Spaanse Flamenco klanken uit Zuid-Spanje, een relaxte Ed Sheeran of juist heerlijke foute reggaeton die door mijn oortjes klinkt terwijl mijn voeten over het asfalt dreunen. Heerlijk.

Ik geef toe dat ik misschien niet de meest normale muzieksmaak heb voor tijdens het hardlopen, maar menig hardloper zal het met me eens zijn wanneer ik zeg dat muziek een run kan maken of kraken.

Tijdens mijn hardloopcarrière heb ik al behoorlijk wat headsets mogen testen en ook vandaag ga ik weer de proef op de som nemen. In dit artikel review in de nieuwe JBL Reflect Contour 2!

Een foto van de JBL Reflect Contour in de verpakking

Eigenschappen

De JBL Reflect Contour 2 heeft de volgende eigenschappen:

Driver: 5.8mm dynamic driver

Frequency response: 10Hz – 22kHz

Impedance: 14 Ohm

Verbinding: Micro USB voor opladen

Bluetooth: 4.2

Batterij: Oplaadbare lithium ion

Afspeeltijd: 10 uur

Gewicht: 18g

De JBL Reflect Contour 2, 3 verschillende plugs (in S, M, L), 3 verschillende omhulsels (in S, M, L) een oplaadkabel, een hoesje en de papieren.

Unboxing

Wanneer we het pakketje openen treffen we de volgende items aan: De JBL Reflect Contour 2, 3 verschillende plugs (in S, M, L), 3 verschillende omhulsels (in S, M, L) een oplaadkabel, een hoesje en de papieren.

Een strak, zwart design met zilveren details glom me tegemoet.

Design

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was toen ik de oortjes uit de doos haalde. Een strak, zwart design met zilveren details glom me tegemoet. Wanneer het op hardlopen aankomt draag ik liever zo min mogelijk kleuren door elkaar om het clown-gehalte te verminderen (blauwe kousen tot de knie, roze cap, gele belt…), dus dit design sprak mij direct aan.

De oortjes worden verbonden door een wit met zwarte reflecterende draad (om in de avond veilig te lopen), welk achter de nek wordt gedragen. De JBL Reflect Contour is, afgezien van de draad die de oortjes aan elkaar verbindt, helemaal draadloos. Hierdoor kun je zonder gedoe (lees: draden die in de knoop raken) sporten.

Elke doos bevat zowel de plugs als het plastic stuk dat om je oor gaat in de maten S, M en L.

Ik weet niet of het te wijden is aan mijn kleine (of juist grote) oren, maar gewone oordopjes vallen áltijd uit. JBL heeft slim nagedacht over het design door het model in 3 verschillende maten te leveren. Elke doos bevat zowel de plugs als het plastic stuk dat om je oor gaat in de maten S, M en L. Daarnaast heeft dit model een rubberen haakje die ervoor zorgt dat je ze niet onderweg verliest. Toen ik de oortjes direct vanuit de doos in deed waren ze allesbehalve comfortabel, maar eenmaal aangepast op mijn maat zaten de oortjes als gegoten. Alsof ze speciaal voor mij gemaakt waren.

Op de JBL Reflect Contour vinden we drie verschillende knoppen.

Op de JBL Reflect Contour vinden we drie verschillende knoppen, die we gebruiken om hem te verbinden met je device via bluetooth, van nummer te verwisselen en het volume aan te passen. Ook maakt JBL gebruik van Google Now en de goede oude Siri, mocht je handsfree willen bellen.

Voor sportoortjes is het geluid van de JBL Reflect Contour top.

Geluid

Voor sportoortjes is het geluid van de JBL Reflect Contour top. Draadloze oordopjes zijn echter nooit zo krachtig als een koptelefoon, maar het geluid van deze JBLs is goed. Zo is er een duidelijke diepe bas aanwezig, zijn de mids goed gebalanceerd en is er geen ruis te horen bij de hogere tonen (al vraag ik me af of er überhaupt mensen naar klassieke muziek luisteren tijdens het hardlopen).

Wat is een review zonder een (sweat)test? Ik ging gisteravond op pad om te kijken of ik na het rennen met de JBL Contour Reflect 2 nog steeds zo enthousiast zou zijn.

De (sweat)test

Wat is een review zonder een (sweat)test? Ik ging gisteravond op pad om te kijken of ik na het rennen met de JBL Contour Reflect 2 nog steeds zo enthousiast zou zijn.

Tijdens mijn run zijn de oortjes geen één keer losgelaten of zelfs ook maar iets verplaatst. Ik durf te wedden dat de JBLs na een ritje in Disney Lands Space Mountain nog niet uitvallen.

Het ontwerp is zo gefocust op stevigheid en het niet uitvallen tijdens het rennen, dat het lastig is om te vergeten dat je ze in hebt. Je voelt ze zitten, waarschijnlijk vooral door de rubberen haak, maar toch is dit niet storend.

Het geluid vanuit de omgeving wordt goed tegengehouden door de oortjes, maar niet volledig. Ik vind dit zelf erg belangrijk, mocht er een auto of fietser vanuit het niets aankomen, dan hoor je dit in ieder geval wel.

Conclusie

Voor de prijs zijn de JBL Contour Reflect 2 top. Ze voldoen aan alle vereisten zoals sweat proof met goed geluid. Ik heb nog nooit eerder een paar sportoordopjes geprobeerd met zó een fijne pasvorm. Om deze oortjes te verliezen tijdens je workout moet je wel héle rare dingen doen. Stevigheid en goed geluid, precies wat een sporter zoekt!

De JBL Contour Reflect 2 heeft een adviesprijs van €79,-, en is o.a. bij de Bol.com te verkrijgen:

Met welke (sport?) oortjes ren jij?

Liefs,

Lau