Mede door mijn karaktereigenschappen ben ik iemand die snel doorslaat in de dingen die ik doe. Zo ben ik gevoelig voor verslavingen en kan ik snel helemaal opgaan in datgene wat ik leuk of interessant vind. Ik probeer me over het algemeen dan ook te focussen op de dingen waar ik goed in ben: Hardlopen, schrijven, content creëren, etc. “Slechte dingen” vermijd ik liever (ik heb nog nooit een sigaret aangeraakt, zelfs niet in mijn jeugd). Maar goed, ik ben blij met hoe mijn leven op het moment gaat en vind het zelfs een blogje waardig. “Hoe ouder, hoe wijzer” is hier misschien wel daadwerkelijk van pas. Ik heb mijn balans weer terug. Of wat zeg ik… Misschien heb ik mijn balans juist voor het eerst écht gevonden!

  1. Chocolade vs. Fruit

Ik kan ongegeneerd een hele reep chocolade of een volle zak chips leegeten en een paar uur later weer braaf aan mijn bordje groenten zitten. De “Ik heb het nou toch al verpest”-mentaliteit bestaat niet meer. Ik eet volledig waar ik trek in heb en dat daar soms een kilo extra bij komt kijken vind ik prima, ik weet immers dondersgoed wat ik moet doen om diezelfde kilo er weer af te krijgen. Nog nooit waren gezonde voeding en pleasure foods zo in balans.

  1. Sporten vs. Rust

Ik kan me 100% inzetten voor de marathon en een halve marathon uitlopen (Verslag van afgelopen zondag komt er snel aan ;-)) maar ook zonder schuldgevoel een keer overslaan als dat nodig is. Of als ik gewoon eens lekker toe ben aan een avondje bankhangen. Ik sport omdat ik het wil, omdat ik een bepaald doel wil bereiken. Ik sport voor mijn plezier en niet om aan te komen of af te vallen of op gewicht te blijven. Ik sport omdat het verslavend is en freaking goed voelt!

  1. Vloggen vs. Bloggen

Als je me al langer volgt dan vandaag dan heb je alles van dichtbij meegemaakt: van elke dag 07:00 een blogpost online tot elke dag 07:00 een vlog online. Inmiddels ben ik (mag ik dat zeggen?) redelijk goed in beiden, heb ik plezier in beiden, maar is me vooral één ding duidelijk geworden: ik moet beiden doen om mijn ei écht kwijt te kunnen. Want zonder schrijven én filmen ben ik Lau niet meer. Nu komt er elke maandag en vrijdag 07:00 een vlog online, vind je vaak extra video´s en blog ik wanneer ik er zin in heb (a.k.a. minstens 4x per week). Best of both worlds!

  1. Vrienden vs. Werk

Nog niet zo heel lang terug plaatste ik een video waarin ik openhartig praatte over mijn (verloren) vriendschappen. Dat dit voor zoveel goeds zou zorgen, had ik nooit durven dromen. Ik heb inmiddels weer dagelijks contact met mijn Purmerendse vriendinnen, zie ze zelfs regelmatig én heb er een nieuwe Nederlandse vriendin (voormalig volger ;-)) in Málaga bijgekregen. Zo zie je maar, soms moet je je er zélf voor open stellen! Werk staat niet (altijd) meer op nummer één en ik probeer hier bewust tijd voor vrij te maken. Zélfs voor die vervelende What’s Appjes waar ik zo een hekel aan heb. Voor wat hoort wat!

Zoals je kunt lezen heb ik, op het moment, mijn leven redelijk in balans. Werk, vrienden, hobby’s… Het lijkt allemaal op zijn plaats te vallen. Het kan zomaar zijn dat dit over een tijdje weer anders is, maar dat is juist het mooie van verandering: Je leert er altijd weer iets van. Zo heb ik enorm veel geleerd van de fouten die ik heb gemaakt en probeer ik altijd die kennis mee te nemen in de keuzes die ik vandaag de dag maak. Gaat er iets fout? Dan is dat kut. Maar over een tijdje zie je het altijd weer als een goede les.

Heb jij op het moment een goede balans in je leven? Waarom wel, of juist niet?

Liefs,

Lau