Lieve lezer, ik moet je iets vertellen. Of eigenlijk wil ik je iets vragen, vragen om me het volgende niet al te kwalijk te nemen. In het 4 jarig bestaan van Runninglau heb ik je dit nog nooit eerder gevraagd, maar deze keer is er geen andere optie. Ik vraag je om een break, een kleine pauze, om straks nóg meer bij je kunnen zijn. Het zit zo.

Foto: Joyce Bongers

September 2012

4 jaar geleden, september 2012, begon mijn journey. Ik rende mijn eerste rondje (lees: 3 langzame, verschrikkelijk zware kilometers) en begon een dagboek bij te houden. Dit dagboek heette Runninglau en was natuurlijk niet een écht dagboek, maar een online dagboek! De beste stap die ik ooit heb kunnen maken. September 2012 was echter tevens om een andere reden een hele speciale maand. De zomervakantie was afgelopen, mijn havo-diploma had ik inmiddels op zak en het was de hoogste tijd om de ´grote mensen wereld´ te betreden: studeren. Niet geheel zeker van mijn keuze maar met enorm veel nieuwsgierigheid begon ik aan de studie International Business and Languages: dit bleek een hele slimme zet geweest te zijn.

Hoewel ik de cijfers niet cadeau kreeg, wist ik het 4 jaar lang in combinatie met ´Runninglau´ met plezier redelijk te volbrengen. Veel hebben er geen idee van, maar in het onderhouden van een website en YouTube kanaal gaat echt minimaal 8 uur per dag zitten, al zijn er dagen dat ik er tot diep in de nacht mee bezig ben. Dit doe ik, omdat ik weet dat ik dit de rest van mijn leven, zolang het binnen de mogelijkheden ligt, wil blijven doen. Jou motiveren, sportievelingen bij elkaar brengen en lekker aansporen tot sporten. Jou een kleine glimlach op het gezicht toveren door een onzinnig filmpje met Antonio of één van mijn kneiter-lange diaries. Nee, het leven van een full-time blogger is geen vetpot, maar het is mijn passie. Schrijven, filmen en produceren. Hier wil ik mee doorgaan, al zou ik er maar nét van rondkomen. Niets dat me tegenhoudt. Niets, eh, nou ja..

Niets, behalve mijn studie dan.

Dat verdomde papiertje

Toegegeven: de afgelopen 3 jaar zijn me redelijk gunstig afgegaan. Soms zorgde het voor wat nachten doorhalen en/of dikke tranen met tuiten, maar that´s okay. Dat hoort er nou eenmaal bij, studie-stress. Ik zit nu in het laatste semester en dat betekent dat ik volgens plan deze zomer afgestudeerd zou moeten zijn. Volgens plan, want dat is dus al foutgegaan. Door een stom foutje in mijn proposal werd deze geweigerd en moest ik 2 maanden wachten tot de volgende poging, in april. Godzijdank heb ik afgelopen week eindelijk te horen gekregen dat ik kan beginnen. Dit is goed nieuws, maar tegelijkertijd ook doodeng. Naast deze scriptie van 420 uur moet ik namelijk ook nog 3 vakken afronden waar héél wat uurtjes per week in gaan zitten. Inclusief hoog niveau Frans. Met een Spaans vriendje, zul je begrijpen dat er geen zinnig Frans woord meer uitkomt. Imposible!

Al met al komt het er op neer dat ik het niet meer kan waarborgen: een studie die al meer stress oplevert dan voor de gemiddelde mens goed is, in combinatie met het bijhouden van een full-time blog en YouTube kanaal. Mijn doel is nu om vóór de maand juli al deze vakken te behalen, zodat ik me daarna puur kan focussen op de scriptie, met als doel na het afstuderen voor het eerst in 4 jaar 100% aan de slag te kunnen gaan voor Runninglau. Denk aan winacties, samenwerkingen, events, noem maar op. Ik heb al die jaren redelijk wat toffe dingen kunnen realiseren ´zonder´ tijd te hebben. Wanneer ik me hier volledig op kan gaan focussen, zul je begrijpen dat dit dus alleen maar meer wordt. Ik kan niet wachten!

Tijdelijke planning

Maar wacht. Ik raak alweer te enthousiast, er moet eerst namelijk toch écht gefocust worden op de studie, op het binnenhalen van dat verschrikkelijk nare rot papiertje. En daarom wil ik vanaf nu tot en met eind juni, je vragen om begrip. In plaats van 6-7 artikelen in de week (plus de video´s), zal ik de komende maanden het iets rustiger aan gaan doen. Dit betekent echter niet dat ik helemaal niet meer zal gaan bloggen, slechts in iets mindere maten. Ik merk dat ik door de studiedruk meer op kwantiteit dan kwaliteit ga focussen, en dat is wel het laatste wat ik wil. Liever ietsje minder posts met meer input, dan andersom! De volgende artikelen kun je sowieso verwachten:

Maandag: DIARY
Woensdag: YouTube video + gastartikel
Vrijdag: Friday Faves

De overige dagen zal ik, afhankelijk van de tijd die ik heb, extra artikelen plaatsen.

Zucht. Dat is eruit. Ik weet niet waarom ik me hier zo naar over voel, maar na 4 jaar een bepaalde (blog)routine voelt het een beetje als ´cheaten´. Dit alles natuurlijk om zo snel mogelijk af te studeren zodat ik me vervolgens 24 uur per dag op jou kan focussen! Ik hoop dat je het een beetje begrijpt en me blijft volgen, zélfs tijdens deze verschrikkelijke studie-rollercoaster.

Let´s do this.

Meer studie-slachtoffers onder ons?

Liefs,

Lau