Terwijl de prachtige dag die zo lekker koel en aangenaam begon alleen maar hetere temperaturen begint aan te nemen, raken de atleten om mij heen wat onrustig. Sommigen zie ik voor de vijfde keer een rondje lopen door het piepkleine centrum van 10 vierkante meter, anderen zitten rustig in een hoekje op een bankje te lezen om de tijd te verdrijven. Enkele atleten zie ik helemaal niet en verdenk ik ervan dat ze op hun kamer de laatste uren zitten af te tellen. Ik ben van woensdag tot en met zaterdag in het schattige plaatsje Cortina D´Empazzo en dat niet voor zomaar een reden. Dit weekend staat namelijk in het teken van maar één doel: het rennen van de North Face® Lavaredo Ultra Trail! En man man man, dít is indrukwekkend.

North Face® Lavaredo Ultra Trail

De North Face® Lavaredo Ultra Trail bestaat uit een parcours van maar liefst 112 (!) kilometer door de prachtige bergen van Cortina, met hoogte punten van welteverstaan 5,850 (!!!) meter. Om je een voorbeeld te geven: in Spanje train ik met behoorlijk pittige heuvels, voor mijn gevoel ware Mount Everest´s, wat achteraf dan hoogtes van 200 meter blijken te zijn. Ondenkbaar. Hoogtes zoals die van de Lavaredo Ultra Trail vergen niet alleen een uiterst goede conditie en enorme willpower, ook moet je er 100% zeker van zijn dat je jouw lichaam als geen ander kent. Het is daadwerkelijk je leven riskeren. Met een parcours dat je leidt door de warmte, de kou, rivieren, rotsen, steile wanden en gladde paden, is het zelfs de ultieme uitdaging voor de top van topatleten. En ik heb de eer om daar dit jaar bij te zijn!

´NEE.´

Via de North Face® ben ik enkele maanden terug uitgenodigd om deel te nemen aan de Cortina Skyrace, een kleinere versie van de Lavadero trail, die de dag voor de Lavaredo trail zal plaatsvinden. In eerste instantie zag ik dit niet zo snel gebeuren: hoe moet ik ooit, als Hollander bovendien, mezelf klaarstomen voor een race van 21 kilometer die tot 1.000 meter hoogte de bergen ingaat? Toch won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst en zei ik ja. Iets wat ik nogal teveel heb gezegd de afgelopen maanden, want precies een maand geleden zei mijn lichaam ´NEE, Lau. Gewoon even niet.´ Er stond niets anders op dan mij daarbij neerleggen.

Reporter ´Lau´ in da house!

Met hoge koorts en vervelende ontstekingen was ik de afgelopen maanden een flinke tijd out of the running game. Het ene virusje na het andere, wat duidelijk kwam door mijn lage weerstand als gevolg van alle drukte. Na overleg met de huisarts hebben we besloten dat mijn deelname aan de Cortina SkyRace niet geheel verstandig zou zijn, al helemaal niet met oog op de marathon die ik in oktober moet lopen. Zo´n pittige race als deze zou voor een not-so-very-berggeit als ik een aanslag op mijn lichaam zijn. En dus zei ik, met treurlip en enorm balend, af. Gelukkig ving de North Face dit goed op en werd ik alsnog hartelijk en met open armen ontvangen. Dan weliswaar niet om deel te nemen aan de race zelf, maar om te reporten. Hoe gaaf is dat! Je zult begrijpen dat ik zo´n aanbod niet afsloeg. Van het één kwam het ander en hier zit ik dan: in Cortina d´Empazzo, jou te schrijven met een glimlach op mijn gezicht van hier tot Tokio.

0ab248596c50e575_776928003ea7967e

Ga je mee op reis?

Met vlogcamera & Macbook paraat schrijf ik dit vanuit hotel Cristallino d´Ampezzo om 12:00 precies. Over vijf uur gaat de enige echte Cortina Skyrace van start, waar ik natuurlijk bij zal zijn. Omdat de je hier net zoveel WiFi-verbinding hebt als hippe koffietentjes (lees: NIET) grijp ik de eerste en beste kans aan om jullie een korte update te geven. Zo kun je de komende week een supertof interview verwachten met de enige echte Fernanda Maciel (powervrouw to the max) en een samenvatting van dit super inspirerende weekend. Natuurlijk komt er ook een volg-special online na afloop.

Ga je gezellig mee?

Liefs,

Lau