Amsterdam zit bomvol gezellige tentjes, leuke bars en gave restaurantjes. Het is een broeikast van hotspots en dat weet dan ook menig tourist (a.k.a. niet-Amsterdammers) naar de binnenstad te trekken. Het bruist er altijd van de mensen, lichten gaan nooit uit en de stad lijkt niet te slapen. Zelfs voor een Amsterdammer is het nog een hele opgave om alle toffe plekjes te ontdekken. Er zijn er zo veel! Wanneer je er dan ook een gevonden hebt, is het wel zo attent deze met de rest van de wereld te delen. Sharing is caring. Ook ik ben gek op lekker lunchen of borrelen. Ik maak er dan ook graag mijn sport van onze hoofdstad af te gaan op zoek naar hotspots, om deze vervolgens met jullie te delen. Zo zat ik zelf een tijdje terug voor het eerst bij Fier Amsterdam, een lunchroom, restaurant en bar in één. Het beviel mij daar uitermate goed, zo goed dat ik jullie er dan ook niet van wil weerhouden. Hotspot alert! 

DSC_0764 (2)
Over Fier

In hartje Amsterdam vinden we op de hoek van de Clercqstraat een knus en gezellig tentje, een tentje waar het altijd lijkt te leven. Hippe hipsters staan buiten een sigaretje te roken, binnen wordt volop gegeten, gedronken en gelachen. Hoewel de buitenkant er strak uitziet, ziet het er binnen maar al te knus uit. Voor je het weet word je naar binnengelokt door de gezellige sfeer, precies wat mij enkele weken terug gebeurde tijdens mijn zoektocht naar een lekker tentje om te dineren.

De Bediening
Bij binnenkomst is het even vechten om aandacht, het zit er namelijk altijd stampvol. De kans is dan ook groot dat je even moet wachten aan de bar, waar menig fancy Amsterdammer al lekker zit te genieten van een drankje. Zodra er een plekje vrij is wordt je meteen vriendelijk geholpen door het personeel, ook gedurende je verblijf zal er goed op je gelet worden door de (knappe) bediening. De lange mannen achter de bar bij Fier zullen goed op je letten. Pas overigens wel op dat je niet de aandacht verliest van je eigen date, dat zou nog wel eens voor een iets minder aangenaam etentje kunnen zorgen.

Een ongecompliceerd bar-restaurant,
met een kookstijl van ambachtelijke eenvoud.

Eerlijke streekgerechten van mooie producten,
in een rauwe maar vriendschappelijke setting.

Aan tafel. Of aan de bar.

Wij zijn Fier. Aangenaam.

Het menu
Zoals Fier zelf al duidelijk maakt zal je in dit restaurant geen oneindig lange menukaart aantreffen vol moeilijke gerechten. Fier is een ongecompliceerd restaurant, wat naar mijn mening ook hetgeen is dat Fier zo tof maakt. Elke week verandert het menu, en heb je de keuze uit een klein aantal voorgerechten, hoofdgerechten en/of na gerechten. Ook de bier en wijnkaart is je aandacht waard, hier vind je namelijk de lekkerste verfrissingen!

DSC_0766 (2)
Voorgerecht
Meneer X en ik besloten het voorgerecht te nemen wat speciaal voor twee personen was. Prima, want keuzes maken (wanneer het om eten gaat) blijft een lastige voor deze dame. Eten is half zo lekker niet zonder een glas wijn erbij, en dus vroegen we ook om de wijnkaart. Het werd een Merlot uit de middelste prijsklasse  en bleek de juiste keus te zijn. Fruitig en niet te zwaar. Het voorgerecht kwam al redelijk snel tevoorschijn: wat zag dat er leuk uit! Petje af voor de opmaak; alle hapjes waren cute opgedeeld op een houten plankje. Het voorgerecht bestond uit een vissoepje, kaassalade, tonijnsalade, gegrilde asperges, kleine spareribs en geitenkaas uit de oven, geserveerd met grof oerbrood. HEERLIJK.

DSC_0769 (2)
Hoofdgerecht
Hoewel ik gek ben op vis, eet ik het veel te weinig. Kwestie van luiheid. Wanneer ik uiteten ga neem ik vanzelfsprekend dus een lekker stuk vis, en ging ik voor de in miso gemarineerde kabeljauwfilet. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit vegatarisch, vis of vlees, om vervolgens het sausje en de bijgerechten te selecteren; aardappeltjes uit de oven, frietjes of puree en eventueel groenten. Hier koos ik de gekruide aardappeltjes uit de oven met artisjok. Het hoofdgerecht viel me nog meer in de smaak dan het voorgerecht: de vis zo smaakvol en geserveerd op een heerlijk bedje van noodles. Ook wil ik nog steeds het geheim weten achter de artisjok, die verdomd goed smaakte.

DSC_0775 (3)
Dessert
Het voorgerecht, hoofdgerecht en inmiddels een halve fles wijn verder kon ik eigenlijk al naar huis rollen. Toch kon ik de tent niet verlaten zonder het bestellen van een dessert: ik ben nou eenmaal een toetjes-mens. Ik lééf voor desserts. En dus besloten meneer X en ik ons toetje te delen. We gingen voor de cheesecake met verse bosvruchten.

Terwijl ik de smaak van het dessert probeer te omschrijven in mijn gedachten loopt mijn mond alweer vol met water. Ja, het dessert heeft gewonnen. Maar dat krijg je al snel, als toetjes-vrouw. Hoe je het ook went of keert, ik heb héérlijk gegeten. Het is zeker het terugkomen waard.

Prijsklasse
Gemiddelde prijsklasse. Een hoofdmenu kost ongeveer €25 euro. Voor een uitgebreid twee-persoons diner, inclusief voor- hoofd- en nagerecht, en een fles merlot waren we ongeveer 80 euro kwijt.

DSC_0772 (2)
Locatie
De Clercqstraat 79
1053, AG Ámsterdam
Openingstijden:
Maandag – Donderdag 10:00 01:00
Vrijdag – Zaterdag 10:00 – 03:00
Zondag 10:00 am  – 00:00

Ken jij een must-go-to hotspot in Amsterdam? Let me know! Misschien zie je deze dan volgende keer terug op www.running.com. Yum!

Volg Runninglau ook via Twitter, BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau

Dit vind je misschien ook wel interessant: