Misschien (of waarschijnlijk) is het je opgevallen dat er de afgelopen maanden nogal eens wat problemen waren met www.laurabrijde.com. Bij overmatig bezoek was de website moeilijk te bereiken, soms lag de website er helemaal uit of gaf de site ineens rare errors aan. Ook als je via Google de site wilde bereiken kwam de opmerking ‘deze site is mogelijk gehackt voorbij’. What tha fuck, is vast de eerste gedachte die bij je op kwam. Of spreek ik nu voor mezelf?

Personal diary
Bloggen doe ik al jaren met veel plezier en is uitgegroeid van een soort persoonlijk dagboekje naar mijn eigen kleine levenswerkje. Ik ben er gek op. ‘Geen dag zonder bloggen’, is mijn levensmotto, want zelfs op de zondag (wanneer er geen artikel geplaatst wordt) ben ik er druk mee bezig. Het is simpelweg uitgegroeid van een kleine hobby naar mijn dagelijkse bezigheid. Heerlijk.

ROTZOOI
Maar goed, eigenwijs als ik ben, heb ik jarenlang alles zelf gedaan. Me verdiept in hosting, web design, HTML, malware- de hele poespas. Ging dan ook in het meest van de gevallen goed. Tot vandaag. Wanneer je blog groeit, is zoiets bijna onmogelijk meer om zelf te doen. Er komen vervelende dingen bij kijken van buiten af: hackers die vanuit Verweggiestan je blog proberen te kraken, rare errors die zelfs experts niet kunnen verklaren. Ik was tegenwoordig méér bezig met het onderhouden of beter gezegd ‘genezen’ van mijn site dan met bloggen. Ik sloeg er zo een nacht voor over, wanneer mijn site er weer prompt mee uitscheed. In combinatie met mijn studie zul je begrijpen dat dit gewoon niet meer te doen was. En dus gaat er vanaf vandaag verandering in komen: Runninglau krijgt een upgrade.

Hulp van buitenaf
Ik heb besloten in zee te gaan met een bedrijf dat mij elke dag van de week, 24/7 bij kan staan. Helaas pindakaas hangt hier wel een prijskaartje aan, maar dat heb ik er meer dan voorover. Ik kan namelijk eindelijk weer datgeen doen waar het eigenlijk allemaal om draait: bloggen.

Die gedachte alleen al klinkt onbeschrijfelijk mooi.

Wat betekent dit voor jou, als lezer?
Heel veel positiefs. De komende week zal een beetje rommelig worden omdat er veel moet worden overgezet en veranderd, please don’t blame me voor een errortje hier en daar, maar je krijgt er veel voor terug: de website wordt sneller, mooier, toegankelijker en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. Je zult het misschien niet direct merken, maar de veranderingen hebben een grotere (positieve) impact dan je denkt.

Maar er is meer
Omdat ik natuurlijk niet alleen voor optimalisatie maar ook voor vernieuwing wil gaan, werk ik in de tussentijd ook samen met mijn webdeveloper aan een nieuw jasje. Geen drastische veranderingen, maar een nieuwe Runninglau.com. Een Runninglau.com waar je nog makkelijker doorheen kunt navigeren en waar lezen nog plezieriger wordt. Ja, het is echt het wachten waard. Ik kan nu al niet wachten.

P.S. Doordat ik gisteren tot laat heb doorgewerkt is er dus géén DIARY deze maandagochtend. Wees gerust, deze wordt vandaag alsnog upgeload later op de dag.

Ik hoop dat jullie het begrijpen & nogmaals duizend kusjes vanuit Spanje voor het ongemak van de laatste maanden.

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: