Vanaf vandaag zal Suus, gastblogger op Runninglau.com, ons ééns in de twee weken verwennen met een hotspot tip! De leukste koffietentjes, lekkerste restaurantjes en gekste plekjes. Heb jij nog een tip of suggestie? Laat deze dan in de comments achter, en wie weet gaan we er eens langs! 

Met dit herfstweer heb ik vooral zin om lekker met vriendinnen gezellig thee te drinken. Ik ben zelf niet echt een koffiedrinker, ik vind thee gewoon heel lekker en vaak gezonder. Gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg leuke koffie (en thee) tentjes te vinden! Vorig weekend heb ik dan ook afgesproken bij beter & leuk. Dit is een ontbijt/lunch plek waar je ook heerlijke thee kan drinken met iets lekkers (en verantwoords) erbij.

2. Thee

Thee

Ze hebben veel keuze aan thee. Wij gingen voor muntthee en gember/citroenthee, dit krijg je in lekker grote mokken! Het fijne aan de verschillende verse kruidentheetjes is dat je er ook een gratis refill bij krijgt. Zo hoef je niet gelijk een nieuwe thee te bestellen, want het is ook zonde om de munt of gember maar één keer te gebruiken. Dit vind ik echt een pluspunt. Naast thee hebben ze heerlijke koffie en lekkere groene sappen. Deze sapjes worden daar gemaakt met verse en biologische ingrediënten.

3.snacks

Healthy hapjes

We konden het natuurlijk niet laten om iets lekkers te bestellen. We gingen voor de healthy chocolat brownie en de (iets minder healthy) scones. Beide waren echt superlekker. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de chocolat brownie. Deze is gemaakt van zoete aardappel en dadelsiroop. Bij de thee kregen we een klein stukje bananenbrood, die smaakte ook heel goed! De healthy hapjes zijn dus helemaal goedgekeurd hier. Ook goed om te weten; als je hier een high tea wil boeken, kan je ook voor de healthy variant gaan.

4. keuken

Ontbijt/lunch take away

Ik zou heel graag ook nog een keer het ontbijt of de lunch willen uitproberen. Alles op de kaart (en bij de buren op het bord) zag er heerlijk uit. Het fijne hieraan is dat je het ook kan meenemen om thuis op te warmen. Naast het ontbijt/lunch gedeelte zit dan ook een speciaal take-away gedeelte waar je lekkere soepen, groente lasagne en  healthy snacks kan afhalen. Heel fijn als je gezond wil eten, maar geen zin of tijd hebt om te koken.

5. food

6. kleding

Shop

Naast eten hebben ze er ook allerlei kleine hebbedingetjes en kleding. Hierdoor heeft de ruimte een beetje een huiskameridee. De keuken is open en waardoor je ziet dat alles vers en met liefde wordt gemaakt. Er hangt kleding, accessoires, kaartjes en zeepjes van verschillende kleine merken. Heel leuk om te zien dat er zo samengewerkt wordt tussen leuke merken en lekker eten. Dit maakt dat de sfeer binnen heel erg gezellig is.

7. conclusie

Conclusie

Beste van de kaart: Chocolat brownie

Beste tijdstip om hier te komen: Ontbijt of koffie/thee tussendoor

Sfeer: 8

Eten: 8 #aanrader

Adresgegevens

Adres: Eerste Oosterparkstraat 91, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 767 0029

Ben jij wel eens bij Beter & Leuk geweest? Heb je nog andere tentjes die je zou willen aanraden? Let us know!

Liefs,

Suus