It’s finally Friday! Ik durf met bijna 100% zekerheid te zeggen dat dit niet alleen voor mij tot één van de fijnste dagen van de week behoort. Vrijdag staat bij mij gelijk aan weekend en weekend staat weer gelijk aan plezier. Relaxen. Fun. Uitjes. En dat laatste wil ik vandaag op terug komen: uitjes. Zoals je maandag misschien al in mijn photo diary had gelezen, heb ik een heerlijk weekend gehad waarbij ik de zaterdagmiddag doorbracht in Egmond aan Zee.

Zaterdagochtend werd ik wakker met ‘strand kriebels’ en kreeg ik het spontane idee naar Egmond aan Zee te gaan. Mijn moeder zag dit ook wel zitten, en zodoende trokken we er samen met de auto op uit. ”Het hoeft geen strandweer te zijn om ook daadwerkelijk naar het strand te gaan”, is ons motto. Sterker nog: wij zijn er vaak s’ winters zelfs te vinden! Het strand brengt mij altijd een rustgevend en geweldig ‘vrij’ gevoel, ongeacht het weer. Zomers kun je het combineren met een lui dagje aan het strand om vervolgens tijdens te wintermaanden een stevige wandeling te maken langs de zee en te eindigen met een warme kop chocolademelk in één van de gezellige strandtentjes. Op dagen zoals deze kun je lekker uitwaaien langs het strand, genieten van het zonnetje (mochten de wolkjes het toelaten!) en het gelijk combineren met een wandeling door het centrum van Egmond aan zee. Klinkt goed, toch?

Ik adviseer je dan ook sterk dit weekend of binnenkort er eens lekker op uit te trekken. Laat je niet tegenhouden door het weer, het is zo relaxend gewoon eens lekker in de natuur te zijn! Mocht je helemaal voor een ultiem dagje tot rust komen gaan, neem dan je hardloopschoenen mee in de auto en ga aan het eind voor een rondje rennen door de duinen. Succes gegarandeerd, wedden dat je relaxeter dan ooit te voren thuis komt? Vandaag het fotodagboek van ons dagje Egmond én mijn favoriete plekjes (ja, ook mijn favoriete tentje voor appeltaart mét slagroom ;-))!

DSC_0002 (Small)

Onderweg naar het strandleven…

DSC_0009 (2) (Small)

Na de auto geparkeerd te hebben lopen we via de boulevard richting de vuurtoren, waar je overigens al een prachtig uitzicht hebt. 

DSC_0010 (2) (Small)

Links: het centrum. Rechts: het strand. Wat kiezen we eerst?

DSC_0011 (2) (Small)

We besluiten allereerst voor het centrum te gaan, wat altijd weer even gezellig is. Een bruisend plein!

DSC_0014 (Small)

‘Hammerfest’ is mijn favoriete winkeltje wanneer het aankomt op meubels, prulletjes en schattige souvenirs de je altijd wel ergens in je huis kwijt kan. Het is wat aan de prijzige kant, maar dan heb je ook wel wat.
DSC_0012 (Small)

Als ik straks mijn eigen tuin heb ga ik er zéker een persoonlijk mini-strandresort van maken. Dit ziet er toch te schattig uit!?

DSC_0013 (Small)

Keuze genoeg…

DSC_0016 (Small)

We krijgen lekkere trek en besluiten terug te lopen naar het plein, waar dit bord ons tegemoet straalt. Appeltaart met walnoten, vijgen en cranberries? Dat klinkt goed…

DSC_0017 (Small)

We nemen plaats op het buitenterras van restaurant ‘Mats’. Het nuitenterras zelf was nog erg stil, omdat het terras net niet in de zon staat. Appeltaart komt bij mij boven alles, zelfs al is het zon, en ik offer me dus op, weliswaar puur uit eigenbelang ;-).

DSC_0018 (Small)

Dat neemt niet weg dat we een heerlijk uitzicht hebben: vanaf ons plekje kunnen we prima heel het plein overzien. 

DSC_0033 (2) (Small)

Na enkele minuten wordt onze koffie al geserveerd samen met een reuze punt appeltaart. Oh my FOODPORN. De appeltaart is één van de lekkerste die ik ooit gegeten heb (en dat zijn er nogal wat!), de vijgen, noten en cranberries in combinatie met spijs en slagroom maken het een hemels bestaan. Pluspunt: de koffie wordt geserveerd met biologische rietsuiker en ‘organic milk’. Aan het hele tentje is te zien dat ze geven om zowel kwaliteit als afkomst van het eten. Fijn!

DSC_0035 (Small)

Na een paar honderd meter in de winkelstraat kom je langs dit winkeltje wanneer je naar links kijkt, net iets buiten de winkelstraat zelf. Dit mozaïek winkeltje is het schattigste servieswinkeltje dat ik ooit gezien heb. Alle producten zijn handgemaakt speciaal voor hen in Tunesïe en dat zie je aan de afwerking en kwaliteit.

DSC_0037 (Small)

Naast servies verkopen ze ook lampen, tegels en bijvoorbeeld deurknoppen, allemaal even origineel. 

DSC_0041 (Small)

Jammer genoeg is de kwaliteitsprijs verhouding te merken ook en zijn de producten aan de dure kant. Toch kan ik het niet laten en koop ik een schaaltje (met in mijn achterhoofd dat ik hier prima mijn havermout in kan doen natuurlijk!) voor 11,95. 

DSC_0045 (Small)

Ik kan het niet laten en koop bij één van de juwelierswinkeltjes een nieuw Pandora bedeltje: het ananasje, die staat voor mijn passie voor gezondheid en een gebalanceerd leven. Achter elke bedel zit een gedachte, de meeste zijn dan ook gekregen. Elke keer als ik naar mijn armband kijk herinnert het me aan bepaalde momenten, precies de reden waarom ik zo van Pandora houd!

DSC_0034

DSC_0048 (Small)

Voldaan, vol en gelukkig lopen we het centrum uit richting het strand. We maken een heerlijk lange wandeling, gaan zelfs nog even zitten en genieten van het prachtige weer. De wolken hebben ruimte gemaakt voor de zon en ik voel mij enorm gelukkig hier op mijn kont, tenen in het zand in Egmond aan zee. 

DSC_0085 (Small)DSC_0095 (2) (Small)
DSC_0074 (2) (Small)

DSC_0069 (2) (Small)

DSC_0080 (Small)

DSC_0067 (Small)
Als ik de kans krijg ga ik ook deze zaterdag weer lekker richting de zee. Het geeft me rust, vrijheid en een heerlijk gelukkig gevoel!

Ga jij vaak naar het strand? Zo ja, waarom en welk strand?
Volg Runninglau ook via BloglovinTumblrInstagram en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Liefs,

Lau