof het niets is? Dan is deze ultra run misschien de volgende uitdaging voor jou. De naam zegt het al, dit wordt een run die je niet snel zal vergeten. Deze jaarlijkse ultra vindt plaats in het Amsterdamse Bos, met de keuze uit twee afstanden: 50 en 100 kilometer.  Durf jij het aan? Lees hier meer.

Zondag 07 juni

Maastrichts mooiste – Maastricht
Onder het motto ‘lopen is een feest!’ belooft deze run één gezellige boel te worden door het mooie Maastricht. Ook aan het deelnemersaantal is te zien dat deze run het rennen waard is: in totaal telde het evenement in 2014 6.500 deelnemers! Ga voor de 5, 10, 10 Engelse mijl, Feel Good Run of de Studentenloop. Hier lees je meer.

Ladies Run – Groningen
Girl power! De Ladies run in Groningen is een hardloopevenement dwars door het centrum van Groningen alleen voor vrouwen. Op de dag van de GasTerra Ladiesrun wordt de Grote Markt geheel omgebouwd tot Pink Plaza waar onder andere een DJ, masseurs en verschillende stands te vinden zijn. Ga jij voor de 5, 7,5 of 10 kilometer? Hier lees je meer.

De Amersfoort Marathon – Amersfoort
Ren met duizenden andere gemotiveerde hardlopers over het mooie parcours dwars door de oude binnenstad en het groene gebied langs de Eem. Ga voor de 5 of 10 kilometer, of kies voor een halve- of hele marathon! Lees meer.

Zaterdag 13 juni

Zwolse halve marathon – Zwolle
Samen met maximaal 8.500 atleten lopen in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! Meer weten? Dat kan hier.

Zondag 14 juni


Ladies Run – Rotterdam
Zondag 14 juni is alweer de Ladiesrun Rotterdam! Dit jaarlijks terugkerend evenement voor vrouwen kent drie afstanden: 5, 7,5 en 10 km. Een combinatie van samen sporten en plezier hebben met je vriendinnen, zussen, moeder en/of collega’s! Ahoy Rotterdam is hét treftpunt om voor en na het lopen gezellig samen te komen met andere loopsters én natuurlijk je eigen fans. Meedoen? Dat kan hier.

Gaasperplas Run – Amsterdam
Amsterdammer of niet, deze run moet je gewoon meedoen. Start in het Bijlmersportpark en ren door het prachtige Amsterdam! Kies voor de 5, 10 of halve marathon en laat jezelf verassen door het mooie parcours. Hier lees je meer.

Almere City Run – Almere
Op zondag 14 juni vindt de 6e editie van de Almere City Run plaats! Een hardloopwedstrijd dwars door het centrum van Almere. Voor alle lopers is er een mooi parcours en een afstand die past, want er zijn maar liefst 5 verschillende afstanden: de City Mall Almere Kidsrun van 1,8km, Almere DEZE WEEK 4km, Power Bar 7km, DC Klinieken 14km en 20 Knots Running 21km. Mee doen? Dat kan hier.

Strong Viking Run Water Edition – Nijmegen
De Strong Viking Water Edition is verkozen tot beste obstacle run van Nederland! In 2015 gaan we de lat voor deze run nog hoger leggen. Met een prachtig gebied en unieke hindernissen gebaseerd op het Viking tijdperk. De Water Edition vindt, net als in 2013 & 2014, plaats op de Berendonck bij Wijchen/Nijmegen. Deze obstacle run heeft in 2015 maar liefst drie afstanden: 7, 13 en 19km. Let op, de Strong Viking Water Edition is een tweedaags event, let hier dus op bij de aanschaf van je ticket! Hier lees je meer.

Zaterdag 20 juni

Run Forest Run – Dwingelderveld
RUNFORESTRUN is een serie van trailrun (13, 20 of 35 kilometer) evenementen in Noordoost Nederland, ditmaal in Dwingelderveld. Nou ondanks dat de naam je misschien niet veel zegt, is het zeker het overwegen waard! Het Dwingelderveld is een bijna 4000 hectare groot nat heidegebied in het zuidwesten van Drenthe met een vrijwel ongestoorde horizon.  Het is een schitterend, uniek gebied, uniek omdat het ‘t grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa! Schitterend, want je vindt er zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand. Al enthousiast? Hier kun je meer lezen.

Zondag 21 juni

Zuidas Run – Amsterdam
Een echte run voor professionals! De route van de Zuidas Run brengt je over het Gustav Mahlerplein, door het Beatrixpark, langs de A2 en de Amstel. Ga voor de 10 Engelse Mijl (16,1 km),  een 4 Engelse Mijl (6,4 km) of een estafetteloop! In 2015 is het voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de 5 X 2 EM Team estafetteloop. Meer weten?

D’ Run – Doetinchem
D’Run of ook wel Doetinchem Run is het jaarlijks terugkerende hardloopevenement dwars door het centrum van Doetinchem! Doe bijvoorbeeld mee aan de fun run en laat je veranderen in één groot kleurenspektakel! Pluspunt: de opbrengsten van D’Run gaan dit jaar naar Stichting Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem voor de realisatie van een Kids Home. Zo loop je niet alleen voor de fun, maar ook nog eens voor een goed doel! Lees meer.

Ladies Run – Utrecht
All ladies opgelet, een derde ladies run deze maand! Doe mee aan de Ladies Run niet alleen om jezelf te bewijzen, maar ook voor een goed doel! Door deel te nemen steun je namelijk Pink Ribbon. Het belooft een drukke boel te worden, het is namelijk de eerste keer dat de Ladies Run in Utrecht plaatsvindt! Meedoen? Dat kan hier.

Zondag 28 juni

Ladies Run – Eindhoven
Ladies reunited! Na de Ladies Runs in Groningen en Utrecht eerder deze maand heb je nog een kans om samen met duizenden power women de straten te veroven! Qua afstand keus genoeg: je kunt kiezen uit de 5 km, 7,5 km of 10 km. Meedoen? Dat kan hier.

Natuurlijk zijn er nog talloze kleine evenementen, georganiseerd door bijvoorbeeld jouw lokale atletiekvereniging, die ik niet heb genoemd. Ik screen altijd alle runs en probeer de leukste eruit te plukken. Heb ik een must-run ‘run’ gemist deze maand? Schroom dan niet om een reactie achter te laten, dan plaats ik hem er met liefde voor je bij.

Aan welke startlijn zie ik jou verschijnen?

Liefs,

Lau