Suus, gastblogger op Runninglau.com, verwent ons ééns in de twee weken met een hotspot tip! De leukste koffietentjes, lekkerste restaurantjes en gekste plekjes. Heb jij nog een tip of suggestie? Laat deze dan in de comments achter, en wie weet gaan we er eens langs!

Niets fijner om je weekend te beginnen met een yoga lesje! Dit deed ik deze zaterdag met een vriendin bij YAY in de Pijp in Amsterdam. YAY is winkel, yogaschool, ontbijt en lunchtentje in één. En het leuke is, alles heeft te maken met je gezondheid. Op gebied van fijne natuurlijke producten en kleding (de winkel verkoopt hele mooie merken), maar ook yoga en het eten. Een plek waar gezond eten en yoga samenkomen, middenin de Pijp. Wij testten te yoga en het ontbijt hier uit.

2. Yoga

YOGA

Voordat we aan het ontbijt kunnen beginnen, moet er eerst wel een beetje gezweet worden. De winkel is iets later open, dus op dit moment (half 9 ‘s morgens), was de helft van de winkel een yoga studio. Superleuke ervaring om aan de drukke Albert Cuypstraat op een rustige plek yoga te hebben. Je had geen last van de drukke straat (die zo vroeg ook nog niet druk is). Ze hebben elke ochtend en elke avond 2 lessen. Ook hebben ze een fijne yoga + ontbijt deal.

3. Thee

CAFE

In het YAY health café hebben ze allerlei lekkere gerechten die helemaal raw en natuurlijk zijn. Ze willen laten zien dat je met raw food heerlijke gerechten kan maken. Van sapjes en ontbijt tot lunch en taart. Hier kan je ook heel veel inspiratie uithalen om zelf te gaan maken (ook al zien de taarten er heel ingewikkeld uit). Het café is heel gezellig ingericht, echt een leuke plek om te zitten. Wij hebben na de yogales een lekkere gemberthee gedronken en begonnen daarna aan het ontbijtje.

4. Breakfast

BREAKFAST

We namen de choco/bananen/dadel pancakes en de smootie bowl met extra fruit, granola en noten. Ze waren allebei echt heel erg lekker. Er is veel keuze in ontbijt. Als je de smootiebowl neemt, kan je zelf kiezen welke smoothie je wil en welke toppings. Bij de bananenpancakes zat ook bananenijs en stukjes banaan. Verder hadden ze ook yoghurt met verschillende toppings.

5. Sfeer

CONCLUSIE

Beste van de kaart: Bananenpancakes (alhoewel ik de taarten nog niet heb geproefd)

Beste tijdstip om hier te komen: Ontbijten na een yogales.

Sfeer: 8

Eten: 8 #zoveelcombinatiesmetrawfood

ADRES & OPENINGSTIJDEN

Gerard Doustraat 74 (ingang winkel)

Albert Cuypstraat 101-103 (ingang health café & winkel)

1072VV Amsterdam

020-3638677

Maandag t/m zondag 8.00 – 18.00

Ben jij hier al eens geweest?

Liefs,

Suus