Suus, gastblogger op Runninglau.com, verwent ons ééns in de twee weken met een hotspot tip! De leukste koffietentjes, lekkerste restaurantjes en gekste plekjes. Heb jij nog een tip of suggestie? Laat deze dan in de comments achter, en wie weet gaan we er eens langs!

Toen ik laatst bij The Meets was, zag ik dat daar in de buurt meer leuke lunchtentjes zitten. Als het dan bij The Meets vol zit, kan je makkelijk ergens anders naartoe. Zo zit er tegenover Le Pain Quotidien (altijd lekker), maar ernaast zit de Boulangerie. Dit is een knus Amsterdams plekje om te lunchen, koffie te drinken of brood te halen.

2. Binnen

BINNEN

De eerste indruk is misschien wat rommelig, maar het straalt zeker ook gezelligheid uit. Er is een grote bar waar koffie wordt gezet en brood/lekkers wordt verkocht. Daarna kan je met een trap naar boven of beneden om ergens aan een tafeltje te zitten. Als het lekker weer is, is het terras buiten ook zeker een aanrader.

3. Snacks

SNACKS

Ze hebben echt van alles. Voor een lekker crossaintje op de zondagmorgen tot macarons maar ze hebben ook zeker gezondere keuzes zoals de powerfoodballs. De speltkoeken zijn trouwens ook een aanrader (al klinkt deze gezonder dan ze werkelijk zijn). Je kan makkelijk iets meenemen, en het leuke is dat alles van lokale ondernemers komt of zelf gemaakt is.

4. Lunch

LUNCH

Wij hebben heerlijk geluncht. Ook een goede plek om met een mannelijk gezelschap te lunchen trouwens (zie links op de foto). Ik ben voor een zoete aardappelsoepje gegaan en mijn vriend ging voor de croque met kaas, ei en bacon. Zo zie je maar; balance is the key. Het brood dat je erbij krijgt is vaak zuurdesem of spelt, dat wordt ook voorin de Boulangerie verkocht.

5. Menu

MENU

Je kunt er niet alleen lekker lunchen, ook voor een (gezond) ontbijt is er genoeg keuze. Een bakje yoghurt met muesli of een ontbijtje met ei. Maar de lunchkaart is het meest uitgebreid. Daar staan verschillende salades, soepen en warme gerechten op. Daarnaast maken ze hele lekkere koffie!

6. koffiethee

CONCLUSIE

Beste van de kaart: Ik heb echt nog lang niet alles geproefd, ze hebben veel keuze! Maar mijn soep was erg lekker.

Beste tijdstip om hier te komen: Voor koffie en lunch!

Sfeer: 8

Eten: 8 #gezondofongezond #uptoyou

ADRES & OPENINGSTIJDEN

Ferdinand Bolstraat 151

1072 LH Amsterdam

020-7370496

info@boulangerie1072.nl

Elke dag open van 8.00 tot 18.00