Omdat lekker en gezond niet altijd moeilijk hoeft te zijn, deel ik vandaag met jullie één van mijn favoriete ´snelle´ maaltijd combinaties van het moment: koude tonijn rijstsalade! Misschien heb je deze combinatie al eens eerder op mijn Instagram voorbij zien komen, maar desondanks vond ik hem delenswaardig. Dit bordje is namelijk niet alleen enorm voedend, het vult én heeft gunstige gunstige voedingswaarden. Een volledig bord komt neer op zo´n 383.5 calorieën en houd je de rest van de avond of middag verzadigd. Let´s start! 

Wat heb je nodig?

 • Een zilvervliesrijst/Quinoa 1-minuutje van Lassie (voor de luie mensen onder ons!)
  óf 30 gram (ongekookte)quinoa en (ongekookte) 45 gram zilvervliesrijst
  óf 75 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
 • een halve komkommer
 • Één blikje tonijn op waterbasis
 • Peper, zout & kruiden naar wens

Bereidingswijze

1. Kook de quinoa en/of rijst zoals aangegeven op de verpakking.
2. Giet het water af en zet de rijst en/of quinoa in de koelkast om af te laten koelen.
3. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
4. Haal het tonijn uit blik
5. Voeg alle ingrediënten bij elkaar (of maak eerst een mooie foto, zoals ik deed ;-))
6. Voeg peper en zout toe naar wens. Ik heb ook wat peterselie toegevoegd.

Winnaars 50.000 volgers actie

Namens Runner´s World geef ik 5 een must-have pakket voor alle hardlopers (to be) weg. De volgende 5 toppers mag ik blij maken met de volgende 5 prijzen:

 • 5x een half jaarabonnement op Runner’s World
 • 5x het Runner’s World Kookboek
 • 5x complete gids voor vrouwen en
 • 5x 1001 Looptips
 • 5x Boek De Zamperni Legende

Gefeliciteerd.. Ursula, Sarah, Janette, Noa & Jocye! Jullie hebben alle 5 een mail van mij ontvangen. Hope you like it!

Enjoy!

Liefs,

Lau